2020. október 21. szerdaOrsolya

A Sepsi OSK jövőre előreléphet - Interjú Hadnagy Attilával

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 10:09 GMT +2, 2020. április 07.

A járvány miatt minőségi sport nélkül maradtak a futball rajongói. A Sepsi OSK sportigazgatójával bércsökkentésről, célokról, tervekről beszélgettünk.


Hogyan látja a Sepsi OSK eddigi szezonját?

- Hullámzó volt, kicsit nehezen kezdtünk, sok döntetlen mellett csak két nyert meccsünk volt az első tizennégy forduló után. Az edzőcserével a csapat egy kicsit helyreállt, meccseket is nyeregettünk, azt mondanám, hogy egy gyengébb, nehézkes kezdés után rendbe jött a csapat.

Mi lenne jobb a Sepsinek, ha folytatódna a szezon, vagy ha abbamaradna? Egyelőre mindkét opció nyitott.

- Igen, mindkettő nyitott, mi azt szeretnénk, ha lejátszanánk a szezont, hiszen különben veszítünk a TV-s pénzekből. Az elfoglalt helyünk szempontjából tulajdonképpen nem lenne probléma, ha abbamaradna a szezon, hiszen a nyolcadik helyen vagyunk, de a TV-s pénzek kimaradása minket és más csapatokat is érzékenyen érinthet.


(fotó: Sepsi OSK Facebook)

Melyek voltak a távlati tervek a koronavírus előtt és ezeket hogyan befolyásolta a járvány?

- Módosította a terveinket, hiszen most minden játékos az otthonában tartózkodik, senki nem hagyhatja el az országot, mindenki külön készül, várjuk az új döntéseket, minden aktivitás meg van szüntetve, a fizetések csökkentésére is kényszerültünk, hiszen az elmaradt fordulók miatt elesünk a szponzorpénzektől.

Milyen bércsökkentést voltak kénytelenek végrehajtani és hogyan fogadták a játékosok?

- 50%-kal csökkentettük, a körülményekhez képest nagyon pozitívan fogadták a játékosok. Megértették, hogy csak három hónapról van szó és nem többről, sokat nyomott náluk a latban az is, hogy a klub mindig, mindent időben fizetett - beleértve a bónuszokat is. Vázoltuk nekik a helyzetet, elmondtuk, hogy elesünk a szponzorpénzektől és ezáltal nekünk sincs honnan kifizetni őket, ők pedig megértették és elfogadták ezt.

A következő szezonban mi lehet a Sepsi OSK reális célja?

- A jelenlegi szezon előtt azt mondtuk, hogyha az első kilencben végzünk, akkor elégedettek leszünk. Én azt mondom, hogy ha az új stadion meglesz - ami nem biztos, hiszen nagy a járvány okozta bizonytalanság -, akkor ez ösztönzőleg fog hatni a klubra, a stábra és a játékosokra is, a célunk pedig a Play-Off, azaz a legjobb hat csapatba kerülés lesz.


(A készülő stadion 2020 március 13-án. Fotó: Sepsi OSK Facebook)

Vannak-e biztosan távozók, számíthatnak-e a szurkolók keretátalakításra?

- Hát egyelőre még nem tudunk mi sem semmit, hiszen van még 12 forduló, egyelőre erre koncentrálunk. Lesznek távozók, új játékosok is jönnek, ahogy minden évben, de nem akarjuk szétszedni a magot és lerombolni, amit felépítettünk. Az elmúlt szezonokban 10-12 játékost cseréltünk és az elég sok, megviselte a keretet. Három-négy, esetleg öt játékos mehet vagy jöhet, de semmiképp nem akarunk nagy változást.

Van már olyan, akiről biztosan lehet tudni, hogy elhagyja a csapatot, esetleg olyan, akiről biztosan lehet tudni, hogy jönni fog?

- Egyelőre egyik listának sincs biztos tagja. Az edzővel még nem beszéltünk az igazolásokról, vagy az eladásokról, hiszen egyelőre nem tudjuk, mi fog történni. Játékosokkal néhányszor leültünk beszélgetni, de konkrétumokról nem tudok beszámolni.


(Hadnagy Attila, fotó: Sepsi OSK)

Említette, hogy az edzővel még nem beszéltek. Leo Grozavunak mekkora beleszólása van abba, hogy melyik játékos megy vagy jön? Meghallgatják őt is, mielőtt döntenek?

- Természetesen, sőt, már amikor idejött úgy egyeztünk, hogy a játékospolitika közös döntéseken alapul, a feje fölött nem adunk el és nem hozunk játékosokat és ha valaki felkelti az érdeklődését, akkor közösen leülünk és megbeszéljük, és ez így is lesz.

Hosszútávon érintheti a klub gazdasági fejlődését a járvány?

- Nagyon reméljük, hogy nem, az a kérdés, hogy meddig fog tartani a járvány. Ha nagyon elhúzódnak a megszorító intézkedések, akkor nemcsak minket, hanem minden csapatot meg fog viselni anyagilag. Ha nincs aktivitás, akkor mindenki komoly bevételektől esik el és ennek lehetnek hosszú távú következményei.

Mindent egybevéve, a koronavírus okozta bizonytalanságtól eltekintve, elégedett a Sepsi jelenlegi helyzetével?

- Igen, a mostani szituáció kielégítő, jó eredményeink vannak az edzőcsere óta, a játékosokkal sikerült jól menedzselni a járvány okozta gazdasági nehézségek kezelését, jövőre előreléphetünk a helyezést illetően.Borítókép: Sepsi OSK

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális