2021. február 28. vasárnapElemér

Szétverte a Brassót és már kettővel megy a Sportklub

Lelátó utolsó frissítés: 18:04 GMT +2, 2019. március 02.

Megvan az Erste hokiliga rájátszásának első kiütéses győzelme, a Csíkszeredai Sportklub hazai jégen 7:1-re nyert pénteken a Brassói Corona ellen. A Fradi és az Újpest is 2:0-ra vezet párharcában.


Az erdélyi negyeddöntő második meccsén Tőke Zoltán kezdett a brassóiak kapujában a csütörtöki találkozón bizonytalanul védő Patrik Polc helyett. Tőkét Becze Tihamér avatta fel az első harmad végén, a kék-fehérek 20-asa egy az egyben vezethette a korongot a csíkszeredai származású hálóőrre, aki nem tudott védeni a lepkéssel.

A második 20 perc elején Becze emberhátrányban is mattolta Tőkét, ezzel beindult a henger. A Sportklub játékosai négy perc alatt öt gólt hoztak össze, Papp Szabolcs, Rokaly Szilárd és Radim Valchar volt eredményes, utóbbi kétszer is, miközben Greg Lindqvist, a brassói csapat svéd edzője 5:0-nál kapust cserélt.

Jereme Tendler kozmetikázott egy kicsit az eredményen, de az utolsó játékrészben Becze állította be a végeredményt, beteljesítve a mesterhármasát.

A csíkiak első számú kapusa, Joakim Lundström megint remek teljesítmény nyújtott, 29 védése 96,67 százalékos hatékonyságot eredményezett.   

fotó: Manases Sándor

 „Szép meccset játszottunk és csak gratulálni tudok a fiúknak. Nagyon örvendek a sikernek. A párharc viszont még nagyon hosszú és ezen az úton kell tovább menjünk, hiszen semmi nem dőlt még el. Nincs vége egyáltalán és dolgoznunk kell tovább a siker érdekében” – nyilatkozta Vaclav Novák, a Sportklub cseh vezetőedzője.

Greg Lindqvist a következőket mondta: „Az első harmad izgalmas volt, annak ellenére, hogy egy szerencsésen pattanó korongból végül a vezetést megszerezte az ellenfél. A második harmad jól kezdődött. Előnyben voltunk, majd elveszítettük a korongot és újabb gólt kaptunk. Ekkor elindultunk a lejtőn és eldőlt a meccs. Tegnap nekünk voltak meg a lehetőségeink és nem ütöttük be azakat, ma nekik voltak meg és éltek ezzel. 7–1, vagy 1–0 itt a rájátszásban mindegy. A probléma a gólszerzéssel van: két meccs alatt egyet lőttünk. Most hazamegyünk és a folytatásban változtatnunk kell a játékunkon, újra kell szervezzük magunkat.”    

A párharc hétfőn és kedden két brassói mérkőzéssel folytatódik. Pénteken az FTC-Telekom és az UTE is behúzta a maga második mérkőzését. A középszakasz-győztes zöld-fehérek a Pesterzsébeti Jégcsarnokban 4–1-re verték a Vienna Capitals tartalékait, míg a liláknak sokkal nehezebb dolguk volt a Fehévári Titánokkal, akik háromszor is nyerésre álltak Újpesten. Szilassy Zoltán legénysége mindannyiszor egyenlített, a hosszabbításban pedig a szlovén Anze Ropret döntötte el a mérkőzést.

A Gyergyói HK és a DEAC párharca szombaton 1–1-es összesített állásról folytatódik Gyergyószentmiklóson, a székelyföldi városban a csapatok vasárnap is összecsapnak.

Jégkorong Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő

Második mérkőzések

Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 7–1 (1:0, 5:1, 1:0)
gól: Becze Tihamér (17., 27., emberhátrány, 57., emberelőny), Papp Szabolcs (28.), Rokaly Szilárd (29.), Radim Valchar (30., 31.), ill. Jereme Tendler (33.)
kapura lövések: 46:30
kiállítás percek: 6:12
A párharc állása: 2–0

UTE–Fehérvári Titánok 4–3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0) – hosszabbítás után
gól: Varga Arnold (17.), Vincze Péter (38.), Anze Ropret (63.), ill. Szabó Bence (8., 50., emberelőny), Madácsi Benedek (29.), Jed Kiss-Rusk (58.)
kapura lövések: 40:28
kiállítás percek: 8:12
A párharc állása: 2–0

FTC-Telekom–EV Vienna Capitals II 4–1 (2:1, 0:0, 2:0)
gól: Tóth Adrián (10., kettős emberelőny, 49., emberelőny), Pavuk Attila (13.), Marcus Perrier (57.), ill. Alexander Maxa (17.)
kapura lövések: 54:26
kiállítás percek: 22:20   
A párharc állása: 2–0

jégkorongErste LigaCsíkszeredai SportklubBrassói Corona
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális