2021. március 3. szerdaKornélia

Újabb kiütést és történelmi tettet hajtott végre a Sepsi a Románia Kupában

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:06 GMT +2, 2020. július 09.

A hétvégi vereségért a Sepsi OSK a Románia Kupa elődöntőjében vágott vissza.


Bár a Sepsi OSK kisebb gödörbe került a Liga1 Playoutjában (pont a jászvásári Poli ellen), a kupában azért hasít.

Mint ismeretes a Románia Kupa elődöntőjében a FCSB a Dinamót, a Sepsi pedig a Poli Jászvásár együttesét kapta. A bukaresti csörtéből a FCSB került ki győztesen, legalább ennyi öröme legyen Gigi Becali tulajdonosnak, ha már a bajnokságban az esélytelenek nyugalmával készülhetnek, ráadásul még meg is büntették szexizmusért. A másik ágon a Sepsi már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást, miután gálaelőadást tartott Szentgyörgyön, 5-1-es veréssel véve el a moldovai csapat kedvét a visszavágótól.

A pusztán formális céllal megrendezett visszavágóra a Sepsi öt helyen változtatott a kezdőjén, míg a hazai csapat 8 játékost cserélt le. A cserék mindkét oldalon igyekezték bizonyítani trénereiknek, hogy helyük van a kezdőtizenegy körnékén, emiatt a párharc lefutott jellege sem tudta unalomba fullasztani a csütörtök este 20:00 órakor kezdődött kilencven percet.


(fotó: Poli Jászvásár Facebook)

Az öt magyar játékossal felálló OSK igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, ami sikerült is, sőt Fülöp István révén a 20. percben a vezetést is megszerezték. Fülöp Carnat jobb oldali badására érkezett tökéletes ütemben és küldte a bogyót Axinte feje fölött a kapuba.

A Sepsi lőtte a második találatot is, Carnat lövését még ki utdta tolni a jászvásári hálóőr, a félidőben a gólszerző Fülöp István helyére beállt Achachbar tökéletes fejesére azonban már nem tudott reagálni a hazai védelem. Az 50. percre minden eldőlt, 7-1-re vezetett összesítésben a Sepsi, a hazaiak akkor is kikaptak volna két góllal, ha a meccs végéig tízpercenként lőnek egyet.

A vendégeknek volt kedve focizni az utolsó percekben is, Karanovic góljával a 86. percben kiütötte ellenfelét Leo Grozavu együttese.

Mindent egybevéve a Sepsi ellentmondást nem tűrő, fantassztikus játékkal vette a Poli elleni akadályt a kupa elődöntőjében, történelmet írva, hiszen a székely gárda először jutott a Románia Kupa döntőjébe. A fináléban a FCSB vár a székely csapatra.

A nagy sikerre szüksége is volt a székely csapatnak, hiszen egyre többször szólnak a hírek a csapatnál uralkodó feszült hangulatról. A bajnokság végén, kétfrontos szezonban és kupadöntő előtt nem a legszerencsésebb játékosok és edző közötti nézeteltérésről beszélni, a bentmaradás és a kupagyőzelem érdekében muszáj lenne rendezni az ellentéteket. 

Románia Kupa, elődöntő, visszavágó

Poli Jászvásár – Sepsi OSK 0-3 (0-1)
Továbbjutott: Sepsi OSK 8-1-es összesítéssel

Poli Jászvásár: Axinte - Onea, Bourama, Klimavicius (Michalache 60.), F. Cristea – Popadiuc (Horșia 69.), Assulin (Platini 46.), Longher (Passaglia 60.), Chacana (Agape 61.) - Zaharia, Omoh
Cserepad: Târnovanu, Cabral, Horșia, Luckassen, Mihalache, Passaglia, Platini, S. Șerban
Edző: Mircea Rednic

Sepsi: Fejér - Dimitrov, Celea, Tincu, Csiszér (Fl. Ștefan 70.) - Kovács, Vașvari (Deaconu 46.), Carnat, I. Fülöp – Diaz (Karanovic 32.), L. Fülöp (Ștefănescu 68.)
Cserepad: Niczuly, Achahbar, Bouhenna, Deaconu, Karanovic, C. Popescu, Safranko, Fl. Ștefan, M. Ștefănescu
Edző: Leo Grozavu
Gólszerzők: Fülöp István (20.), Achachbar (50.), Karanovic (86.)

Játékvezető: Florin Andrei (Marosvásárhely)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális