2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Fontos pontot szerzett a Sepsi a Hermannstadt ellen - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 20:20 GMT +2, 2020. július 18.

A Liga1 Playoutjának 10. fordulójában a Sepsi a Hermannstadt együtteséhez látogatott.


A kiesőzónától való távolmaradás szempontjából fontos meccset játszott a Sepsi a Playout legjobb formában levő csapata ellen. A Hermannstadt az elmúlt három meccsen hat gólt lőve szerzett kilenc pontot, ráadásul a jászvásári Poli és a Chindia ellen idegenben tudott nyerni, így hazai pályán ő számított favoritnak.

A szebeni gárda esélyesebbhez méltóan kezdett, Yazalde meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak az 5. percben. A krónikákhoz az is hozzátartozik, hogy az erőcsatárnak esélye sem lett volna betalálni, ha Bouhenna és Tincu nem egymásra várva rontják el a védekezést.

Leo Gorzavunak az idő előrehaladtával egyre kevésbé tetszett amit lát, így a 33. percben Ștefănescut Fülöp Lóránd váltotta. A korai csere két percen belül igazolta magát, az OSK Fülöp révén egyenlített egy kapu előtti kavarodás után.

A második félidő az első játékrészhez hasonlóan volt jó iramú, az eső azonban jelentősen megnehezítette az építkezést. Az ítéletidő a Sepsit nyomta meg kevésbé, a második félidőben egyértelműen veszélyesebb volt a székely gárda, ennek ellenére ismét a Hermannstadt szerzett vezetést. A szebeni gárda egy mákos gól után lőtt egy szabálytalant is, Yazalde leshelyzetben kapott labdát, majd Tincutól sem zavartatva passzolt Debeljuhnak, aki betalált.

A Sepsi azonnal cserélt kettőt, Achachbar helyett Deaconu, Carnat helyett pedig Csiszér lépett pályára. Ruben Albes a hazaiak trénere nem érezte magát biztonságban, csatárt cserélt védőre, de ez sem mentette meg. Ștefan szenzációsan vett le egy labdát a balszélen, majd elfutott a védője mellett és laposan középre passzolta, ahol Fülöp Lóránd okosan a védők között a kapuba passzolt.

A 91. percben hatalmas lehetőség adódott a szebeni gárda előtt, Niczuly és Ștefan azonban együttes erővel és némi szerencsével kivédekezte a szituációt. A meccs utolsó lövése a Sepsié volt, de Deaconu szabadrúgásból nem találta el a kaput.

Mindent egybevéve fontos pontot szerzett a Sepsi, ebben a mérkőzésben több is lehetett volna, de az is nyilvánvaló, hogy Tincu hibái hosszú távon sokba fognak kerülni a csapatnak (és akkor a pocsék Liga1-es bírói teljesítményekről még nem beszéltünk).

A Sepsi jó formában van, amire szüksége is lesz szerdán a Románia Kupa döntőjében, ahol a FCSB lesz az ellenfele.

Liga1, PlayOut, 10. forduló

Hermannstadt – Sepsi OSK 2-2 (1-1)

HERMANNSTADT: Cristiano - Vodă (Almeida 27.),  Viera,  I. Stoica,  Opruț - Caiado (Petrescu 80.),  Rimane (Dâlbea 64.), R. Pires,  Jo Santos -  Yazalde (Bușu 79.), Debeljuh
Cserepad: Novo, Almeida, Luchin, Bușu, Dâlbea, L. Dumitriu, Buzan, P. Petrescu, Bălan
Edző: Ruben Albes

SEPSI: Niczuly - Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan - L. Kovács (Fülöp I. 46.), Vașvari, Achahbar (Deaconu 77.) - Carnat (Csiszér 77.), Karanovic (Safranko 67.), M. Ștefănescu (Fülöp L. 33.)
cserepad: Fejér, Csiszér, Grassano, Safranko, I. Fülöp, R. Deaconu, Celea, Andrezly, L. Fülöp
Edző: Leo Grozavu

Gólszerzők: Yazalde (5.), Debeljuh (73.) ill. Fülöp Lóránd (35.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális