2021. március 1. hétfõAlbin

Románia Kupa: kikapott, de zöld asztalnál továbbjuthat a bajnok

Lelátó utolsó frissítés: 17:58 GMT +2, 2019. szeptember 26.

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR büntetőpárbaj után maradt alul Botoșani-ban a labdarúgó Románia Kupa ötödik fordulójában. A vasutasok a verség ellenére továbbjuthatnak, mivel a moldvaiak nem tartották be a hazai játékos számára vonatkozó szabályt.


Feszült hangulatú, fordulatos mérkőzést játszott szerdán este a Kolozsvári CFR és az FC Botoșani a kupa ötödik fordulójának rangadóján. A vendégeknél három olyan játékos is pályára lépett, aki korábban a hazai csapatot erősítette: Andrei Burcă, Mihai Bordeianu és Cătălin Golofca egyaránt bekerült a kolozsváriak kezdőjébe. A CFR egy hónapja házigazdaként 4–1-re verte kupaellenfelét a bajnokságban, de kérdéses volt, hogy az Európa Liga csoportkörében is érdekelt Petrescu-csapat mennyire veszi komolyan a másodrangú hazai sorozatot.

A vezetőedző több alapemberéhez hasonlóan nem is utazott el a moldvai városba, a hétvégi FCSB elleni mérkőzés után visszatértek Kolozsvárra, ahol vasárnap a Medgyesi Gaz Metan fog vendégeskedni. A tartalékos CFR Alin Minteuan másoedző irányításával gyengén kezdte a botosáni kupameccset, a 31. percben ráadásul emberhátrányba is került, miután Bordeianu gyűjtött be két sárgát. Marius Croitoru együttese gyorsan élni tudott a lehetőséggel, a macedón szélső, Askovszki révén.

A második félidőre összekapta magát a CFR, amely a játékrész elején fordítani tudott: előbb Golofca volt eredményes Rondon jó ütemű átadásból, majd Burcă fejelt a hálóba egy szögletből betekert labdát. A vendégek az emberhátrány ellenére uralni tudták a játékot, de a Botoșani a 81. percben Jonathan Rodriguez jól elvégzett tizenegyesével egyenlített. A hazaiak végül büntetőpárbajjal nyertek, a CFR-nél Luis Aurelio és Mailat, a Botoșani-tól pedig csak Cîmpanu hibázott, Pierce büntetője után a moldvaiak ünnepelhettek.

A továbbjutás azonban még nem dőlt el, a kolozsváriak megóvták a mérkőzést, ugyanis az FC Botoșani nem tartotta be a hazai játékosokra vontakozó szabályt. A klubok kötelesek legalább hat Romániában nevelkedett labdarúgót nevezni a meccskeretbe, a hazaiaknál viszont csak öt ilyen futballista szerepelt: Ianoș Brînză, Andrei Chindriș, Adrian Moescu, Alexandru George Cîmpanu és Andrei Patache. A CFR könnyen lehet, hogy továbbjut a zöld asztalnál.

Labdarúgó Románia Kupa, ötödik forduló
Szerdai játéknap

FC Botoșani–Kolozsvári CFR 3–2 – büntetőkkel (1:0, 1:2, 0:0, 0:0)
gól: Askovszki (37.), Rodriguez (81., büntetőből), ill. Golofca (55.), Burcă (60.)
kiállítva: Bordeianu (31.) – a vendégektől
A büntetőpárbajban: 4–2

Botoșani: Hankic – Mendoza, Moescu, Chindriș, Holzmann – Papa (Keyta 62.), Rodriguez, Ebenhofer (Pierce 75.) – Askovszki (Cîmpanu 79.), Csalkiadakisz (Cascini 117.), Ofosu. Edző: Marius Croitoru.

CFR: Jesus Fernandez – Butean (Cestor 46.), Pașcanu, Burcă, Susic – Bordeianu, Luis Aurelio, Djokovic – Golofca (Traore 86.), Rondon (Mureșan 113.), Petrila (Mailat 46.). Edző: Alin Minteuan.

További eredmények:

Chindia Târgoviște–FC Hermannstadt 0–1 (0–0)
gól: Joalisson (87., büntetőből)
kiállítva: Voda (68.) – a vendégektől

Resicabányai CSM–Universitatea Craiova 0–1 (0–1)
gól: Nițu (31.)

CS Făurei–CS Mioveni 1–5 (0–0)
gól: Bălan (47.), ill. Celea (49.), Anghelina (57., 74.), Hergheligiu (87., büntetőből), Coşereanu (88.)

Alsógáldi Industria–Petrolul Ploiești 0–1 (0–1)
gól: Junesz (32.)

Nyitókép: frf.ro

futballlabdarúgó Románia KupaKolozsvári CFRFC Botoșani
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális