2021. szeptember 20. hétfõFriderika

EL: Óriási bravúr, a CFR oda-vissza verte a Rennes-t

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:32 GMT +2, 2019. november 07.

Nagyon fontos meccset játszott a CFR a Rennes ellen, győzelemével karnyújtásnyira került a klub legnagyobb sikerétől, az európai kupatavasztól.


Az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában a CFR a Rennes együttesét fogadta. Nem meglepő módon a legstabilabb felállásával és a legerősebb kezdőjével vágott neki a CFR a találkozónak, Dan Petrescu szerdai nyilatkozata szerint mindenképp nyerniük kellett, ha tovább akartak jutni.

Bár a hétközi esélylatolgatások közül néhány arról szólt, hogy a kapuban a mindössze 16 éves Pepe Bonet-vel lesz kénytelen kezdeni a Rennes, a kezdő tizenegyben a 35 éves, portugál és francia futballközegben 250 meccsen védő, rutinos róka Romain Salin kapott helyet.

A vendégek kezdtek jobban, már az 5. percben védenie kellett Arlauskisnak, Hunou lőtt fordulásból kapura 10 méterről. A 8. percben veszélyesen kanyarodott egy CFR szöglet is, de Salin a helyén volt.

A franciák tesztelgették rendesen Arlauskist, a 13. percben újabb veszélyes lövést eresztett el a Rennes, ezúttal 23 méterről.

Nem volt eseménytelen a félidő közepe sem, Raphinha jó pozícióból lőtt fölé, hazai oldalon pedig Omrani fejelt kapura, igaz, távolról és középre, így veszélyt egyáltalán nem jelentett.

Az első játékrész utolsó negyedórájába lépve Traoré kapott sárgát egy fölösleges szabálytalanságért, kevesebb lövés ment a kapukra, több volt a mezőnyfault, a Rennes pedig enyhe fölénybe került annak köszönhetően, hogy nagyon jól reagálták le a CFR letámadását, miközben a másik oldalon hasonló stratégiával rendszeresen meg tudták zavarni a labdakihozatalokat.

A 35. percben Niang küldött óriási fejest a jobb felső sarokra, de Arlauskis odaért. A Rennes becsületesen felkészült a CFR támadásaiból, nem igazán kerültek hátrányos pozíciókba, jól védekezve hozták le az első félidőt.

A második félidő elején némi meglepetésre, a CFR volt veszélyesebb, a Rennes-nek egy olyan helyzete volt, ami csak addig tűnt veszélyesnek, amíg be nem fújták (az egyébként félméteres) lest, a CFR viszont Culio révén hatalmas védésre késztette Salint.

Az 53. percben Arlauskis egy szenzációs védést mutatott be, egy kidolgozott helyzet végén del Castillo lőhetett 13 méterről, a litván kapus viszont hatalmas bravúrral hárított.

A fáradó vendégcsapat kettős cserét hajtott végre a 66. percben, del Castillo-t Siebatcheu, Hunou-t pedig Gboho váltotta. A 71. percben Petrescu is támadót cserélt, az egész meccsen sok mezőnymunkát végző (sokat is faultoló), de kapura nem veszélyes, sárgalappal terhelt Traoré helyett Rondón jött.

A 78. percben ismét Arlauskisnak akadt dolga, nagy védést mutatott be, a távolról rendkívül aktív Bourigeaud 25 méteres lövését tolta ki a léc alól. A védés után a hálóőr kisebb ijedtséget okozott, egy bő percig fájlalta a vállát, félő volt, hogy le kell cserélni.

Rondón helyezkedése már szinte győzelmet ért, a meccs legnagyobb helyzete adódott előtte a 82. percben, de a tizenhatoson belülről leadott lövése 20-30 centivel eltévesztette a kaput.

A 86. percben Da Silva egy felszabadításnál borzasztó rosszul találja el a labdát, ami szögletbe repül. A sarokrúgást Deac végzi el, Rondón pedig tökéletes fejest küld a léc alá, némileg érdemtelenül, de vezet a CFR.

Rondón egy borzasztó ostoba faulttal kiállíttatta magát a 90. percben. Innentől még inkább támadott a Rennes és be is talált egy kapu előtti kavarodást követően, de a gólt a játékvezető elvette, nem volt világos, hogy pontosan mi miatt. Lehetett kezezés és fault is. A lényeg, hogy ezzel a kolozsvári klub egy nagyon-nagyon fontos győzelmet szerzett meg.

A csoport másik találkozóján a Celtic egy utolsó perces góllal legyőzte a Laziot, ezzel a CFR egy döntetlenre került a biztos továbbjutástól.

 
A csoport állása: Celtic 10 pont, CFR 9 pont, Lazio 3 pont, Rennes 1 pont


Európa Liga, csoportkör, 4. forduló
CFR - Rennes 1-0 (0-0)


CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu (Hoban 74.), Burcă, Boli, Camora - Djokovic, Bordeianu, Culio- C. Deac (Păun 89.), L. Traore (Rondón, 71.), Omrani

Edző: Dan Petrescu

Rennes: Salin - Traore, Da Silva, Gnagnon, Maoussa - Del Castillo (Siebatcheu 66), Bourigeaud (Guitane 84.), Grenier, Raphinha – Hunou (Gboho 66.), Niang

Edző: Julien Stéphan


Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális