2021. március 3. szerdaKornélia

Tökéletes meccset játszott a szorult helyzetben levő Sepsi OSK - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 13:14 GMT +2, 2020. július 14.

A Sepsi nagyon fontos meccsen növelhette a Dinamo-, és a Poli Jászvásárral szembeni előnyét.


Egy bajnokit és egy kupameccset is lejátszott a Sepsi a múlt héten, ráadásul nyugtalanító hírek érkeztek az öltözőből is, így mozgalmas héttel a háta mögött fogadta a Sepsi OSK a Playout utolsó helyezettjét hétfő este 18:00 órától.

Leo Grozavu csapata a Chindia Târgoviște együttesét látta vendégül egy olyan meccsen, amit a Dinamo Poli Jászvásár elleni döntetlenje miatt muszáj volt megnyernie .

A találkozó legelső pillanatától látszott, hogy a székelyek játékosainak nincsenek illúzióik, mezőnyfölényben és motiváltan játszott az OSK. A Chindia megelégedett volna a döntetlennel, de ez nem kívánságműsor, hanem labdarúgás.

Az első félidőben a hazaiak támadtak többet, jóval összeszedettebb játékot produkált Leo Grozavu együttese, mint az egyre idegesebb vendégcsapat. Az idegesség némileg meglepő módon először a gárda ékjét, Ivancic-ot készítette ki, a horvát játékosa 30. és a 34. percben begyűjtött sárgáival emberhátrányra kárhoztatta csapatát. A Sepsi láthatólag megnyugodott az emberelőnytől, jóval pontosabbak voltak a passzok, sőt a 43. percben a jég is megtört, Karanovic 8 méterről lőtte be Deaconu kipattanóját.

A második félidőre kettős cserét eszközölt a csapaton Leo Grozavu, Fülöp István Deaconut, míg Diaz Ștefănescut váltotta. Előbbinek az 52. percben hatalmas helyzete volt, miután Dimitrov szenzációsan és nagy rutinnal csapta be Corbut a jobbszélen, betalálnia azonban nem sikerült.

A Sepsi nagyon élt a széleken, Dimitrov és Ștefan is bőven elég területet kapott a beadásokhoz, ráadásul a labdát sem tudta megtartani a vendégcsapat, így nagyon egyoldalú volt a találkozó, úgy labdabirtoklás, mint támadóhelyzetek szempontjából. A 63. percben Ștefan jó helyzetben tálalt Diaz elé, az argentin-spanyol játékos azonban 20 méterről a kapu fölé tüzelt.

Mivel Emil Săndoi együttese kevesebb emberrel kellett ugyanakkora területet lefedjen, a 70. perc környékére elkezdett látszani a Chindián az emberhátrány. A 66. percben Karanovic helyére Safranko állt be.

Az utolsó 20 percben a Sepsi magasabbra tolta a védelmi vonalát, csírájában fojtva el a Chindia szinte összes támadásépítési lehetőségét. A munténiai csapatnak ezekben a percekben annyi esélye volt helyzetet kialakítani, mint egy vízilónak megnyerni az Epsom Derbyt.

Az egyetlen hazai szempontból nyugtalanító dolog a szűkös vezetés volt, ez ellen igyekezett is tenni az OSK, a második gól megszerzése érezhetően lezárta volna a meccset. A Sepsi türelmesen, az ellenfél kontrajátékát megfojtva várt a lehetőségre, ami jött is, a 80. percben még kapufát lőtt a támadópozícióban általában kifejezetten jó benyomást keltő Achachbar, a 85. percben viszont már nem úszta meg a Chindia, egy szöglet utáni kontra során Diaz sprintelt 50 métert a labdával, majd tökéletesen tálalt Safranko elé, aki kilőtte a rövidsarkot.

Mindössze egy perccel később gólt lőtt a Chindia is, azonban a visszajátszás megmutatta, hogy a találat lesről született, amit a hazaiak szerencséjére a játékvezető is látott, így érvénytelenítette a Târgoviște szépítését.

Mindent egybevéve a Sepsi tökéletes meccset játszott egy harcos, sokat dolgozó ellenfél ellen. A kiváló presszing és a szélek uralása nagyon fontos három pontot szerzett Leo Grozavu együttesének. A székely csapat legközelebb a kirobbanó formában levő Hermannstadt ellen lép fel július 18-án Szebenben.


Liga1 Playout, 9. forduló

Sepsi OSK – Chindia Târgoviște 2-0 (1-0)

Sepsi: Niczuly – Radoslav, Bouhena, Tincu, Fl. Ștefan – Vașvari (Kovács 86.), Deaconu (Fülöp I. 46.) – Ștefănescu (Diaz 46.), Achahbar, Carnat (Csiszér 81.) – Karanovic (Safranko 66.)
Cserepad: Fejér, Csiszér, Kovács, Grassano, Safranko, I.Fülöp, Dragomir, Celea, Andrezly
Edző: Leo Grozavu

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Pițian, Corbu –Șerban (Dangubic 56.),Dumitrașcu, Rață (Yameogo 57.), Neguț (Florea 70.) – Bic - Ivancic
Cserepad: Moldovan, Yameogo, Mihai, Dinu, Barbu, Florea, Berisha, Ioniță, Dangubic
Edző: Emil Săndoi

Gólszerző: Karanovic (43.), Safranko (85.)
piroslap: Ivancic (34.)

Borítókép: Lelátó archív

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális