2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Arad csapata sem tudta elvenni a Sepsi-SIC veretlenségét

Lelátó utolsó frissítés: 20:26 GMT +2, 2018. november 25.

A Sepsi-SIC a hetedik forduló után is veretlen a női kosárlabda nemzeti liga A-csoportjában. A sepsiszentgyörgyi bajnokcsapat szombaton saját arénájában 68:58-ra múlta felül az Aradi ICIM alakulatát.


Érdekesség, hogy a két együttes októberi mérkőzésén, amelyet az aradi Victoria Sportcsarnokban rendeztek, pontosan ugyanez az eredmény született, a címvédő ugyancsak 68:58-ra nyert a sárga-kékek otthonában. A mezőnyből eddig az aradiak tudták leginkább megszorongatni a zöld-fehéreket, akik ebben az idényben már több ízben is 30 pont fölötti sikernek örülhettek.

A szombati meccsen a hazaiaknál bemutatkozott a Sepsiszentgyörgyre visszatérő Nagy Ildikó, a rutinos temesvári center korábban évekig az aradi csapatot erősítette, a Sepsi BC mezét pedig a 2008/2009-es idényben ölthette magára. Kisebb sérülés miatt a Sepsinél nem lépett parkettre Annemarie Gödri-Părău, míg Jovana Pasic és Dominique Allen a meccskeretbe sem került be.

Nagy Ildikó legutóbb Franciaországban légióskodott - fotó: Miska Brigitta / Sepsi-SIC

A kiegyensúlyozott első negyed végén a vendégek vezettek minimális különbséggel, majd a második tíz percben elhúzott ellenfelétől a Sepsi-SIC. A nagyszünetben 12 egységgel álltak jobban az eredményjelzőn Zoran Mikes lányai (42:30), de a Miljan Medved edzette aradiak a harmadik negyedet megnyerve izgalmassá tették a mérkőzés végét. Az utolsó felvonás 52:50-es állásnál kezdődött el, a hajrára viszont egyre biztosabbá vált a hazaiak győzelme. A meglepetés végül el is maradt, a háromszékiek megőrizték hibátlan mérlegüket.

A Sepsi-SIC-nél a pontszerzés terén Kristina Higgins, Angelika Slamová és Ioana Ghizilă emelkedett ki a többiek közül, az Aradi ICIM-től Fodor Márta, Miljana Dzombeta és Brankica Hazdovic dobott tíz fölött.

„Megpróbáltunk felnőni egy erős csapat szintjére, és azt hiszem, sikerült is. Ha a büntetődobásoknál kicsit jobban figyelünk, még szorosabb lehetett volna. Gratulálok a lányoknak a küzdésért és az odaadásért, ha sikerül kijavítani a hiányosságokat, a győzelmek is megérkeznek” – nyilatkozta Milan Medvedj. Az Aradi ICIM negyedik vereségét könyvelte el a nemzeti ligában, két nyert meccs mellett.

A Sepsi-SIC szerdán (november 28-án) újabb európai kupamérkőzést játszik, ezúttal Oroszországban. A WBC Enisey elleni összecsapás nálunk kora délutáni időpontban, 14.10-től rajtol, az időeltolódás öt óra. A krasznojarszki gárda a FIBA Európa Kupa csoportkörének első fordulójában 73:54 arányban győzött a Sepsi Arénában, azóta a székelyföldi csapat két török ellenféllel találkozott: a Mersin BSB-t hazai pályán sikerül legyőzni 87:70-re, de az Orman Genclik vendégeként 76:68-ra alulmaradt a román bajnokság aranyérmese.

A Sepsi-SIC három kör után harmadik a négyesében. A tíz csoportból összesen 24 csapat jut tovább a kiesés szakaszba, az első helyezettek, a másodikok, illetve főcsoportonként a két-két legjobb csoportharmadik.                                        

Női kosárlabda nemzeti liga – alapszakasz, hetedik forduló

A-csoport

Sepsi SIC–Aradi ICIM 68–58 (21:22, 21:8, 10:19, 16:9)

Sepsi: Kristina Higgins 21 pont (14 lepattanó), Angelika Slamová 17, Ioana Ghizilă 11, Peyton Whitted 6, Marina Solopava 6 (6 assiszt), Anca Sipos 5, Nagy Ildikó 1. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Arad: Fodor Márta 13 pont, Miljana Dzombeta 12, Brankica Hadzovic 11 (9 assziszt), Leeza Burdgess 8 (8 lepattanó), A'Lexus Harrison 5, Dora Ardelan 4, Adela Mercea 3, Teodora Neagu 2. Vezetőedző: Miljan Medved.

A mérkőzés teljes jegyzőkönyve itt érhető el.

A bajnokság A-csoportjának pillanatnyi állása: 1. Sepsi SIC 14 pont (7 győzelem/0 vereség), 2. Brassói Olimpia 10 p. (4/2), 3. Szatmárnémeti VSK 8 p. (3/2), 4. Aradi ICIM 8 p. (2/4), 5. CSM Târgoviște 8 p. (2/4), 6. Kolozsvári U 6 p. (0/6)

Sepsi-SICkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális