2020. június 1. hétfõTünde

Egy csoportban kezdi meg a világbajnoki szereplést Magyarország és Románia

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:24 GMT +2, 2019. november 29.

November 30-án rajtol a Japánban rendezett női kézilabda-világbajnokság.


Szombaton, romániai idő szerint reggel 8 órakor kezdődnek a 2019-es női kézilabda-világbajnokság első mérkőzései Japánban. A tornán Magyarország és Románia válogatottja is érdekelt, de a két csapat elég ellentétes előjelekkel várhatja a viadalt.

Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy kifizetődőnek tartja az elmúlt évek stratégiáját. A dán mester az elmúlt években nagyobb keretekkel dolgozott, hiszen 2017-ben eldöntötte, hogy a magyar válogatottnak generációváltásra van szüksége a fejlődéhez. Olyan játékosokat és olyan rendszereket próbált ki (pl. a Szöul-kupán), amivel hosszútávon eredményes csapatot lehet felépíteni.

A szövetségi kapitány azt is kiemelte, hogy most már több olyan játékos is van a keretben, akinek kiélezett, meccsdöntő szituációban is oda lehet adni a labdát, így a szoros végjátékokat nem kell szükségszerűen hátrányban játszani.

A fentiek fényében a cél nem is lehet kérdéses, az olimpiai kvalifikációt jelentő legjobb hét csapatban szeretne zárni a mester.


(kép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook)

A román válogatott vb-szereplésére nagyon rányomta a bélyegét a Brassói Corona kézicsapatának doppingügye. Bár a vizsgálat még zajlik, így jogi akadálya nem lett volna, a Román Kézilabda-szövetség nem kockáztatott, és a Corona négy játékosa nélkül utazott Japánba. Ez nagyon érzékenyen érintheti a román nemzeti csapatot, hiszen irányító poszton így meglehetősen lyukas a keretük. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a románok ásza visszatért ugyan a sérüléséből, de a szövetségi kapitány szerint Neagu nagyon távol áll a csúcsformától, akkor kifejezetten nehéz lehet már a csoportból való továbbjutás is a „trikolóroknak”.

A magyar és a román válogatott is a 11:00-s idősávban játszik szombaton, a magyarok egy kötelezően legyőzendő ellenfél, Kazahsztán ellen nyitnak, míg a románok csoportrangadót vívnak Spanyolország ellen.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A VB-RE
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Beáta
Kapusedző: Bakos István

Tartalékok: Kiss Nikolett (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális