2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

A kupában történnek csodák, képes lesz rá az FK?

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 16:43 GMT +2, 2018. november 01.

A labdarúgó Románia Kupa nyolcaddöntőjének legnagyobb meglepetését produkálhatja a harmadosztályú FK Csíkszereda, ha valahogy sikerül átverekednie magát az élvonalbeli bajnokságban látványosan szenvedő FC Dinamón, amely a gyenge formája ellenére nagy esélyesként érkezik a piros-feketék otthonába.


Csíkszeredában először rendeznek villanyfényes labdarúgó-mérkőzést, a székely hokifőváros ezen a napon focilázban ég. Csütörtök este a román bajnokságban címvédő és az Erste Ligában aranyéremért hajtó Sportklub Brassóban játszik rangadót erdélyi riválisával, de ezúttal a jégkorong kissé háttérbe szorul, mivel a városi stadionba nagynevű csapat érkezik.

Nagy lehetőség kapujában áll az FK Csíkszereda - fotó: Gábos Albin

A Dinamo FC több sebből vérzik, a bukaresti klub vezetői ebben a szezonban már kétszer váltottak edzőt, Florin Bratut Claudiu Niculescura cserélték, ő viszont csak három hétig volt főnök az öltözőben. Niculescu utódjaként az a Mircea Rednic érkezett, aki osztályozóhelyről vette át a fővárosi alakulatot. A negyedik Rednic-érában egyelőre két döntetlennél tart a Dinamo, s bár a piros-fehérek továbbra is tizenkettedikek a tabellán, Csíkszeredában nagy esélyesként lépnek pályára. Ezt így látja Valentin Suciu, az FK vezetőedzője is:

„Igaz, hogy a Dinamo már nem a régi, de azért még mindig az első osztályban van és jó játékosok alkotják a keretüket. Kevés esélyünk van, reálisan kell felfogjuk az egészet, de azzal a kevéssel megpróbálunk élni. Mi abban reménykedünk és arra alapozunk, hogy az új edző sok változást fog végrehajtani a kezdőcsapatban. Azt viszont tapasztalatból tudom, hogy egy-két hét alatt az edző munkája még nem látszik annyira, mi megpróbáljuk kihasználni az ottani káoszt” – nyilatkozta a székelyföldi labdarúgóklub honlapjának Valentin Suciu.

Csíkszereda labdarúgócsapata legutóbb az 1993/94-es idényben jutott be a Románia Kupa legjobb 16 együttese közé, az időközben megszűnt Rapid akkor szintén a harmadik vonalban szerepelt és az Electroputere Craiova legyőzésével (2:1) került be a nyolcaddöntőbe, ahol a FCM Câmpina büntetőpárbajjal ejtette ki a csíki csapatot.

Az FK a mostani kiírásban a harmadik körben csatlakozott a küzdelmekhez és kezdésként a Szászhermányi FC pályáján nyert 2:0-ra. Ezt követte két bravúros hazai győzelem magasabban jegyzett együttesek ellen, a Bákói Aerostar 3:2, míg az ACS Energeticianul 2:1 arányú vereséget szenvedett Csíkszeredában. A továbbjutás mellett mindkét meccs jó erőfelmérőként szolgált Valentin Suciu legénységének, hiszen a moldvai és a petrozsényi klub is a másodosztályban érdekelt, a piros-feketék pedig a Liga 2-be vágynak.

A harmadosztály erdélyi csoportjában a feljutásért küzdő FK Csíkszereda tíz forduló alatt hétszer nyert, de értékes pontokat hagyott Szászrégenben, Marosvásárhelyen, ugyanakkor a Léndárfalvi SK elleni hazai rangadón nagy meglepetésre a máramarosi vendégek háromgólos sikert arattak. Most azonban a Románia Kupán van a hangsúly, az erőviszonyokat tekintve az FK továbbjutása kisebb csodaszámba menne, viszont a sportban, labdarúgásban, és különösen a kupaküzdelmekben bőven történnek csodák...

A 19 órától kezdődő mérkőzést a Digi Sport 1, a Telekom Sport és a Look Plus is élőben közvetíti, a meccs után a Lelátón helyszíni tudósítással jelentkezünk!

futballFK Csíkszeredalabdarúgó Románia KupaDinamo
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális