2020. aug. 15. szombatMária

Kézi-vb: Magyarország és Románia is szoros meccset játszott

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 16:20 GMT +2, 2019. december 03.

Magyarország Montenegróval, Románia Kazahsztánnal játszott a női kézilabda-világbajnokságon.


A női kézilabda-világbajnokság 4. játéknapján Magyarország a harmadik meccsét játszotta, az ellenfél ezúttal Montenegró volt.

Mivel a győztes óriási lépést tett a továbbjutás felé, mindkét gárda keménykedve kezdte a mérkőzést, a bírók azonban igyekeztek lehűteni a kedélyeket, Djurdjina Jaukovicsot például már az első percben kiállították. Minden adott volt ahhoz, hogy jól kezdjen Kim Rasmussen csapata, vezetett is a gárda 5-3-ra, de több ziccert és hetest is elhibázott a magyar csapat.

Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a montenegróiaknál főként Radicsevics és Raicsevics élt nagyon együtt a játékkal, de az igazság az, hogy a félidői montenegrói vezetést az okozta, hogy a magyar csapat nem tudta kihasználni az emberelőnyeit.

A második félidőben jobb volt Montenegró, és szép lassan Magyarország fölé is nőtt, egy adott ponton a fehérben játszó balkáni csapat három góllal is vezetett. A magyar széljáték jól működött a második félidőben, ennek köszönhető az a 4-0-s futás is, amivel újra vezetést szereztek Tomoriék.

(kép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook)

A meccs végén Rasmussen csapata ismét futott az eredmény után, és szoros végjátékban bár, de 25-24-re alulmaradt a nagyon koncentráló, Per Johansson vezette gárda ellen.

Románia válogatottja pihentette sérülésből visszatért sztárjátékosát Neagut, ami nem meglepő, hiszen soros ellenfelük a csoport leggyengébb együttesének tartott Kazahsztán volt. Bár sima győzelmet várt tőlük a közvélemény, sőt a fogadirodák is (akiknél tízgólos győzelem esetén is csak kétszeres pénzt lehetett volna nyerni), a „trikolórok” mindössze két góllal tudták maguk mögé utasítani riválisukat. A hajrá vaskos meglepetést is tartogathatott volna, a kazahok egy gólra felzárkózva, már az egyenlítésért is támadhattak, ezt az esélyt azonban nem tudták kihasználni, a végén a románok örülhettek 22-20-as győzelmüknek.

A román válogatott pocsékul játszott Neagu nélkül, a védekezésük továbbra sem rossz ugyan, de támadásban egészen katasztrofálisak. Az a tény, hogy a második félidőt elvesztették Kazahsztán ellen (még ha Neagu nélkül is), nem sok jót jelent a holnapi, Montenegró elleni összecsapás szempontjából. Magyarország ezzel szemben Szenegállal játszik, kötelező győznie a továbbjutási remények életbentartásához

Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális