2021. április 14. szerdaTibor

Liga 3: egy félidő alatt intézte el Tasnádot az FK Csíkszereda

Lelátó utolsó frissítés: 20:02 GMT +2, 2018. november 23.

Idei utolsó hazai mérkőzésén az FK Csíkszereda 3–0-ra legyőzte a Tasnádi Unirea csapatát a harmadosztályú román labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának pénteki játéknapján.


A csíkiak pályája hétfőn még így nézett ki:

fotók: fkcsikszereda.ro

Péntekre sikerült ugyan eltakarítani a havat, de a házigazdák nagy erőfeszítéseinek ellenére a játékfelület inkább rögbire lett volna alkalmasabb, mintsem labdarúgásra. Íme:

A találkozón az történt, amire az erőviszonyok alapján számítani lehetett, az erdélyi csoport második helyén álló piros-feketék könnyedén nyertek a fehér szerelésben játszó vendégek ellen, akik a középmezőnyben, a kilencedik helyen tanyáznak.

Mitra Szilárd a tizedik percben szerezte meg a vezetést az FK-nak, a havadtői hátvéd a marokkói-spanypol Soufiane Jebari szögletből betekert labdáját fejelte a kapuba. A 29. percben egy újabb szögletrúgás hozta meg a székely csapat második gólját, a brazil Fábio Nascimento de Oliveira volt eredményes nagyon közelről.

2–0-s állásnál a tasnádiak tizenegyeshez jutottak, miután Fábio szabálytalankodott a tizenhatoson belül, de Cosmin Anton büntetőjét kivédte Somogyi Pál, az ismétlésnél pedig fölé fejelte a labdát a Szatmár megyeiek középpályása.                 

Kevéssel a szünet előtt Bajkó Barna döntötte el a meccset, a 34 éves csíki középcsatár egy remek indítás után szép gólt lőtt távolról. A második félidőben Valentin Suciu együttese visszavett a tempóból, ám így is adódtak újabb lehetőségek a hazaiak előtt. Ezeket nem sikerült kihasználni, ugyanakkor a tasnádiak sem tudtak szépíteni a 3–0-s végeredményen, vereségen.

Az FK-nál ezen a meccsen tért vissza Hodgyai László, aki sokat hiányzott sérülés miatt, a Kolozsvári CFR-nél is megfordult támadó az utolsó negyedórára állt be Bajkó helyett.

A feljutásért harcoló FK Csíkszereda jó hírt kapott Kolozsvárról, ahol a Sănătatea gól nélküli döntetlent játszott a listavezető Lénárdfalvi SK-val. A máramarosaiak több mint egy félidőt futballoztak emberelőnyben, miután az első játékrész végén Andrei Ceacát kiállította a játékvezető, azonban nem tudtak élni a fórral. Az FK Csíkszereda sikerével, illetve a kolozsvári pontosztozkodással négy pontra közelítette meg az éllovast.

A további pénteki mérkőzésen a Szászrégeni Avântul két hosszabbításban szerzett góllal tartotta otthon a pontokat a Medgyesi Gaz Metannal szemben, a Kolozsvári CFR tartalékai kikaptak Tordán, míg a Székelyudvarhelyi FC 1–1-re végzett idegenben a Besztercei Gloriával.

Liga 3, ötös csoport, 14. forduló

Pénteki eredmények

FK Csíkszereda–Tasnádi Unirea 3–0
gól: Mitra Szilárd (10.), Fabio Nascimento de Oliveira (29.), Bajkó Barna (41.)

Szászrégeni Avântul–Medgyesi Gaz Metan II 3–2
gól: Iulian Sâplăcan (45+2.), Florin Truţă (90+2.), Feketics Norbert (90+3.), ill. Mihai Mateş (18.), Paul Costea (68.)

Kolozsvári Sănătatea–Lénárdfalvi SK 0–0

Tordai Arieșul–Kolozsvári CFR II 1–0 (1–0)
gól: Cristian Paleoca (42.)

Besztercei Gloria–Székelyudvarhelyi FC 1–1 (1–1)
gól: Cristian Bucur (25.) / Daniel Chifu (17., 11-esből)  

Szombati program

14.00 Barcarozsnyói Cetate– Szászhermányi FC
14.00 Marosvásárhelyi SE–Radnóti SK
14.00 Nagybányai Minaur–Dési Unirea

Az élmezőnyben: 1. Lénárdfalvi SK 34 pont (14 mérkőzés), 2. FK Csíkszereda 32 (12), 3. Kolozsvári CFR II 26 (14), 4. Nagybányai Minaur 26 (13), 5. Kolozsvári Sănătatea 24 (14), 6. Tordai Arieșul 24 (14)                                     

FK CsíkszeredaLiga 3futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális