2021. március 1. hétfõAlbin

Sem a szakadó eső, sem az emberhátrány nem állíthatta meg a Sepsit - Videó

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:34 GMT +2, 2020. június 21.

Nagyon kellett a győzelem a Sepsi OSK-nak a Dinamo ellen.


Vasárnap 17:00 órától a Sepsi a Dinamo vendége volt, Leo Grozavu együttesének nagyon kellett a győzelem, hiszen az újrakezdés óta lejátszott két meccsen mindössze egy pontot tudtak szerezni székelyföldi város játékosai. A Dinamo ezzel szemben első meccsét játszotta a karantén óta, sem felkészülési találkozókra, sem közös edzésekre nem volt ideje a fővárosiaknak.

Álomszerűen kezdett a Sepsi, Safranko már az első percben betalált, egy kapitális védelmi hiba után a kapufáról kipattanó labdát fejelte a kapuba. A 20. percig nagyon jó tempójú mérkőzést láthattunk, ezt követően előbb szemerkélni, majd pedig ömleni kezdett az eső.

Az időjárás nagyon rányomta bélyegét a találkozóra, bár a Sepsi időnként el tudott jutni az ellenfél tizenhatosáig, ott azonban a csúszós fű és a körülmények miatt komoly lövést nem tudtak kialakítani.

Bár a kezdeményezés a székely csapaté volt, a Dinamo előtt adódott mégis az egyenlítés lehetősége. Tincu a tizenhatoson belül, ráadásul utolsó emberként, azaz piros lapot érően buktatta Fabbrinit, így csuromvizesen is mehetett tusolni. A piros lap mellett tizenegyest is lőhettek a hazaiak, a Sepsi addigi erőfeszítései azonnal nullázódhattak volna, azonban az egész meccsen parádés teljesítményt nyújtó Niczuly a megítélt büntetőt hárítani tudta. Félidőben maradt tehát az 1-0-s vendég vezetés, viszont a Sepsinek emberhátrányra kellett felkészülnie az öltözői megbeszélésen.

A második játékrészre a Sepsi visszahúzódott és kontrákra próbált berendezkedni, miközben a Dinamo természetesen az egyenlítésért tepert. Többet birtokolt a bukaresti gárda, de a második félidő első lövése a Sepsié volt, gólt azonban nem ért, hiszen Fülöp lökete középre ment.

Az 53. percben a Dinamo a tizenegyesen kívüli legnagyobb helyzetét puskázta el, 5 méterről sem tudott betalálni a piros csapat, Niczuly ismét nagyot védett. Pár percig kicsit szétszakadt a pálya, a hazaiaknak voltak gólszerzési lehetőségeik, míg a vendégek főként Ștefănescuban bízva támadtak. Volt a tervben ráció, Ștefănescu egyrészt nem tűnt fáradtnak, másrészt olyan kötényt adott Mrzljaknak, hogy azzal főzőműsorban is lehet szerepelni.

A Sepsi egyébként sem volt szívbajos, labdaszerzéskor hajlandó volt kockáztatni a különbség növelése érdekében, ami figyelembe véve, hogy 10 emberrel voltak a pályán, tiszteletreméltó hozzáállás.

Adrian Mihalcea együttese ezzel együtt sem adta fel. Támadtak, helyzeteik is voltak, de Niczulyon nem lehetett kifogni.

A 75. perc környékén alábbhagyott az eső, fel is pörgött a játék. A 80. percben aztán eldőlt a találkozó, Pulic szabálytalanul szerelt a tizenhatosán belül, Vașvari meg beverte a jogosan megítélt tizenegyest. A Dinamo innen „minden mindegy” alapon támadott, kaptak is egy kontragólt, a 86. percben Ștefan 15 méterről lőtt a hosszúba.


A 93. percben Moldoveanu szerezte meg a becsületgólt, persze ezek a találatok inkább a krónika szempontjából fontosak, a meccs kimenetelén 2-0 után már semmi sem változtathatott.

Mindent egybevéve a Sepsi OSK teljesen megérdemelten, jobban játszva nyert, összességében jóval összeszedettebb benyomást keltett, mint a legutóbbi két találkozón, még úgy is, hogy több, mint egy félidőt kellett emberhátrányban játszania. Ami a tabellát illeti, a Sepsi ezzel a Playout 2. helyére jön fel, míg a Dinamo válsága tovább mélyül.

Liga1, PlayOut 5. forduló

Dinamo – Sepsi OSK 1-3 (0-1)

Dinamo: Piscitelli - Kostrna (Kilyén 46.), Puljic, R. Grigore, Sin - I. Filip (Montini 46.), Mrlzjak - Sorescu(Moldoveanu 82.), Fabbrini, Mihaiu (Lazăr 31.)-Perovic (Popa 64.)
Cserepad: Straton, Kilyen, Al. Răuță, Skovajsa, V. Lazăr, M. Popescu, D. Popa, Montini, R. Moldoveanu
Edző: Adrian Mihalcea

Sepsi:  Niczuly - Dimitrov (Csiszér54.), Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan - Vașvari, Kovács (Velev 54.), -   Carnat (Celea 42.), I. Fülöp (Karanovic 68.) , M. Ștefănescu - Safranko (Fülöp L. 46.)
Cserepad: Fehér, Celea, L.Fülöp, T. Diaz, C. Popescu,Achahbar, Karanovic,Velev, Csiszér
Edző: Leo Grozavu

Piroslap: Tincu 38.

Gólszerzők: Moldoveanu 93. ill. Safranko 1., Vașvari (81. tizenegyesből), Ștefan (86.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális