2024. március 29. péntekAuguszta

És az év klubvezetője a román futballban: Diószegi László

Lelátó utolsó frissítés: 15:13 GMT +2, 2018. december 04.

Diószegi Lászlót, a Sepsi OSK elnökét választották meg az év klubvezetőjének a Román Labdarúgás Gáláján, amelyet huszadik alkalommal szervezett meg az Újságírók Sportklubja.


A Sepsi OSK klubelnöke közös érdemnek tartja a díjat - fotó: Pál Árád

A hétfő esti bukaresti eseményen Diószegi László rövid beszédében megemlítette, hogy fiatal korában bár sokat focizott versenyszinten, sajnos csak a negyedosztályú bajnokságig vitte. Klubvezetőként viszont a csapatával feljutott az élvonalba, ahol most a felsőházi rájátszásért harcolnak. A sepsiszentgyörgyi vállalkozó az elismerést elsősorban Eugen Neagoe vezetőedzőnek és stábjának ajánlotta, ugyanakkor a játékosoknak, a klub alkalmazottainak és természetesen a szurkolóknak is köszöntet mondott a munkájukért, támogatásukért.   

Diószegi később közösségi oldalán is jelentkezett egy bejegyzéssel, mint írja, nagyszerű érzés, hogy sok gratulációt kapott a díjért, ami szerinte közös érdem.

„Külön köszönetet szeretnék mondani a tavalyi év különleges embereinek, itt gondolok Hadnagy Attilára, Valentin Suciura, Kulcsár Lászlóra, és az összes játékosokra, akik már nem tagjai a csapatunknak, de óriási érdemük volt a cél elérésében. Rengeteg nevet említhetnék, de mindenki, aki tett valamit ennél a klubnál érezze magáénak ezt a díjat, még ha csak egy lapát havat dobott odébb, akkor is. Nagy szavak helyett csak annyit ígérhetek, hogy mindig csak a tisztességes úton fogunk járni, és mindig csak a klub érdekei lesznek az előtérbe helyezve” – fogalmazott a Sepsi OSK elnöke, aki a klub szponzorainak is kifejezte köszönetét, határon innen és túl.

Diószegi László mellett ebben a kategóriában még Dănuț Comant (Astra Giurgiu) és Iuliu Mureșant, a Kolozsvári CFR immáron ex-klubvezetőjét jelölték a díjra.

A gála fődíját meglepetésre Răzvan Marin, a Standard Liege és a román válogatott 22 éves középpályása vihette haza, őt választották meg az év labdarúgójának. És ha már belga futball, az év edzői között jelöltként szerepelt a Royal Antwerp FC-t sikeresen irányító Bölöni László, akárcsak a Csiangszu Szuning jelenlegi mestere, Cosmin Olăroiu, de végül a Kolozsvári CFR-t bajnoki címig vezető, majd nyáron a kínai bajnokságba „igazoló” Dan Petrescu került ki győztesen a szavazásból.

A játékvezetőknél az aradi Ovidiu Hațegan mellett a nagykárolyi Kovács István is esélyes volt a díjra, ám a legjobb bírónak a bukaresti Radu Petrescut választották.

Az idén elhunyt Ilie Balaci emlékére először adták át a legendás craiovai labdarúgó nevét viselő díjat, amelyet Alexandru Mitriță vett át. Az év kapusa Andrei Radu, az év hátvédje Nicușor Bancu, az év középpályása Dennis Man, az év csatárja pedig Alexandru Mitriță lett, míg a legjobb légiósnak járó elismerést Bogdan Planics kapta.

A nőknél Teodora Meluță-t, a Kolozsvári U Olimpia 19 éves válogatott védőjét, a teremlabdarúgóknál a Temesvári Informatica honosított brazil játékosát, Savio Valadarest díjazták.           

A gála díjazottjainak listája:

Az év labdarúgója: Răzvan Marin (Standard Liege)
Ilie Balaci-díj: Alexandru Mitriţă (CSU Craiova)
Az év kapusa: Andrei Radu (Genoa CFC)
Az év hátvédje: Nicuşor Bancu (CSU Craiova)
Az év középpályása: Dennis Man (FCSB)
Az év csatárja: Alexandru Mitriţă (CSU Craiova)
A legtöbbet fejlődő játékos: Alexandru Cicâldău (FC Viitorul / CSU Craiova)
Az év fiatal játékosa: Olimpiu Moruţan (FCSB)
Az év légiósa: Bogdan Planics (FCSB)
Az év edzője: Dan Petrescu (Kolozsvári CFR / Kujcsou Csecseng)
Az év teljesítménye: az U21-es válogatott Eb-kijutása
Az év klubvezetője: Diószegi László (Sepsi OSK)
Az év játékvezetője: Radu Petrescu
Az év futsalosa: Savio Valadares (Temesvári Informatica)
Az év női játékosa: Teodora Meluţă (Kolozsvári U Olimpia)
Az év riportere: Ortansa Cazacu (Pro TV)
Az év műsora „Top interviuri” (Alexandru Sabău, Telekom Sport)
Az év kommentátora: Dan Ştefănescu (Digi Sport)
Újságírói kiválóság díj: Lucian Oprea
Az év könyve: „100 - Poveştile nemuritoare ale fotbalului românesc” (100 – A román futball hallhatatlan történetei) – Alin Buzărin és Cristian Costache
Játékvezetői kiválóság díj: Cristian Balaj
Labdarúgói kiválóság díj: Mihai Stoichiţă és Florin Cernat
Sportkarrier díj: Alina Dumitru (cselgáncs)
A labdarúgás támogatásáért: „Alexandrion” – Valentin Popescu

Sepsi OSKDiószegi Lászlófutballdíj
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális