2024. március 29. péntekAuguszta

Román Kupa: Klubtörténelmet írt a Sepsi OSK - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:57 GMT +2, 2020. március 04.

A Sepsi OSK Ploiești-re látogatott a Románia Kupa negyeddöntőjében, ellenfele pedig a Liga2 hatodik helyén álló, az osztályozótól viszont csak 3 pontra levő Petrolul volt.


A mérkőzés előtt a hazaiak trénere, Costel Enache úgy nyilatkozott, hogy bár kiegyensúlyozott csatát vár, a továbbjutásra a csapatként jól funkcionáló Sepsi a favorit. A tréner azt is kiemelte, hogy szeretnének egy jó meccset játszani, és felmérni, hogy hol is áll a csapat.

Leo Grozavu, a székelyek mestere nagyon fontosnak nevezte a meccset és elvárásként a továbbjutást fogalmazta meg, de nehéz összecsapást és „forró” fogadtatást várt.

Kifejezetten jó iramú első félidőt láthattunk, bár a meccs elején inkább a Petrolult vitte a lendület, több komoly szituációt is kialakított Costel Enache csapata, a középpályán fegyelmezetlenül védekező Sepsi nem keltette egységes csapat benyomását. A nehézségeket tetézte, hogy Safranko megsérült a 12. percben, helyére pedig némi meglepetésre Dumitert küldte a pályára a vendégcsapat.

A székelyek szép lassan „megmelegedtek a zongoraszékben”, és bár az első komoly helyzetükre a 27. percig kellett várni, de a nehézkes kezdés után beindult az üzlet, a 35. percben már nemcsak helyzetig jutott az OSK, Carnat beadásából Dumiter fejjel vette be Lungu kapuját, egyszersmind igazolva Grozavu mester kitűnő meglátását. Az első félidő hátralevő részére feljött ugyan játékban a Petrolul, de egyenlíteni nem tudott.

A második félidőt a Sepsi nagycsapathoz méltó mentalitással kezelte, és a második gól megszerzését tartotta szem előtt, ami vélhetően eldöntötte volna a továbbjutást. A második gólt az első 20 percben nem sikerült megszerezni, a 65. percre pedig pozicionális, technikai hibákkal tarkított mezőnyjátékká silányult a meccs, a játékosok által rúgott gyertyák egykedvűen égtek a színvonal halottaskocsiján, persze ez a vendégeknek kedvezett, hiszen az 1-0-s vezetésük továbbjutást ért.

Az utolsó negyedórára a Petrolul játékosai teljesen kedvetlenül és fejetlenül futballoztak, a székelyek pedig éltek a kínálkozó lehetőséggel, és magukhoz ragadták a kezdeményezést. A vendégek két nagy helyzetet dolgoztak ki, Ștefănescu mindkettőt kihagyta.

A 89. percben Niczuly nagyon rutinosan (és sportszerűtlenül) húzta az időt, emiatt jogos sárgát is kapott. A sárga azonban nem volt elég a ploiești-i „drukkerek” szerint, ezért minősíthetetlen stílusú rigmusokat kezdtek skandálni, és ezzel egyidőben megdobálták a népszerű hálóőrt is. Ilyen esetben a szabályzat szerint a játékvezetőnek kötelessége megállítani a mérkőzést, Iulian Călin sporttárs ennek eleget téve megszakította a találkozót. Néhány perc múlva lecsillapodtak a kedélyek, a meccs pedig folytatódhatott. A rendes játékidőben sem és a négy perces hosszabbítás alatt sem született gól, a Sepsi tehát megnyerte a találkozót.

Mindent egybevéve a Sepsi többé-kevésbé magabiztosan hozta a kötelezőt a kisebb tudású de szívósan és nagyon fizikálisan játszó másodosztályú ellenfél ellen. Ki kell emelnünk Grozavu ihletett cseréjét és azt is, hogy a Sepsi történelmet írt, hiszen története során először jutott a legjobb négy közé a Román Kupában.


Románia Kupa, negyeddöntő

Petrolul – Sepsi 0-1 (0-1)

Petrolul: Lungu - Bărboianu, Răuță, Sîrghi, Țicu - Pierce, Marinescu (Deac 62.), Roige (Ekollo 81.) - Meza Colli, Arnăutu (Youns 61.), Saim
Edző: Costel Enache

Sepsi: Niczuly - Bouhenna, Celea, Tincu - Deaconu (Achachbar 46.), Vașvari, L. Fülöp, Fl. Ștefan - Ștefănescu, Safranko (Dumiter 12.), Carnat (Diaz 77.)
Edző: Leo Grozavu

Gólszerző: Dumiter 35.

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális