2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Tandia kihagyta, Viera megúszta, nem dőlt el semmi

Lelátó utolsó frissítés: 13:03 GMT +2, 2019. február 24.

Nagy lehetőséget szalasztott el péntek este a Sepsi OSK, amely a felsőházi rájátszásért zajló harc hajrájában gól nélküli döntetlent játszott Sepsiszentgyörgyön a rivális FC Viitorul csapatával. A játék képe alapján a kapufát eltaláló, majd tizenegyest hibázó piros-fehérek győzelmet érdemeltek volna, a csapatkapitány Ousmane Viera viszont megúszott egy kiállításgyanús szituációt.


A nem túl eseménydús első félidőben előbb Artean tesztelte távolról Fejér Bélát, aztán Mladen veszélyesnek tűnő beadásánál de Moura előzte meg a fejelni készülő Iacobot. A hazaiak első kapura tartó lövését a jobb szélről befele cselező Mensah adta le, a Viitorul kapuját őrző Cojocarunak csak másodjára sikerült magához ölelni a labdát.

A Sepsi OSK a szünet után már irányítani tudta a játékot, az 59. percben Rus kihagyta az addigi legnagyobb lehetőségét: a jobb szélen meglóduló Tandia lövés helyett az utolsó pillanatban okosan visszapasszolt a középen érkező fiatal szatmárinak, aki az üres kapus ziccert a kapufára lőtte.

Percekkel később Florin Ștefan harcolt ki tizenegyest, amelyet a medgyesi vendégjátékhoz hasonlóan Tandia végzett le. A tízgólos Birahima ezúttal nem tudta értékesíteni a büntetőt, a kaput sem találta el. Az utolsó félórában is a Sepsi dominált, Tandiának még voltak próbálkozásai, de 0–0 maradt a vége.

A lefújás után Ousmane Viera túlságosan kemény belépője szolgáltatott sok beszédtémát. Az elefántcsontparti középhátvéd a második félidő elején Ianis Hagit tarolta le, s bár a Sepsi kapitánya először a labdát rúgta el, a becsúszó szerelés rendkívül sérülésveszélyes volt. Ezért a brutalitásért Viera könnyedén kaphatott volna akár piros lapot is, ám Marcel Bîrsan játékvezető szabálytalanságot sem ítélt, a játék bedobással folytatódott. Az ifjú Hagi szerencsére megúszta komolyabb sérülés nélkül az ijesztő esetet és végig tudta játszani a meccset.

A döntetlennel a Sepsi OSK megelőzte a fordulót a negyedik pozícióból kezdő Astra Giurgiut, a korábbi bajnok szombaton délután az FC Hermannstadt csapatát fogadja. A játéknap esti mérkőzésén a felsőházi rájátszásért ugyancsak versenyben lévő Poli Iași a ligaelső Kolozsvári CFR-t látja vendégül. A playoff-mezőny szempontjából az sem mellékes, hogy mi történik a vasárnapi FC Botoșani–Medgyesi Gaz Metan bajnokin.

Liga 1, alapszakasz, 25. forduló

Sepsi OSK–FC Viitorul 0–0
játékvezető: Marcel Bîrsan
sárga lap: de Moura (10.), Rus (45.), Vașvari (84.) / Mladen (90+3.)

Sepsi: Fejér Béla – Gabriel de Moura, Ousmane Viera, Igor Jovanovic, Abud Omar – Adrian Rus, Aliakszandr Karnickij (Gabriel Vașvari 58.) – Joseph Mensah (Daisuke Sato 82.), Stefan Velev, Florin Ștefan – Birahima Tandia. Edző: Eugen Neagoe.

Viitorul: Valentin Cojocaru – Sebastien Mladen, Bogdan Țîru, Virgil Ghiță, Bradley de Nooijer – Andrei Artean (Vlad Achim 70.), Tudor Băluță, Paul Iacob (Rivaldinho 80.) – Ionuț Vînă, Ianis Hagi, Lyes Houri. Edző: Gheorghe Hagi.

További program

Szombat
17.00 Astra Giurgiu–FC Hermannstadt
20.00 Poli Iași–Kolozsvári CFR

Vasárnap
14.00 Dunărea Călărași–Dinamo București
17.00 FC Botoșani–Medgyesi Gaz Metan
20.00 FCSB–U Craiova

Hétfő 
20.00 Concordia Chiajna–FC Voluntari

forrás: lpf.ro

Nyitókép: Sepsi OSK/Facebook

futballSepsi OSKFC ViitorulLiga 1
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális