2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Amikor Zoran Mikes büszke a csapatára

Lelátó utolsó frissítés: 23:41 GMT +2, 2018. november 02.

A Sepsi-SIC 17 ponttal megnyerte második csoportmérkőzését a FIBA Európa-kupában. Zoran Mikes, a sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat mestere elmondta, igazán büszke a lányok teljesítményére.


A zöld-fehérek a Sepsi Arénában csütörtök este végig vezetve 87–70-re (17:10, 20:16, 20:20, 30:24) győzték le a török Mersin BSB-t, s ezzel kijavították a WBC Enisey elleni múlt heti vereséget. A szibériai alakulat magabiztos játékkal 73:54 arányban diadalmaskodott korábban Sepsiszentgyörgyön. A Mersin ellen Krisitina Higgins volt a háromszékiek legjobbja, az amerikai 21 pontot, 19 lepattanót, három asszisztot és öt labdalopást tett hozzá a sikerhez. Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője a következőket nyilatkozta a mérkőzés után:

„Mindenekelőtt azért vagyok nagyon boldog, mert megmutattuk a jellemünket a múlt heti vereség után. Nem voltunk elégedettek a teljesítményünkkel, nem éltünk eléggé a parketten, ma viszont jól játszottunk, és a lepattanók számából kitűnik, hogy odatettük magunkat, nem sajnáltuk az energiát. Több lepattanót gyűjtöttünk be a Mersinnél (49–37), ez egy jel, hogy minden labdáért meg kell harcolni. Elégedett vagyok a mutatott játékkal, még a sok hiba ellenére is: 20-szor adtuk el a labdát (turnover), kihagytunk kilenc büntetőt, mégis képesek voltunk ilyen különbséggel nyerni. Igazán büszke vagyok a csapatomra, ugyanakkor szeretnék köszöntetet mondani a szurkolóknak, akik itt voltak a legutóbbi meccsen is, amikor 20 ponttal veszítettünk és most is, amikor nyertünk. Mindkét alkalommal nagyszerű hangulatot teremtettek az arénába” - mondta Mikes.

A másodszámú európai sorozat D-csoportjában két forduló után mind a négy csapatnak van egy győzelme és egy veresége. A másik csütörtöki találkozón az Orman Genclik Ankarában 82:74-re múlta felül a Eniseyt. A jövő heti harmadik körben, november 7-én a Sepsi-SIC lesz a Genclik vendége, míg másnap a Enisey a Mersint fogadja.

A törökországi kiszállás előtt a női kosárlabda nemzeti liga címvédője vasárnap 19 órától a Szatmárnémeti VSK-val találkozik a Sepsi Arénában. A Sepsi-SIC négy fordulót követően hibátlan a bajnokságban, míg a szatmáriak három győzelem mellett egyszer kikaptak, mégpedig a Brassói Olimpia otthonában 80:74-re.

kosárlabdaZoran MikesSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális