2024. március 29. péntekAuguszta

Sepsi–FCSB: érdekességek, reakciók és fotógaléria

Lelátó utolsó frissítés: 19:12 GMT +2, 2018. december 06.

A FCSB üres kézzel távozott a sepsiszentgyörgyi stadionból az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában. A Sepsi OSK-nak először sikerült legyőznie a bukaresti csapatot, amelynek védelme négyszer is kapitulált a szerdai mérkőzésen, erre pedig nagyon rég volt példa a Liga 1-ben.


Rövid idő alatt kétszer is átélhettük azt, ami néhány éve még abszolút utópiának tűnt, a székelyföldi labdarúgás egy-egy mérkőzés erejéig a bukaresti fölé nőtt. Mint emlékezetes, november elsején az FK Csíkszereda a Dinamót kiejtve jutott be a Románia Kupa negyeddöntőjébe, ezúttal a Sepsi OSK okozott újabb kellemes meglepetést, a háromszéki piros-fehérek a FCSB-t győzték le hazai pályán a bajnokság 18. fordulójában. A hatgólos szerda esti mérkőzésről itt számoltunk be, most jöjjön néhány érdekes tény, reakciókkal és fotógalériával megfejelve.

0 – Horațiu Feșnic játékvezető egyetlen lapot sem mutatott fel a sepsiszentgyörgyi összecsapáson, ez azt jelzi, hogy sportszerű küzdelem folyt a pályán.

1. – Több szempontból is megtört a jég a Sepsi OSK–FCSB mérkőzésen, íme a premierek:

  • Először tudott gólt szerezni a Sepsi a FCSB ellen, a történelmi találatot Gabriel Vașvari jegyezte.
  • A székely csapat először tudta begyűjteni mindhárom pontot a piros-kékek kárára.
  • Eugen Neagoe először ünnepelhetett győzelmet a FCSB ellen, a Sepsi vezetőedzője korábban kilencszer meccselt a fővárosiakkal: két döntetlen, hét vereség volt a mérleg. 

3 – Ritka az olyan mérkőzés, amelyen három cserejátékosnak is sikerül gólt szerezni, most ez megtörtént: a hazaiaknál Joseph Mensah, a vendégeknél Florinel Coman és Raul Rusescu volt eredményes.

5 –  A FCSB-nek ötmeccses veretlen sorozata szakadt meg Sepsiszentgyörgyön, ha csak a bajnokságban elért eredményeket nézzük.

5,5 – Ennyi éve kapott legalább négy gólt a Steaua a Liga 1-ben: a Becali-csapat 2013. május 19-én az FC Viitorult fogadta a Ghencea Stadionban és egy erősen bundagyanús meccsen a konstanciak nyertek 5–2 arányban. A katonacsapat bajnoki címe már garantált volt ebben a fordulóban, míg a Viitorult a kiesés veszélye fenyegette…

18 – Ennyi fordulót kellett várni, míg a játékvezetők végre tizenegyest fújtak be a Sepsi OSK javára, ezt Ibrahima Tandia vágta be a kapufa segítségével. A szentgyörgyiek házi gólkirálya nyolcadik találatát pipálta ki az aktuális szezonban, de három asszisztja is van.

A lefújás után nyilatkozták

Eugen Neagoe, a Sepsi OSK, vezetőedző: „Jól játszottunk, helyenként látványos megoldásokkal. Gratulálok a fiúknak, óriási erőbedobással futballoztak. Komoly csapat vagyunk, amely mindenkivel fel tudja venni a versenyt. Ami a pályát illeti, nekünk is az fekszik, ha jó állapotban van a gyep. A körülményekhez képest szerintem jó volt a játékfelület, vigyáztunk a gyepre, letakartuk a meccs előtt. Nem azt a típusú focit játsszuk, hogy előre rúgjuk a labdát és szaladunk utána. Láthatták a góljainkat. Mindig is azt mondtam, szeretnénk előrébb végezni, mint tavaly, amikor kilencedikek lettünk. Természetesen szeretnénk az első hatban zárni és bejutni a playoffba.”

Nicolae Dică, FCSB, vezetőedző: „A játékosaim azzal foglalkoztak a mérkőzés előtt, hogy a pálya fel van fagyva, és azt kérdezték, hogyan fogunk mi ilyen pályán játszani? Nem olyan volt a hozzáállásunk, mint a Sepsinek. Ráfizettünk az első félidőre. Csalódott vagyok, amiért nem álltunk oda rendesen a meccshez. A második félidőnk már jobb volt, de nem sikerült egyenlíteni. A végén nem tudtuk nyomás alá helyezni az ellenfelet. Gyengén játszottunk, kevés dolog jött össze ma nekünk.”         

Florin Ștefan, Sepsi OSK, balhátvéd/szélső: „Örülök a gólomnak, de a győzelem sokkal fontosabb. Jó hangulatú mérkőzésen értünk el egy szép eredményt. A pálya nehézkes volt, nekünk gyorsabban sikerült alkalmazkodni a körülményekhez. Gondoltam, hogy megfoghatjuk a FCSB-t, nekik mindenképp támadniuk kellett, mivel a CFR győzelme után nagy szükségük volt a pontokra. Tudtuk, hogy megnyílnak a területek, így több helyzetet is kialakíthatunk. Nagyon jól védekeztünk, örülök, amiért kijött a lépés. Reméljük az alapszakasz végéig sikerül playoff-helyen maradnunk.”

Florinel Coman, szélső/csatár: „Sajnos nem tudtunk felnőni az elvárásokhoz, így kikaptunk. Mindkét csapat ugyanazon a pályán játszott, de véleményem szerint a pálya nagyon-nagyon nehéz volt, könnyen elcsúsztunk, két játékosunk le is sérült. El kellett volna halasztani ezt a meccset. Számomra nehéz volt az elmúlt időszak, hosszú idő után tudtam újra gólt szerezni, de bosszant, hogy ezzel nem tudtam segíteni a csapatomon.”  

futballLiga 1Sepsi OSKFCSB
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális