2021. március 3. szerdaKornélia

Egyéni hiba döntött a Clinceni - Sepsin

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:04 GMT +2, 2020. július 01.

A Liga1 Playoutjának hetedik fordulójában a Sepsi OSK a Clinceni csapatához látogatott.


A székelyekre nehéz hetek várnak, hiszen július és augusztus elseje között összesen 9, azaz kilenc találkozót fognak lejátszani, ami azt jelenti, hogy durván három és fél naponta van fellépése a Grozavu-legénységnek. Az elmúlt hetek jó eredményei után nem is csoda, hogy egy idegenbeli találkozóra nem a „gála-kezdőt” nevezte Leo Grozavu, az utóbbi időben kitűnően futballozó Achachbar és Fülöp István is kimaradt a kezdőből.

Már a mérkőzés első tíz percében kiderült, hogy az OSK trénerének újfent akadt egy trükkös húzás a tarsolyában, ezúttal háromvédős felállásban küldte pályára a székely legénységet. A háromvédős rendszernek köszönhetően extra ember volt a Sepsi középpályáján, ezzel nemcsak szélesebben játszott a csapat, hanem könnyebben is szerzett labdát. A dolog külön szépségét az adta, hogy az extra középpályás az a Florin Ștefan volt, aki balbekket játszik általában, így a vendégcsapat bármikor dönthetett úgy, hogy négyvédős felállásra módosít, anélkül, hogy cserélnie kelljen.

A taktika újragondolása abszolút indokolt volt, hiszen a Clinceni valószínűtlenül jó formában focizik az újrakezdés óta, a Sepsi előtt 3 meccset nyertek zsinórban, ráadásul ezeken a találkozókon egyetlen gólt sem kaptak.

Az OSK terve működött, a hazaiak nem tudtak helyzeteket kialakítani, a vendégeknek viszont cserélnie kellett, Grassano váltotta Fülöp Lórándot. A következő pár percben két jó távoli lövése is volt Poenaru együttesének, a 32 fokos hőségben ez tűnt a legjobb ötletnek. A félidő végéig komoly helyzet nem alakult ki.

A második játékrész elején úgy tűnt kicsit felpörög a tempó, a Sepsi támadólag cserélt, Kovács helyett Achachbar, Celea helyett pedig Fülöp István lépett pályára. Mindketten hozzátettek a támadójátékhoz a második félidőben,

A 71. percben a Clinceni megszerezte a vezetést, Cebotaru bal oldalról jövő beadása után Tincu lemaradt az emberéről, így Adrian Șut hat méterről senkitől sem zavartatva lőhetett a kapuba. Igazán kár az egyéni hibából kapott gólért, hiszen a Sepsi csapatszinten kitűnő tervet dolgozott ki a pontszerzésre.

A 87. percben Achachbar lőtt 18 méterről szabadrúgást, Vâlceanu a kapufára tudta tolni a labdát. A helyzetből szöglet lett, ami közben a tizenhatoson belül Bejan lerántotta Bouhennát, a játékvezető azonban teljesen vakon volt az esetnél és nem ítélt büntetőt. Nehéz lenne tagadni, hogy nagyon várjuk már a videobíró bevezetését.

A Clinceni a győzelemmel feljött a Playout második helyére, a Sepsi pedig lecsúszott a negyedikre. A székely csapat legközelebb július 5-én lép pályára a Jászvásári Poli ellen.

Liga1, Playout, 7. forduló

Academica Clinceni – Sepsi OSK 1-0 (0-0)

Clinceni: Vâlceanu - G. Matei, Patriche, Munoz, Dobrescu - Albu, Ventura, Șut - Achim, Vojtus, R. Ion 
Cserepad: Ureche, Buziuc, Markovic, Kontoes, Bejan, Merloi, Cebotaru, Susu, Ilie 
Edző: Ilie Poenaru 

Sepsi: Niczuly - Bouhenna, Tincu, Celea - Csiszér, Vașvari, Kovács, Fl. Ștefan - L.Fülöp, Safranko, Ștefănescu 
Cserepad: Fejér, Achahbar, Radoslav, Grassano, I. Fülöp, Popescu, Karanovic, Dragomir, Deaconu 
Edző: Leo Grozavu

Gólszerző: Adrian Sut (71.)

Borítókép: Academica Clinceni Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális