2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Egy közönségkedvenc, aki a riválist választotta?

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 22:04 GMT +2, 2019. szeptember 05.

Váratlanul lelépett a Csíkszeredai Sportklubtól Radim Valchar. A román állampolgársággal is rendelkező cseh csatár könnyen lehet, hogy a rivális Brassói Coronánál köt ki. De mi lesz a játékjogával?


Kevéssel a szezonrajt előtt nagy csapás érte a Csíkszeredai Sportklubot, amelyet otthagyott a csapat egyik legkedveltebb hokisa. Radim Valchar a Facebookon köszönt el a szurkolóktól, bejegyzése pedig nagy port kavart a közösségi médiában.

„Tegnaptól már nem vagyok a Sportklub játékosa. A távozás mellett döntöttem, mivel nem szeretnék bizonytalanságban élni. Nem akarok azért aggódni, hogy megkapom-e a fizetésem, s közben senki nem törődik a sérüléseimmel. A legstresszesebb dolog pedig, hogy nem akarok egy napon hazaérni és a cuccaimat az ajtó előtt találni, mert a klub nem képes kifizetni a lakbért” – sorolta fel sérelmeit Valchar, aki szerint a Sportklub vezetősége nem tartotta tiszteletben a szerződésben foglaltakat.

Valchar a román válogatottban is bemutatkozna - fotó: Szabó Attila/Lelátó

A kivételes képességű cseh jégkorongozó három szezont töltött Csíkszeredában, a kék-fehérek meghatározó játékosa volt, 126 Erste/MOL Liga-mérkőzésen 172 pontot termelt. A szurkolók rendkívüli módon kedvelték és tisztelték, ugyanakkor Valchar bejegyzése szerint „Románia legjobb rajongói hiányozni fognak neki”, mint írja, három nagyszerű három évet töltött Csíkszeredában, amelyet örökre a szívébe zárt.

A korábbi cseh ifiválogatott arra nem tért ki, melyik klubnál folytatja pályafutását, de a szurkolói fórumokon sokan a rivális Brassói Coronát emlegetik, mint következő állomást. Egy hozzászólásban Papp Előd, a Sportklub vezetőségének tagja úgy fogalmazott, megbízható források szerint Valchar négy évre alá is írt a Coronánál. Papp szerint a Valchar által felhozott okok nem adnak magyarázatot a távozásra, s bár a vezető elismerte, hogy valóban tartoznak a játékosnak, hozzátette, a lakáskérdést igyekeztek megoldani, és megpróbáltak tárgyalni Valcharral, ő viszont elutasította a kezdeményezést.

Az átigazolás mindenesetre nem ígérkezik zökkenőmentesnek, ugyanis a Csíkszeredai Sportklub álláspontja alapján Radim Valchart szerződése 2022 márciusáig a székelyföldi egyesülethez köti. A Sportklub mindeddig nem adott ki hivatalos közleményt az üggyel kapcsolatosan, a klubváltásban viszont fontos szerepe lehet annak a ténynek, hogy Valchar idén januárban megkapta a román állampolgárságot, emiatt még értékesebb lett a rivális brassói klub számára, mivel így nem foglal egy légióspozíciót.

Valchar a jegkorongblog.hu-nak azt nyilatkozta, Romániában akar maradni, mivel a román válogatottban is be szeretne mutatkozni, ehhez pedig legalább még egy évig romániai klubnál kell játszania. Másfelől a Sportklub felfüggesztheti a 30 éves jégkorongozó játékjogát, aki nem mellesleg idén hosszabbította meg szerződését a kék-fehérekkel.

Az ügy előreláthatólag a Román Jégkorong Szövetség elé kerül.

Brassói CoronaCsíkszeredai SportklubRadim Valcharjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális