2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

Visszavágott a Fradi, egyenlő a hokidöntő

Lelátó utolsó frissítés: 13:57 GMT +2, 2019. március 28.

A Csíkszeredai Sportklub a Ferencvárosi TC vendégeként szerdán este nem tudta megismételni az egy nappal korábbi bravúrt a jégkorong Erste Liga döntőjében, amely két mérkőzés után 1–1-re áll.


Az első összecsapáson 7–3-ra diadalmaskodó székelyföldi csapat a szezon hátralevő részére elveszítette Fodor Csanádot, akinek egy palánkra lökés következtében a kulcscsontja sérült meg. A 28 éves balszélső már a műtéten is átesett, a közösségi oldalán pedig egy megható üzenetet küldött a csapattársainak és a szurkolóknak:

„Amikor a kórház műtőjébe toltak és tudtam, az idei szezonban már tovább nem segíthetek a Sportklubnak megvívni a harcokat, magamban elmondtam egy imát és két dolgot kértem a Jóistentől: hogy sikerüljön a műtétem, és hat év után hozzuk haza a kupát Csíkszeredába… Én beletörtem ebbe a harcba, nektek viszont nyerni kell! A szurkolóknak meg köszönöm a sok üzenetet, jókívánságot, szeretetet. A következő szezonban újra találkozunk” – üzente Fodor, akit a budapesti Péterfy kórházban egy csíkszeredai származású orvos műtött meg, sikeresen.

A szériát kiválóan kezdő kék-fehérek szerdán nem tudtak ugyanazon a szinten teljesíteni, mint a keddi első meccsen. Ezúttal is nagy sok gól született, de megcserélődtek a szerepek, másodjára már az alap- és középszakasz-győztes FTC irányította a játékot.

A kezdés őrült volt, a harmadik percben már 2:2 szerepelt az eredményjelzőn, Roczanov góljára Rokaly Szilárd, Switzer találatára pedig Belov válaszolt nagyon gyorsan. A Ferencváros ponterős kanadai támadója a hatodik percben újabb gólt szerzett, majd Roczanov is duplázott, kihasználva egy emberelőnyt. Ezzel még nem volt vége az első harmadnak, Jászai Dávid a kék vonalról lőtte magasan a korongot Lundström kapujába, 5–2-re növelve a hazai előnyt, míg a vendégeknél érett a kapuscsere.

A rutinos svéd hálóőr a második harmad elején peches gólt kapott, Tóth Adrián kaparta be valahogy a korongot a kapuba. Rögtön ez után Lundströmöt Onodi Ottó váltotta. A Sportklub nem találta a játékát, a támadóharmadban sokkal hatékonyabban hokiztak a zöld-fehérek, akik védekezésben jóval agresszívebbek voltak. A meccs felénél Switzer kipipálta a mesterhármasát, 7–2-nál már nyugodtan ki lehetett jelenti, hogy eldőlt a meccs.

A folytatásban egyre feszültebbé vált a találkozó, Braden Walls 2+10, míg Mihail Anyiszin 2+20 perces büntetést kapott, így a Sportklub orosz légiósa az utolsó harmadban már nem léphetett jégre. Könnyen lehet, hogy Anyiszint eltiltja a liga fegyelmi bizottsága, a moszkvai csatár ugyanis a játékvetőkkel szemben erőszakoskodott és sértegette őket. További rossz hír az erdélyi jégkorongcsapat edzőinek, hogy a kazah Vagyim Krasznoszlobodcev és Gecse Hugó is megsérült a második mérkőzésen, egyelőre nem lehet tudni, mennyire súlyos a sérülésük.

Amúgy az utolsó harmadban a sok kiállítás ellenére nem változott már az állás, az FTC 7–2-es sikerrel vágott vissza, a pályaelőnyt viszont a Sportklub szerezte meg.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc szombaton és vasárnap (egyaránt 18.30-as kezdéssel) Csíkszeredában folytatódik, majd az ötödik felvonást újból a Pesterzsébeti Jégcsarnokban rendezik, kedden, április 2-án.          

Jégkorong Erste Liga, döntő, 2. mérkőzés

FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub 7–2 (5:2, 2:0, 0:0)
gól: Roczanov Dezső (1., 12., emberelőny), Brett Switzer (3., 7., 32., emberelőny), Jászai Dávid (16.), Tóth Adrián (24.) / Rokaly Szilárd (2.), Vjacseszlav Belov (3.)
kapura lövések: 35:26
kiállítások: 30 (Braden Walls – fegyelmi büntetés), ill. 40 (Mihail Anyiszin – végleges fegyelmi büntetés) perc
A párharc állása: 1–1.

Az edzők nyilatkozták:

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Kellett egy meccs, hogy fel tudjuk venni a fordulatszámot. Az elején most is idegesek voltunk, ezért fontos volt, hogy mindig mi tudtunk vezetni. Aztán összeraktuk a játékunkat a védekező harmadban. Ahogy megnyugodtunk, tudtuk a saját játékunkat játszani és óriási Fradi-szívvel küzdeni.”

Hozó Levente, másodedző, Csíkszereda: „Az FTC játékosai erősen korcsolyáztak, sokat ütköztek, nem tudtuk kivédekezni a támadásokat, ránk erőltették az akaratukat. Nehéz szériára készültünk, amiben bármi lehetséges. Most majd próbáljuk otthon megverni a Ferencvárost.”

Nyitókép: fradi.hu

Csíkszeredai SportklubFerencvárosErste Ligajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális