2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Licista kapussal kezdett a CFR a Botoșani ellen! - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:24 GMT +2, 2020. június 20.

A Liga1 rájátszásának a 4. fordulójában, szombaton 20:00 órakor, a CFR az Fc. Botoșani vendége volt.


Mivel a Craiova nyerni tudott az előző fordulóban az Astra ellen, így a CFR-nek mindössze négy pont előnye volt a meccs előtt. Dan Petrescu csapata ennek ellenére egy iskoláskorú kapust, Hindrich Ottót nevezte a kezdőbe. A mérkőzés előtt a kolozsváriak trénere némi aggodalomnak adott hangot a vendégjátékkal kapcsolatban.

A vendégek tréneréről gyorsan lekerült a teher, hiszen nem sokat kellett várni az első gólra. Chindriș a saját tizenhatosán belül buktatta Omranit, a megítélt büntetőt pedig Deac értékesítette.

A 12. percben már 2-0-t mutatott az eredményjelző, miután Ciprian Deac szabadrúgásból hatalmas gólt lőtt, a pocsékul helyezkedő Hankic hiába nyújtózkodott, nem érhette el a labdát. A 22. percben Chipciu szerezhette volna meg a harmadik találatot, de kevéssel a kapu mellé célzott.

A 30. percben a CFR ismét hálót zörgetett, a játékvezető azonban támadószabálytalanság címén nem adta meg a találatot.

A János Zsigmond középiskolába járó Hindrich Ottó jól mutatkozott be, a 24. percben volt egy szép megmozdulása, majd egy kitűnő védése is az első játékrész végén. A társak meg is dicsérték, elvégre egy tizennyolc évét még be sem töltött hálóőr nem sokszor mutat bravúros megmozdulásokat a debütálásakor. A félidő vége a hazaiaké volt, de az eredmény nem változott szünetig.

A második félidőben egy biztonsági játékot preferáló bajnokcsapatot és egy meccshiánnyal küzdő hazai gárdát láthattunk. Az 57. percben a Botoșani komikus öngólt vétett, de Hankicnak sikerült kikaparnia a labdát a kapuból még azelőtt, hogy észrevegye a játékvezető.

Dan Petrescu megint jól tervezte meg a meccset, mivel tudta, hogy a Botoșani a meccs végére a meccshiány és az elmúlt hét karanténja miatt vélhetően elfárad, az utolsó húsz percben letámadta ellenfelét. A taktika bevált, a szerzett labdákból a frissen beállt Păun és Rondón több ígéretes lehetőséget is ki tudott alakítani.

A 81. percben minden mindegy alapon hármascserét hajtott végre a hazai gárda, Mendoza és Baxevanos nagyon aktív volt, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.

Mindent egybevéve korán letudta a meccset a CFR, a 12 perc alatt felhalmozott kétgólos előny bőven elég volt, a Botoșani néhány fellángolást leszámítva egyáltalán nem jelentett komoly veszélyt.

Dan Petrescu csapata ezzel a győzelemmel ismét hét pontra növelte előnyét a bajnoki versenyfutásban, ami önbizalmi szempontból is fontos, hiszen június 28-án a címvédés szempontjából nagyon fontos Craiova elleni hazai rangadóra kerül sor.

Liga1, Playoff, 4. forduló

FC Botoșani – CFR Kolozsvár 0 – 2 (0-2)

FC Botoșani: Hankic – Haruț (Mendoza 81.), Chindriș, Șeroni (Baxevanos 80.), Țigănașu - Papa, Carlone (Cîmpanu 81.), Florescu – Ofosu (Fili), Dugandzic, Ashkovski (Keyta)
Cserepad: Pap, Patache, Mendoza, Baxevanos, Croitoru, Keyta, Cîmpanu, Fili, Ebenhofer
Edző: Marius Croitoru

'CFR Kolozsvár: Hindrich - Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (Păun 69.), Bordeianu, Djokovic - Deac, Omrani (Rondón 61.), Chipciu
Cserepad: Sandomierski, Ciobotariu, Cestor, Boli, Hoban, Păun, Costache, Rondon, Țucudean
Edző: Dan Petrescu

Gólszerzők: Deac 2. (11-esből), 12.

(Borítókép: CFR Facebook)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális