2020. június 1. hétfõTünde

Megvan Leo Grozavu első győzelme

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:32 GMT +2, 2019. november 30.

A Liga1 18. fordulójában a Sepsi OSK a Craiovát látta vendégül.


Nagyon kellett a hazai csapatnak a győzelem, hiszen az elmúlt 5 fordulóban mindössze egy pontot gyűjtve, nagyon közel került a kiesőzónához. A Craiovának is hajtania kellett, mindössze 3 ponttal voltak lemaradva az éllovas CFR-től, a regnáló bajnok ráadásul fáradtan utazik Szebenbe vasárnap, tehát létezett olyan forgatókönyv, hogy a vendégek utolérik a kolozsváriakat.

A meccs elején némi meglepetésre a Sepsi ragadta magához a kezdeményezést, ugyanakkor a Craiovának is volt helyzete. Az első gólt teljesen megérdemelten a székelyek lőtték, 9. percben egy egyérintős, szemrevaló támadás után Safranko egyedül lépett ki Bălașa és Ferreira között, majd finom mozdulattal, Popescu mellett a hálóba lőtt.

A félidő hátralevő részében a Craiova próbálkozott, de a Sepsi mintaszerűen védekezte le mindkét szélt. A Craiova, aminek ezzel gyakorlatilag a fő fegyverét semlegesítette Grozavu, gyakorlatilag szenvedett, miközben a Sepsinek még lehetőségei is voltak az előny növelésére.

(kép: U Craiova Facebook)

A második félidő elején, akár egy jó meccset is láthattunk volna, de a technikai hibák és fölösleges druvaságok csökkentették a találkozó élvezeti értékét. Az 55. percben Bălașa brutális, stoplival térdet találó faultja piroslapot ért volna, de Birsan játékvezető mindössze sárgát adott.

A találkozó stílusváltozását semmi nem mutatja jobban, mint hogy az első játékrészben összesen 1 sárga volt, a második felvonás első 15 percében pedig négy.

A 64. percben Zakaric jutott lövési helyzethez, Niczuly azonban tökéletesen jött ki kapujából. A 67. percben ismét a Craiovának volt helyzete, de Cicăldău ígéretes helyzetben nevetségesen fölé lőtt.

A Craiova egyre inkább erőltette Thiago Ferreirát a labdakihozataloknál, ami nem bizonyult jó ötletnek, a portugál védő ugyanis valami katasztrofálisan passzolt. A Sepsi letámadása ezzel együtt működött, Leo Grozavu jó stratégiával meccselt, ugyanakkor a második félidőben némileg elővette a Viitorul elleni favágóbb focit, igaz, messze nem voltak olyan durvák a Sepsi belépői, mint legutóbb.

A meccs vége felé kezdett felébredni a Craiova, valahogy megsejtették, hogy ők itt ma bizony veszthetnek is, ennek megfelelően növelték is a tempót, de betalálni nem tudtak. Leo Grozavu megszerezte az első győzelmét a Sepsi edzőjeként, a székely gárda pedig a 2019-2020-as idényben oda-vissza verte a felsőházi, európai kupaszereplésre hajtó Craiovát.

LIGA 1, 18. forduló

Sepsi OSK – U Craiova 1-0 (1-0)

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Barisic, Diakhite, Fl. Ștefan - Vașvari, Velev – Carnat (Gál-Andrezly), Fülöp (Salli 75.), Ștefănescu – Safranko (Karanovic 87.)
Edző: Leo Grozavu 

Craiova: L. Popescu - Mățel, Bălașa, T. Ferreira, N. Bancu – Qaka (Mateiu 78.), Cicâldău, Ivanov - L. Nițu (Zakaric 29.), A. Ivan (Roman 78.), V. Mihăilă 
Edző: Victor Pițurcă

Borítókép: U Craiova Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális