2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Élvonalbeli csapatok a fedélzeten – sorsoltak a kupában

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 16:27 GMT +2, 2019. szeptember 12.

A Román Labdarúgó Szövetség bukaresti székházában kisorsolták csütörtökön a kupa ötödik fordulójának párosításait, a Kolozsvári CFR Botoșani-ban, a Sepsi OSK Temesváron, az FK Csíkszereda Buzăuban játszik majd a nyolcaddöntőbe jutásért.


A labdarúgó Románia Kupa ahhoz a köréhez érkezett, amikor már az élvonalbeli csapatok is beszállnak a buliba, a programot pedig már nem a klubok földrajzi közelsége határozza meg. A 32-es mezőny szerda estére összeállt, a szövetség képviselői csütörtök délben kisorsolták a párosításokat.

A két kalapban a Liga 1 mind a 14 tagja, 11 másodosztályú és hét harmadik ligás csapat kapott helyet. Több erdélyi alakulat is érdekelt a kupában, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a szeptember 24–26-ra kiírt találkozókon a gyengébben jegyzett csapatok szerepelhetnek hazai pályán.

fotó: frf.ro

Az ötödik forduló rangadóján a Kolozsvári CFR és az FC Botoșani feszül egymásnak a moldvaiak otthonában. Kérdés, hogy az Európa Liga csoportküzdelmeire készülő, amúgy négyszeres kupagyőztes kolozsváriak ezúttal mennyire veszik komolyan a másodrangú hazai sorozatot. Tavaly az elődöntőig meneteltek, ott viszont meglepetésre kikaptak az Astra Giurgiutól.

A címvédő Viitorul Kolozsvárra látogat, a konstancaiak a harmadosztályú Sănătatea együttesével kerültek össze, míg a Liga 2-ben gyenge eredményekkel rajtoló és nemrég edzőváltáson átesettt Kolozsvári U az egy osztállyal alacsonyabban játszó U Craiova 1948 vendége lesz.

A CFR-Botoșani mérkőzés mellett csak egy olyan párharc van, amelynek mindkét résztvevője „A-osztályos”, az FC Hermannstadtnak a Chindia Târgoviște ellen kell beverekednie magát a nyolcaddöntőbe. A nagyszebeniek megyei riválisának, a Liga 1-ben pillantnyilag éllovas Medgyesnek elméletileg könnyebb dolga lesz a Foresta Suceava ellen.

A 16 meccs közül az egyik legérdekesebbnek az Aradi UTA és a Dinamo összecsapása ígérkezik, Bálint László legénysége minden bizonnyal meglepetésre készül a bukarestiekkel szemben.

Az FK Csíkszeredának nehéz lesz megismételni az emlékezetes tavalyi kupamenetelést, bár a piros-feketék, akik az előző fordulókban a Ceahlăul Piatra Neamțot és a Barcarozsnyói Olimpic Cetatet is egy góllal győzték le, jó sorsolást kaptak: harmadjára is harmadosztályú csapat, az a Metalul Buzău következik, amely meglepetésre nemrég a városi rivális Glorián is túljutott.

Egy éve a Sepsi OSK temesvári mérkőzéssel mutatkozott be a kupában, és a háromszékiek most is egy hosszú kiszállás előtt állnak a bánsági városba. A piros-fehérek 2018 őszén büntetőkkel gyűrték le az ASU Polit, ezúttal az ugyancsak másodosztályú Ripensiával találkoznak. Érdekesség, hogy a nyári átigazolási időszakban a Sepsi OSK Andrei Dumiter személyében csatárt igazolt a Ripensiától, de a fiatal éket időközben kölcsönadták az újonc Chindiának.

A teljes program:

FC Rapid–Politehnica Iași
Concordia Chiajna–FC Voluntari
Academica Clinceni–Turris-Oltul Turnu Măgurele
Flacăra Horezu–Astra Giurgiu
Sepsi OSK–Temesvári Ripensia
FC Botoșani–Kolozsvári CFR
Foresta Suceava–Medgyesi Gaz Metan
Aradi UTA–Dinamo
CS Făurei–CS Mioveni
Kolozsvári Sănătatea–FC Viitorul
U Craiova 1948–Kolozsvári U
Metalul Buzău–FK Csíkszereda
Resicabányai CSM–U Craiova
Metaloglobus Bukarest–FCSB
Chindia Târgoviște–FC Hermannstadt
Alsógáldi Industria–Petrolul Ploiești

Első kalap: Kolozsvári CFR, FCSB, FC Viitorul (címvédő), U Craiova, Astra Giurgiu, Sepsi OSK, Medgyesi Gaz Metan, Dinamo, FC Voluntari, Politehnica Iași, FC Hermannstadt, Kolozsvári U, CS Mioveni, FK Csíkszereda, Turris-Oltul Turnu Măgurele

Második kalap: FC Botoșani, Concordia Chiajna, Chindia Târgoviște, Academica Clinceni, Petrolul Ploiești, Metaloglobus Bukarest, Temesvári Ripensia, Aradi UTA, FC Rapid, Resicabányai CSM, U Craiova 1948, Flacăra Horezu, Foresta Suceava, Kolozsvári Sănătatea, Metalul Buzău, CS Făurei, Alsógáldi Industria

FRFsorsoláslabdarúgó Románia Kupafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális