2021. március 3. szerdaKornélia

A CFR kilábalt a gödörből? - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 13:14 GMT +2, 2020. július 14.

Három nyeretlen mérkőzés után a CFR fontos hazai meccset vívott a medgyesi Gaz Metan ellen.


A bajnoki trófea szempontjából nehéz helyzetből várhatta a CFR a medgyesi Gaz Metan elleni találkozót, hiszen a Craiova FCSB elleni győzelmével világossá vált, hogy a regnáló bajnok a versenyben maradásért küzd, és biztosan nem fog előzni a 7. fordulóban.

Dan Petrescu mindössze három helyen változtatott az Astra ellen 2-2-s döntetlent elérő csapaton, Susic helyett Manea, Burcă helyett Boli, Costache helyett pedig a debütáns Joca lépett pályára. Utóbbinak természetesen nem tartott sokáig az „első bálozás”, hiszen mindössze hat perc után Chipciu váltotta, úgy tűnik a kolozsvári gárda trénere semmit nem akart a véletlenre bízni, persze az is igaz, hogy az öt cserelehetőség miatt, sokkal kevesebb hátránnyal járt ez a stratégia, mint a karantén előtt.

A meccs első negyedóráját megnyomta a vendégcsapat, a Dusan Uhrin által irányított gárda megpróbálta meglepni a regnáló bajnokot. A Medgyes előtt adódott az első lehetőség, a 12. percben Droppa lőtt kapásból 5 méterről, a labda azonban Arlauskis kapuja fölé ment.

A CFR szép lassan átvette a játék irányítását igazán nagy helyzete azonban nem volt, bár a 22. percben nagyon kellett Nielsen felszabadítása a vendégeknek. A kolozsvári csapat jobbára a jobb oldalt erőltette, Deac, Itu és Manea jó összjátékkal alakították ki a helyzeteket beadásra.

A medgyesiek elég fizikálisan védekeztek, hárman is „besárgultak” bő fél óra alatt, az ex-kolozsvári Larie és Droppa sárgája átlagos lapot érő megmozdulás volt, Chamedé viszont inkább volt „narancssárga”, hiszen a Comore-szigetekről származó szélső a faultja után egyszerűen dühből belerúgta a labdát a CFR játékosába. Dan Petrescu kb. 140 decibelen adott hangot véleményének az eset után.

A sok rugdosódás és fizikális védekezés megbosszulta magát, Moura letarolta Chipciut a tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt Deac tökéletes lelkinyugalommal gurította a kapuba, megszerezve a hőn áhított vezetést. A félidő végéig nem változott az eredmény, a CFR viszont nyomasztó, 70%-os labdabirtoklásra alapuló mezőnyfölényt alakított ki.

A szünetben Dan Petrescu cserélt, Păunt hozta be Bordeianu helyére, ezáltal kissé agresszívebb tudott lenni a csapat. Az agresszivitásnak köszönhetően mindössze 5 percet bírta a Medgyes kapott gól nélkül a második játékrészben, egy szép összjáték végén Djokovic talált be Deac passzából.

A CFR (akárcsak a Sepsi) nem bízott semmit a véletlenre, csak akkor kockáztatta a labda elvesztését, ha biztos volt benne, hogy nem hagyja nyitva a védelmét esetleges kontrajátékra. A második félidőben jelentősen csökkent a labdabirtoklás, de a zárt védelem gyakorlatilag kizárta, hogy a Medgyes komoly helyzetet dolgozhasson ki.

A meccs vége elég unalmasan telhetett volna, a CFR érthető módon nem kockáztatott semmit, a Medgyes pedig nem volt képes többre, Boli viszont gondoskodott arról, hogy érdekes legyen a vége. A franciaországi belsővédő teljesen fölöslegesen állítatta ki magát direkt pirossal a 82. percben, ez pedig azt jelentette, hogy Dan Petrescu együttese kénytelen volt emberhátrányban focizni szűk negyed órát. Hogy ne a védelem legyen lyukas, a gólja és gólpassza ellenére nem túl jó meccset játszó Deac ment le, helyére pedig Cestor jött. A végeredmény nem változott, így a bajnoki címvédő három nyeretlen meccs után ismét győzelmet ünnepelhet. 

Mindent egybevéve jobban játszott a CFR, megérdemelt a hazai csapat győzelme, de ez a játék továbbra sem hasonlít az őszire, ez pedig problémát okozhat a szombati, idegenbeli, FCSB elleni meccsen.


Liga1, Playoff, 7. forduló

CFR – Gaz Metan 2-0 (1-0)

CFR: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora - Itu, Bordeianu (Păun 46.), Djokovic (Hoban 75.) - Deac (Cestor 84.), Rondón (Omrani 84.), A. Joca (Chipciu 6.)
Cserepad: Hindrich, Cestor, Susic, Hoban, Chipciu, A. Păun, Petrila, Costache, Omrani
Edző: Dan Petrescu

Gaz Metan: Pleșca – Drăghici (Dogaru 83.), Larie, Nielsen, Velisar - Droppa, Șt. Popa (Avram 75.) - Moura, N. Chamed, Trif (Ciocan 62.) - N. Cardoso
Cserepad: A. Popa, Ciocan, Avram, Dogaru, Nicula
Edző: Dusan Uhrin

Gólszerzők: Deac (39. 11-esből), Djokovic (49.)
Piroslap: Boli (80.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális