2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Kifogott az újonc a Sepsi OSK-n

Lelátó utolsó frissítés: 22:21 GMT +2, 2019. augusztus 24.

László Csaba visszatért az eltiltásából, a Sepsi pedig felejthető meccsen ikszelt a Liga 1-ben első szezonját taposó Academica Clinceni-nel. A piros-fehéreknek ez már a hatodik döntetlenjük hét forduló alatt.


Veretlenül, de mindössze egy győzelemmel várta a Sepsi OSK a Clinceni elleni bajnokit, amelyet a gyurgyevói stadionban rendeztek. László Csaba kétfordulós eltiltása lejárt, a székelyudvarhelyi vezetőedző újra a pálya széléről irányíthatta csapatát. Az Ilfov megyei község gárdája abszolút verhetőnek tűnt, Ilie Poenaru tanítványai a korábbi hat meccsükből ötöt elveszítettek ebben a szezonban, csak a Chindia Târgoviștevel szemben tudtak pontokat gyűjteni.

A hazaiak viszont jobban álltak bele a meccsbe és a 23. percben büntetőhöz jutottak, miután Fejér rátenyerelt a ziccerbe kiugró Buziuc arcára. A jogosan megítélt tizenegyest Cebotaru végezte el, s bár a Sepsi kapusa jól érezte, melyik irányba kell ugrania, a labda a hálóba vágódott.

László Csaba már a mérkőzés elején lecserélte egyik U21-es játékosát, Hamed helyett Karanovic lépett pályára, és a szerb származású svájci csatár megszerezte harmadik gólját a háromszékieknél: a 36. percben egy ide-oda pattogó labdát sarkazott elegánsan a kapuba. A Sepsi OSK szerencséjére az asszisztens benézett egy méteres lest az egyenlítő gólt közvetlenül megelőző szabadrúgásnál – Barisic indult korán, a zászló azonban nem emelkedett.

A nagy hőségben játszott mérkőzésen alacsony volt a játék színvonala, különösen a második félidőben. Kevéssel a szünet után Safranko életerős lövését védte Vâlceanu, majd ismét az Academica bizonyult aktívabbnak. Kilyén Szabolcs a gólvonal közeléből mentett, aztán Fejér védte Achim éles szögből leadott lövését. Utóbbit a 75. percben második sárga lappal kiállította a játékvezető, de a Sepsi OSK képtelen volt kihasználni az emberelőnyt.

Maradt az 1–1-es döntetlen, ami után László Csaba a következőket nyilatkozta: „Nem volt könnyű ezen a pályán ebben a hőségben játszani, és akkor még diplomatikusan fogalmaztam. Hogy őszinte legyek ez a játék nem volt egy élvonalbeli bajnokság színvonalán. Kicsit örülök, hogy sikerült egy pontot is szerezni ezen a kiszálláson, de ilyen támadókkal tíz ember ellen kellett volna még egy gólt szereznünk. Egy pontot elviszünk, de kettőt itt hagyunk. Ne feledjük el, hogy olyan játékosok léptek pályára, akiknek még kicsivel több időre van szükségük, hogy összeszokjanak.”

A Sepsi a következő forduló hétfői zárómérkőzésén a ligautolsó Dinamót fogadja.

Liga 1, alapszakasz, 7. forduló

Academica Clinceni–Sepsi OSK 1–1 (1–1)
gól: Cebotaru (24., büntetőből), ill. Karanovic (36.)

Clinceni: Vâlceanu – Matei, Csatziterzoglu, Patriche, Pârvulescu – Șut, Cebotaru – Achim, Popescu (Nsiah 74.), Buș (Dobrecu 57.) – Buziuc (Răuță 90.). Edző: Ilien Poenaru.

Sepsi: Fejér – Kilyén, Barisic, Tincu, Ștefan – Bouhenna (Salli a szünetben) – Gal-Andrezly, Vașvari, Flores (Fülöp 87.), Hamed (Karanovic 18.) – Safranko. Edző: László Csaba.

Korábbi eredmények:

Universitatea Craiova–Astra Giurgiu 1–0 (0–0)
gól: Bancu (69.)

Politehnica Iași–Chindia Târgoviște 2–2 (2–1)
gól: Florian Loshaj (16.), Ovidiu Horșia (23.), ill. Cristian Neguț (28.), Mihai Voduț (50.)

További program

Szombat
21.00 Kolozsvári CFR–FC Botoșani

Vasárnap
18.00 FC Viitorul–FC Voluntari
21.00 Medgyesi Gaz Metan–FCSB

Hétfő
21.00 Dinamo–FC Hermannstadt

futballLiga 1Sepsi OSK
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális