2020. aug. 15. szombatMária

A kiválóan felkészült Sepsi OSK szoros meccset játszott a CFR-rel

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:32 GMT +2, 2019. december 04.

A román bajnokság 19. fordulójában a CFR a Sepsit fogadta a Fellegváron.


A regnáló bajnok augusztus óta nem nyert idegenben, így még inkább szüksége van a győzelemre hazai mérkőzéseken. Dan Petrescu nem akarta a véletlenre bízni a mérkőzést, ennek megfelelően olyan kulcsjátékosok is a kezdőben voltak, akik szinte biztosan játszanak a csütörtöki, a továbbjutás szempontjából nagyon fontos Celtic elleni összecsapáson.

Leo Grozavu a CFR minőségbeli fölényét, az egyetlen legitim módon próbálta meg kompenzálni, öt védővel állt fel, akikből a két szélső, Dimitrov és Ștefan inkább szélső középpályást játszott, mint szélsővédőt, így a székelyek felállása inkább hasonlított egy 3-4-3-hoz, mint egy 5-2-1-2-höz. Jól végiggondolt stratégia volt Leo Grozavu részéről, a CFR-nek nehezére esett feltörni a reteszt.

A mínusz egy fokos, fagypont alatti hőmérséklet nem látszott a csapatokon, jó iramú találkozót láthattunk. A CFR már a hatodik percben megszerezhette volna a vezetést Omrani révén, aki betalált ugyan, azonban Chivulete játékvezető les címén visszavonta a találatot. A következő komolyabb helyzetre a 23. percig kelett várni, ismét Omrani lőtt közelről, de a szenzációs napot kifogó Niczuly kitűnő mozdulattal hárított.


(kép: CFR Facebook)

A félidő hátralevő részében apróbb fejesek és pontrúgásokból adódó lehetőségek voltak, de ajtó-ablak helyzete egyik gárdának sem volt. Figyelembe véve a CFR játékosainak egyéni képességeiből fakadó előnyeit, a Sepsi védekezése ámulatbaejtően működött. Petrescu gárdája túlságosan erőltette a széleket, a Barisic-Bouhenna-Tincu tengely azonban senkit nem engedett fejelni, így a CFR mezőnyfölénye tulajdonképpen meddőnek volt mondható. Ennek a hátulütője a szentgyörgyiek szempontjából a támadások súlytalansága volt, a Sepsinek az első félidőben nem volt kaput találó lövése, de nekik nem is igazán kellett, amíg döntetlenre álltak a bajnok otthonában.

Dan Petrescu érthetően elégedetlen volt a csapat támadásaival, így két változtatást is eszközölt a szünet után, Itu helyett Bordeianu, Păun helyett Traoré lépett pályára. A másik oldalon Carnat helyett Fülöpöt hozta be Leo Grozavu.

A CFR továbbra is a széljátékot erőltette, de a helyzet némileg változott, Traoré behozatalával már egy 203 centis center is rendelkezésre állt, eggyel több fejet kereshettek a balról és jobbról is érkező beadások.

A kolozsváriak cseréinek megvolt az eredménye, már a 49. percben kapusbravúrra volt szüksége a vendégeknek, előbb Omrani, majd Rondón lőhetett közelről jó szögből. Bár les miatt a bíró viszafújta az akciót, Traoré is óriási helyzetbe került az 53. percben. 5 perc múlva Omrani maradt egyedül a kapussal, de kihagyta a ziccert.

A 60. percre egyértelműen bajban volt a Sepsi OSK, a regnáló bajnok ellenfele fölé nőtt, a taktikai változtatások egyértelműen Petrescuék malmára hajtották a vizet. A Sepsit gyakorlatilag Niczuly Roland bravúrjai tartották életben a 75. percig.

A meccs utolsó negyedórája kiegyenlített játékot hozott, a CFR-nek eltűnt a mezőnyfölénye, jórészt középpályás faultok és ívelgetések jellemezték a játékot. Dan Petrescu minden mindegy alapon cserélt, a 18 éves Petrilă lépett pályára a sokat hajtó és hullafáradt Costache helyett. A fiatal játékos jól szállt be a meccsbe, és kivételes sebességről tett tanúbizonyságot

A 87. percben aztán megtört a jég, előbb Culio végzett el egy szögletet, majd amikor a kipattanó Susichoz került Vinícius úgy döntött, hogy fent marad fejelni. A döntés kitűnő volt, Susic meg is találta a hosszú oldalon, a 35 éves belsővédő pedig Niczuly fölött a hálóba fejelt. A teljes meccset figyelembe véve megérdemelten vezetett a CFR. A hátralevő 5 percben már nem változott semmi, a kolozsvári gárda megnyerte a mérkőzést és 19 forduló után 38 ponttal vezeti a bajnokságot.

Liga1, 19. forduló

CFR - SEPSI OSK 1-0 (0-0)

CFR: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (Bordeianu 46.), Culio, A. Păun (Traore 46.) - V. Costache (Petrilă 84.), Rondon, Omrani 
Edző: Dan Petrescu 

Sepsi: Niczuly - Barisic, Bouhenna, Tincu - R. Dimitrov (Csiszér 88.), Vașvari, Velev, Fl. Ștefan – Carnat (Fülöp 46.), Safranko, M. Ștefănescu (Salli 92.)
Edző: Leo Grozavu 

Gólszerző: Vinícius 87.

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális