2024. március 29. péntekAuguszta

Csak a szokásos: klubvilágbajnok a Real Madrid

MTI utolsó frissítés: 22:41 GMT +2, 2018. december 22.

A Real Madrid egymást követő harmadik évben bizonyult a legjobbnak a labdarúgó klubvilágbajnokságon, miután az Egyesült Arab Emírségekben rendezett torna szombati döntőjében 4–1-re legyőzte a házigazda al-Ain együttesét.


A hazaiak kezdték aktívabban az összecsapást, sőt a legutóbbi két kiírásban győztes királyi gárdának Sergio Ramos óriási mentésére volt szüksége, hogy ne kerüljön hátrányba. Két perccel később viszont már előnyben volt a Real: Karim Benzema a 16-oson belülről gurította vissza a labdát Luka Modricnak, a friss aranylabdás pedig 20 méterről, középről a jobb oldali kapufa mellé csavart.

fotó: fifa.com

Az al-Ain egy lesgóllal vétette észre magát, ám mezőnyben és a kapu előtt is a madridiak akarata érvényesült. A fordulást után is a spanyol csapat irányított – a hazaiak kapusát többször is nagy bravúrra késztetve –, és egy pontrúgás után kétgólosra növelte előnyét: jobb oldali szögletet követően rossz helyre szabadított fel az al-Ain védelme, Marcos Llorente pedig 18 méterről, kapásból a jobb alsóba zúdította profi pályafutása első találatát.

A csapatkapitány Sergio Ramos 20. madridi trófeájának megnyeréséhez góllal járult hozzá: Modric jobb oldali szögletét fejelte be senkitől sem zavartatva az öt és felesről. Az al-Ain becsületgóljáról Siotani Cukasza gondoskodott, aki pazar fejessel vette be a Real hálóját. A végeredményt azonban nem ő, hanem csapattársa állította be: Jahia Nader ért bele szerencsétlenül Vinícius lövésébe, s juttatta a labdát saját kapujába.

A Real Madrid első csapatként viheti haza sorozatban harmadszor a trófeát, amely az első az edzői posztot október vége óta betöltő Santiago Solari irányításával.

FIFA-klubvilágbajnokság, döntő

Real Madrid (spanyol)–al-Ain(egyesült arab emírségekbeli) 4–1 (1–0)
gólszerzők: Modric (14.), Llorente (60.), S. Ramos (79.), Nader (91., öngól), illetve Siotani (86.)

Korábban: a 3. helyért: River Plate (argentin)–Kashima Antlers (japán) 4–0 (1–0)

A végeredmény:
1. Real Madrid
2. al-Ain FC
3. River Plate
4. Kashima Antlers
5. Espérance de Tunis (tunéziai)
6. CD Guadalajara (mexikói)
7. Team Wellington (új-zélandi)

FIFA klub-világbajnokságFIFAReal Madrid
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális