2024. március 29. péntekAuguszta

Nem vicc, a Liga 1 bekerült a FIFA 20 videojátékba

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 14:33 GMT +2, 2019. augusztus 28.

Akár Sepsi OSK-Kolozsvári CFR erdélyi rangadót is játszhatunk a népszerű futballszimulátor szeptember végén érkező új kiadásában.


Óriási hírt jelentett be a Hivatásos Labdarúgó Liga (LFP) a romániai FIFA-közösség számára: a Liga 1 sikeresen felvételizett az EA Sports legjobban futó videojáték-sorozatába. A megállapodás értelmében a FIFA 20-ban az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság mind a 14 csapatát megtaláljuk majd, logókkal, mezekkel, a legfrissebb keretekkel. Még a hivatalos labda, ugyanakkor három válogatott labdarúgó – George Țucudean, George Pușcaș és Alexandru Mitriță – valódi fizimiskája is bekerül a játékba.

Az EA Sports egy kedvcsináló videót is összedobott a Liga 1 rajongóinak, ezt a Kolozsvári CFR és a FCSB közötti rangadók inspiráltak.        

A LPF már 2014-ben felvette a kapcsolatot a videojáték-ipar amerikai óriásával, illetve egy évvel később a Pro Evolution Soccert kiadó japán Konamival is megkezdődtek az egyeztetések. Abban, hogy elsőként az EA-vel sikerült megállapodni, fontos szerepe lehetett az Electronic Arts bukaresti székhelyén tevékenykedő programozóknak, akik évek óta közösen fejlesztik a FIFA-t vancouveri kollégáikkal.

Az EA Romániát képviselő Andrei Lăzărescu elmondta, nagyon büszkék erre a megvalósításra, mivel a Liga 1 felvétele a videojátékba a romániai FIFA-közösség egyik legfontosabb kérése volt. Mint mondta, kanadai munkatársaikkal együtt sokat dolgoztak ezen a bővítésen, reméli a játékosok elégedettek lesznek a végeredménnyel. Robert Pongracz LPF-elnök egyenesen történelminek nevezte a Liga 1 csatlakozását a videojátékba, úgy fogalmazott, a rajongók évek óta erről a pillanatról álmodoztak. 

A FIFA 20 legnagyobb újdonsága a VOLTA játékmód lesz, ez a kifejezés portugálul visszatérést jelent. A fejlesztők a FIFA 98-ból, valamint a FIFA Streetből emlékezetes kispályás, illetve utcai elemekhez nyúltak vissza. A játékosok három a három, négy a négy, vagy öt az öt ellen nyomhatnak meccseket különböző helyszíneken, akár futsalszabályokkal. Ebben a játékmódban nagyobb hangsúly kerül a cselekre és a látványos befejezésekre, profi labdarúgókkal és fiktív karakterekkel egyaránt lehet játszani a VOLTA-t.

Ezen kívül az EA számos más újítást harangozott be, ami a játékmenetet illeti. Többek között megváltozik a tizenegyesek és szabadrúgások elvégzésének módja, az egy az egy elleni párharcokban, a labdafizikában és a támadások befejezésében is lesznek módosítások, de jelentősen megújul a karriermód, valamint az Ultimate Team is.

Juventus helyett Piemonte Calcio

A FIFA 20-at szeptember 27-én dobják piacra, a focis szimulátor Xbox One-, Play Station 4-, Nintendo Switch-konzolon és természetesen PC-n is elérhető lesz. A standard kiadás borítóján a Real Madrid nyári sztárigazolása, Eden Hazard, a Champions változaton a Liverpoollal a Bajnokok Ligájában diadalmaskodó Virgil van Dijk, az Ultimate-en pedig a királyi gárdához visszatérő sikerkovács, Zinedine Zidane fog szerepelni.

Érdekesség, hogy az új FIFA-ban nem lesz benne a rivális Konamival exkluzív szerződésbe lépő Juventus, az olasz bajnokcsapatot a Piemonte Calcioval helyettesítik.   

FIFA 20 - videojátékfutballLPFLiga 1
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális