2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

A Sepsi szépségdíjas gólja csak döntetlent ért - Videó

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:22 GMT +2, 2020. június 13.

A Liga1 újraindulásának első napján a Sepsi OSK a Hermannstadt együttesét fogadta.


Aki a Hadnagy Attilával folytatott beszélgetésünk olvasása során meglepődött azon, hogy a Sepsi OSK klubigazgatója azt mondta, hogy ez nem lesz foci, az szombat este 20:00 órától a saját szemével is meggyőződhetett arról, hogy klubelöljáró nem sokat tévedett.

Felkészülési meccs hangulattal és színvonallal kezdődött a találkozó, rengeteg technikai hibával teletűzdelt játékot láthattunk, egyedül a motiváltság és a kőkemény fizikalitás köszönt vissza a szünet előtti ligából.

A 25. percben a hazaiak egy gyönyörű kényszerítőkkel teletűzdelt támadás végén, Fülöp révén szerezték meg a vezetést. Nem állítjuk, hogy a semmiből jött a gól, de eddig a pontig összesen egy, azaz egyetlen próbálkozás volt lövésre a meccsen és az sem talált kaput. Persze mindez nem számít, a Sepsi teljesítménye 25 perc után vezetett.

Az első félidő hátralevő részében nemhogy gól, kaput találó lövés sem volt, a hazaiak tehát a vezetés tudatában tudatában vonultak le a pályáról az első 45 perc után.

A második félidő jóformán még el sem kezdődött, máris kiegyenlített a Hermannstadt. Egy előreívelt labda a Dâlbea helyére frissen beállt Yazalde elé pattant, aki kapásból, erőből lőtt Niczuly fölött a kapuba. A semmiből jött a találat.

Az egyenlítő gól után nem sokat változott a játék képe. Kidolgozott gólhelyzet továbbra sem volt, taktikai faultokkal és hibás átadásokkal viszont „tele volt a padlás”. A csapatokon leginkább az érződött, hogy inkább el akarták kerülni a vereséget, semmint kockáztatni a győzelemért. A szebeni gárda kész volt a meccset is feladni. Ennek ékes jelét adták a 73. percben, amikor támadót cseréltek védőre, Bălan helyére állt be a középső védő Dobrosavlevici. A Sepsi legalább próbálkozott, Ștefănescu helyére egy másik támadó profilú játékost, Carnatot vitte fel.

Mindent egybevéve gyenge kezdés volt, de ilyen hosszú meccsnélküli periódus után, ráadásul a csoportos edzések hiányában ennél többre nemigen számíthattunk.

Figyelembe véve, hogy egyik csapat sem találta el túl sokszor a kaput, egyik sem érdemelt többet ennél a döntetlennél. Bízzunk benne, hogy három nap múlva lényegesen jobb játékot láthatunk, hiszen a Sepsi június 16-án ismét játszik, a Voluntari látogatja meg Leo Grozavu együttesét.

Liga1, Playout, 3. forduló

Sepsi OSK – Fc Hermannstadt

SEPSI: Niczuly - R. Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan - A. Achahbar, Vașvari, I. Fülöp - Dumiter (Fülöp L. 35.), Safranko, M. Ștefănescu (Carnat 74.)
Cserepad: Fejér, L. Fülöp, Karanovic, Grassano, Carnat, Barisic, R. Deaconu, Velev, Csiszér
Edző: Leo Grozavu

HERMANNSTADT: Figueiredo - A. Vodă, Viera, I. Stoica (Luchin 46.), Opruț - Dâlbea (Yazalde 46.), R. Pires - P. Petrescu, L. Dumitriu, Cordea (Bușu) - A. Bălan (Dobrosavlevici)
Cserepad: I. Pop, Luchin, Dobrosavlevici, Tătar, Bușu, Buzan, Sîntean, Yazalde
Edző: Miriuță László

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális