2020. július 9. csütörtökLukrécia

Nagy meccsen verte a Sepsi OSK az Astrát, és bejutott a legjobb nyolc közé a Román Kupában

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 21:08 GMT +2, 2019. október 31.

Nyílt sisakos meccset játszott a Sepsi az Astra ellen a Románia Kupában a legjobb nyolc közé jutásért. A székelyföldi csapat egy jó iramú találkozón aratott fölényes győzelmet az Astra ellen


A 2. percben már rezgett a háló, Karanovic fejesét még tudta hárítani Lazar, a kipattanót viszont Fülöp egy nagy cselt követően kegyetlenül beverte.

Az Astra egyenlített a 16. percben, Matei szabadrúgását Niczuly középre ütötte ki, a kipattanót pedig Birceanu 18 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtte. A takarás miatt a Sepsi hálóőre későn ért a jobb alsó sarokra.

A 29. percben Karanovic megszerezte a jól megérdemelt gólját, a kiváló formában játszó svájci csatárnak gyakorlatilag csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. A helyzet enyhén véleményes volt, a felvételről nem látszik egyértelműen, hogy a beadást megelőzően Flores lesen volt-e.

A félidőre 2-1-el mentek a csapatok, gyönyörű meccset, sok helyzetet, technikai tűzijátékot láthattunk az első félidőben. A szurkolók varázslatos hangulatot teremtettek Sepsiszentgyörgyön, a szünetben mindenki bizakodón várta a második félidőt.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, ismét gyors, dinamikus futballt láthattunk, a Sepsi szélsővédői kitűnően mozogtak, a hazaiak nagy kedvvel játszottak. Az Astra középpályás védekezése nagyon gyengén működött, és alig öt perccel a félidő kezdete után ez meg is bosszulta magát.

Az 50. percben a kiváló napot kifogó Konongo harminc métert sprintelt a labdával anélkül, hogy bárki is zavarta volna, majd egy Fülöppel való egyérintőzés után ellőtte Lazar lába között a labdát. Az eredmény 3-1-re módosult, az Astra bepánikolt és néhány perc múlva hármas cserét eszközölt, Stahl helyett Budescu, Touncara helyett Alibec, és Matei helyett Begue jött.

Kissé rosszmájúan mondhatnánk, hogy a hármascserének megvolt az eredménye, egy perccel később betalált a Sepsi. Kilyén passzolta úgy át a középpályát, mintha edzésen lenne, gyakorlatilag senki nem védte a területet, Gal-Andrezly átvette a labdát, majd miután becsapta Dimát beadta a hosszúra, ahol a jól helyezkedő Karanovic földre pattintott fejessel szerezte meg a második gólját.

A Sepsi negyedik gólja után „minden mindegy„ alapon kezdett rohamozni az Astra, a 62. percben egy gyönyörű támadást követően szépíteniük is sikerült, a három becserélt játékos, Alibec, Budescu és Begue összjátéka végén az utóbbi talált a kapuba.

A 70. percben Niczuly egy kapu előtti kavarodás közben beverte a fejét a kapufába, majd elterült az földön. Nagyobb baj nem történt, az orvosi stáb engedélyt adott neki a játékra.

A 76. percben Ștefănescu forgácsolta szét a felső lécet, viszont a túloldalon is volt kapufája az Astrának. A csapatok nagyon sok helyzetet dolgoztak ki (és puskáztak is el), rengeteg lövés jött mindkét oldalról. A Sepsi szélső védői, Kilyén és Konongo kitűnően játszottak, nagyon jól segítették a támadásokat, ugyanakkor nem hanyagolták el a védekező feladataikat. Ezt a meccset taktikailag agyonnyerte a Sepsi, és a bajnoksággal (ahol 14 meccsen 10 döntetlent játszott) ellentétben végre „monetizálni” is tudta a játékbeli fölényét.

Románia Kupa, nyolcaddöntő

SEPSI OSK – ASTRA 4-2 (2-1)

Sepsi: Niczuly – Kilyén, Bouhenna, Barisic, Konongo – Fülöp (Vasvari), Velev, Flores Knowles – Ștefănescu, Karanovic (Safranko 67.), Gal-Andrezly (Carnat 78.)
Edző: László Csaba

Astra: Lazar – David Bruno, Graovac, Dandea, Dima – Tamaș, Biceanu – Matei (Begue 56.), Răduț, Stahl (Budescu 56.) – Tounkara (Alibec 56.)

Edző: Bogdan Andone

(Borítókép: Sepsi OSK Facebook)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális