2024. március 29. péntekAuguszta

A CFR-nek továbbra sem megy idegenben

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:22 GMT +2, 2020. február 08.

A kolozsvári gárda a 2019-2020-as szezonban játszott 11 meccséből mindössze 3-at tudott megnyerni idegenben. Dan Petrescu együttese a Gaz Metan ellen javíthatott szombat este.


A Liga 1 24. fordulójában a Medgyesi Gaz Metan a Kolozsvári CFR együttesét fogadta. Dan Petrescu a meccs előtti sajtótájékoztatón jó szokásához híven pesszimista nyilatkozatot tett, úgy vélte mivel a hazaiaknak győzniük kell a play-off reményeik éltetéséhez, biztosan felülmúlják önmagukat.

A meccs első negyedórája eseménytelenül telt, egyik csapat sem találta a fogást a másikon, látványosságot maximum a kegyetlen faultok jelentettek, bár az efféle attrakciókért inkább cselgáncsot szokás nézni, mint labdarúgást. A 11. percben a hazaiak Ciocan helyére Chamedet hozták, ennek ugyan nem látszott egyből a hatása, de utólag jó cserének bizonyult.

A 20. percben Omrani a meccs addigi legnagyobb lehetőségét pukázta el, balról tört be a hazaiak tizenhatosára, de lapos lövését Pleșca lábbal hárította.

24. percben kavarodás támadt, Omrani és Pleșca akadt össze, az algériai és a meggypiros játékosok tizenegyest reklamáltak, de Chivulete játékvezető sípja néma maradt.

26 perc után a Medgyes már felülmúlta a FCSB múlt heti teljesítményét, Edi Iordănescu csapata ugyanis kaput találó lövéssel tesztelte Sandomierskit, a CFR debütáló, lengyel válogatott kapusát.

A Medgyes rákapott a próbálkozásra, a CFR kifejezetten nehéz perceket élt át, Sandomierski azonban átment mindegyik teszten, bizonyítva, hogy nem a szövetségi kapitány pillanatnyi elmezavara miatt került be a 2012-es Európa-bajnokságon részt vevő lengyel válogatott keretébe.

A 31. percben Dan Petrescu formációt váltott, Itut, a védekező profilú középpályást a csatár Rondón váltotta és ezzel a CFR előrejátéka gördülékenyebbé vált.
A kolozsvári gárda a cserének is köszönhetően felébredt az utolsó percekre, Pleșcának kétszer is védenie kellett, először Omrani fejesénél egy nagyot, utána Deac szöglete után egy még nagyobbat, de akárcsak a másik oldalon a lengyel, ő sem maradt adós a jó teljesítménnyel.

A második félidőben a CFR 40 másodperc alatt kiharcolt egy szögletet, ez a negyven másodperc pedig előrevetítette az első negyedórát. Rövidpasszokkal operáló, a labdás játékost rendkívül agresszíven támadó, az előrejátékot baloldalon erőltető bajnokcsapatot láthattunk és ezzel a Medgyes nem igazán tudott kezdeni semmit. A középpályás védekezésük továbbra is működött, az ex-kolozsvári Larie vezetésével szolíd volt a hátsó négyes is, de támadásban teljesen súlytalanok voltak.

A CFR fölénye a 65. percre nagyjából elpárologni látszott, Dan Petrescu pedig Petrilat hozta Costache helyére. Costache ugyan valamivel jobban játszott mint a FCSB ellen, de most is túl sokszor hozott katasztrofális döntéseket, a lecserélése indokolt volt, Petrila azonban tehetsége ellenére túl zöldfülűnek tűnt ahhoz, hogy egy ilyen meccsen 25 percet kapjon. A múlt idő indokolt, ugyanis a 19 éves nagyszentmiklósi szélső hiba nélkül futballozott, sőt a 80. percben ráadásként úgy megverte a vele szemben álló Mourát, mint jég a határt, kíváncsian várjuk mikor kap lehetőséget a kezdőcsapatban.

A 81. percben Dan Petrescu lecserélte a teljesen kedvetlenül, ötlettelenül és dinamizmus nélkül futballozó Omranit, helyére Țucudean jött, aki a hosszú kihagyás miatt formán kívül van, nagyon akart, de őszintén szólva helyzetbe sem tudott kerülni.

A CFR nem tudta érvényesíteni mezőnyfölényét, a Medgyes pedig nem tudta fenntartani az első félidős jó futballját, ennek fényében a 0-0-s végeredmény igazságosnak mondható. 

A kolozsváriak következő mérkőzése február 14-én lesz, a regnáló bajnok a Viitorult fogadja.

Liga 1 alapszakasz 24. forduló

Medgyesi Gaz Metan – Kolozsvári CFR 0-0

Medgyes : Pleșca - De Moura, Larie, Constantin, Velisar - Droppa, Popa, Fofana - Hora (Dumitru 72.), S. Buș, Ciocan (Chamed 11.)
Cserék: Batista, Lopes, Chamed, Roșu, Drăghici, Cardoso, Diakota
Edző: Edi Iordănescu

CFR : Sandomierski - Burcă, Vinicius, Boli, Camora - Itu (Rondón 31.), Bordeianu, Djokovic - Deac, Omrani (Țucudean 81.), Costache (Petrila 67.)
Cserék: Rus, Cestor, Hoban, Păun, Petrila, Rondon, Țucudean
Hiányzó: Susic
Edző: Dan Petrescu

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális