2021. április 14. szerdaTibor

Az FK Csíkszereda feljutott a másodosztályba

Lelátó utolsó frissítés: 23:33 GMT +2, 2019. május 18.

Harmadikra összejött, a 115 éve alapított Futball Klub Csíkszereda története során először szerepelhet a másodosztályú bajnokságban. A piros-feketék szombaton Tasnádon győztek 2–0-ra, így egy fordulóval a vége előtt biztossá vált, hogy az első helyen zárnak a labdarúgó Liga 3 erdélyi csoportjában.


Az FK Csíkszereda a legutóbbi két szezonban kevéssel csúszott le a bajnoki címről a harmadosztályban, most viszont bonthatják a pezsgőt a székelyföldi klubnál: a csíki csapat a spanyol légiós, Eder González duplájával behúzta tasnádi vendégjátékát, ezzel nyolcpontosra növelte előnyét a tabellán második Lénárdfalvi SK előtt. A máramarosiak a Kolozsvári Sănătatea együttesétől házigazdaként 3–1-re kaptak ki a 29. fordulóban.

Az FK Csíkszereda már az előző körben feljutást ünnepelhetett volna, ám a Nagybányai Minaur nyerni tudott a csíkiak pályáján. Ettől függetlenül az első hely sorsa eldőlni látszott, mivel a lénárdfalviak is vereséget szenvedtek Szászrégenben.

Az FK végül begyűjtötte a három pontot a Szatmár megyei városban, az utolsó fordulóban a Dési Unirea elleni hazai bajnoki már tétnélküli lesz. Utóbbi mérkőzést a következő hétvégén rendezik.

Valentin Suciunak az első évében sikerült a másodosztályba juttatni a csíkszeredai csapatot. A Sepsi OSK korábbi trénerét tavaly nyáron nevezték ki a vezetőedzőnek a piros-feketénél, ahol megismételte ugyanazt a teljesítményt, amit korábban a háromszékiekkel is sikerült véghezvinni. Mint ismert, Suciuval a Sepsi OSK az élvonalbeli tagságot is megszerezte.

A sepsiszentgyörgyi edzővel a Hargita megyei alakulat ebben a szezonban a Román Kupában is emlékezeteset menetelt, Bajkó Barnáékat a negyeddöntőben állította meg a címvédő Universitatea Craiova, miután négy ellenfelet, köztük a Bukaresti Dinamót is legyűrte a sorozat meglepetéscsapata.

Az FK Csíkszereda mellett a harmadosztályból még a bukaresti FC Rapid, a Gloria Buzău, a Turris Oltul Turnu Măgurele, illetve a Resicabányai CSM jutott fel idén a második vonalba.

Az FK Csíkszereda összesen öt idényt töltött a harmadosztályban, amíg sikerült szintet lépnie.

A Liga 3-ban még másik két székelyföldi csapat érdekelt, az FK-val azonos csoportban szereplő Székelyudvarhelyi FC-t, illetve a Kézdivásárhelyi SE-t sem fenyegeti a kiesés veszélye az utolsó forduló előtt.

Nyitókép: FK Csíkszereda/Facebook

Liga 3FK Csíkszeredafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális