2020. július 9. csütörtökLukrécia

Liga1: Jogos tizenegyest vettek el a Sepsitől, a CFR verte a Craiovát

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 08:58 GMT +2, 2019. október 21.

A Liga 1 13. fordulójában a listavezető kolozsvári CFR-hez a Craiova látogatott, a liga legjobb védelmével bíró, 12 meccsen mindössze egy vereséget szenvedő Sepsi OSK pedig az Astrát látta vendégül.


Sepsi – Astra

Életlen játékkal és sok pontatlansággal kezdődött a mérkőzés, bár az iramra nem lehetett panasz. Már a nyolcadik percben adódott Denis Alibec előtt egy komolynak látszó lehetőség, de négyen vették körbe a tizenhatoson belül, és végül esélye sem volt lőni.

Az első negyedóra végére azért a hazai csapat is „belemelegedett a zongoraszékbe”, egy mélyről jövő hosszú passzt Ștefănescu vett át jól, majd tökéletesen tekert Karanovic elé, aki 5 méterről, Kitanov kezei között a hálóba lőtt (1-0).

Az Astra jobban kinyílt, mint a gól előtt, de lényegesen nem változott meg a játék képe. Ezzel együtt a hazai csapat dekoncentrálttá vál,t és többet engedett ellenfelének, ez pedig óriási hibának bizonyult. A 31. percben egy szöglet után Tincu a szó szoros értelmében vállalt egy öngólt, senki nem volt körülötte, könnyedén kivédekezhető szituáció lett volna, ha odafigyel (1-1).

A szerencsétlen gól megzavarta némileg a hazaiakat, két perc alatt újabb dugót lőtt az Astra. Alibec előbb jól tartotta meg a labdát, majd egy szenzációs gólpasszt adott Budescunak, aki nem hibázott (1-2).

A félidő vége a Sepsié volt, kétszer is komolyan veszélyeztettek, az eredményjelzőn azonban nem változott az eredmény.

A második félidőben az Astra odaajándékozta a labdatartást László Csaba együttesének. és kontrára játszott. Ennek eredményeképp egy jó iramú félidőt láthattunk, ugyanakkor rengeteg hibával játszott mindkét csapat. A Sepsi támadásai veszélyesebbé váltak, miután az udvarhelyi edző Safrankót hozta be Karanovic helyére. Ezzel együtt az Astra növelni tudta az előnyét a 76. percben, egy jobboldali beadást követően Răduț fejelt gyanús körülmények között a kapuba. A bíró megadta a találatot, így már kettővel vezetett az Astra (1-3)

A 80. percben Budescu kezezett a tizenhatoson belül, Vașvari pedig magabiztosan értékesítette a befújt büntetőt (2-3). A Sepsi tovább rohamozott, az Astra jobbára védekezett, a 89. percben pedig újabb tizenegyes járt volna a hazaiaknak. Carnatot teljesen nyilvánvalóan buktatták a tizenhatoson belül, Barbu játékvezető azonban a sértettnek adott szimulálásért sárga lapot.  A hátralevő néhány percben az eredmény nem változott, a Sepsi második vereségét könyvelheti el az idényben

A Sepsi következő mérkőzésére október 25-én kerül sor, László Csaba együttese a Voluntarit fogadja.

(kép:gsp.ro)
CFR – Craiova

A CFR-re ráfért a pihenés, hiszen Dan Petrescu együttese szinte kétszer annyi tétmeccset játszott idén, mint egy átlagcsapat a Liga 1-ben. Úgy tűnik, a keretnek sikerült feltöltődni a válogatott szünet alatt, hiszen bár az első félidőben nem sikerült a vezetést megszerezni, a második játékrészben azonban kétszer is mattolták Pigliacelli kapust.

Az első félidőben a Craiova derekasan állta a sarat, ritkán engedélyezett lövést a hazaiaknak, támadni azonban nem maradt sok ereje, a vendégek lövési kísérlet nélkül játszották le az első negyvenöt percet. Itut már 27 perc után Păunra cserélte Dan Petrescu, veszélyesebbek is lettek a regnáló bajnok támadásai.

A második félidőben a Craiova fáradt, a CFR nyomása pedig egyre nőtt, sőt a 70. percben Traore révén góllá is érett. Az elefántcsontparti támadó egyedül tartott meg egy labdát a tizenhatoson belül, majd megtalálta az egyetlen lövősávot, és okosan ki is használta, a Craiova hálóőre tehetetlen volt. Két perccel a gól után Traore helyett Omrani lépett pályára, aki jó szokásához híven most is betalált, ezúttal egy kipattanót lőtt tökéletes technikával a kapuba. A 78. percben gyakorlatilag vége volt a találkozónak, a vendégek a második játékrészben sem büszkélkedhettek kaput találó lövéssel.

A CFR legközelebbi találkozója október 24-én, csütörtökön lesz, a kolozsvári gárda a Rennes együtteséhez látogat az Európa Liga csoportkörében.

CFR – Craiova 2-0 (0-0)

CFR:Arlauskis - Susic, Boli, Vinicius, Camora – Itu (Păun 27.), Hoban, Culio - Costache, Traore (Omrani 72.), M. Pereira (Djokovic 83.)
Edző: Dan Petrescu

CRAIOVA: Pigliacelli - Vlădoiu, Bălașa (Kelic 65.), Acka, Vătăjelu - Mățel, Cicâldău, Cosic – Zakaric (Bărbuț 80.), A. Ivan, Mihăilă (Fortes 55.)
Edző: Victor Pițurcă

Gólszerzők: Traore (70.), Omrani (78.)

Sepsi - Astra 2-3 (1-2)

Sepsi: Fejér - Dimitrov, Tincu, Bouhenna, Fl. Ștefan - Velev, Vașvari, Deaconu (Flores 63.) - Carnat, Karanovic (Safranko 69.), Ștefănescu (Salli 54.)
Edző: László Csaba

Astra: Kitanov - Graovac, Tamaș, Dima - Răduț, Budescu, Crepulja, Radunovic – Stahl (Matei 46.), Alibec (Dandea 66.), V. Gheorghe
Edző: Bogdan Andone

Gólszerzők: Karanovic (14.), Tincu (31., öngól), Vașvari (80. tizenegyesből) ill. Budescu (33.) Răduț (76.)

(Borítókép: gsp.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális