2021. február 25. csütörtökGéza

Orosz kosárleckét kapott a Sepsi-SIC

Lelátó utolsó frissítés: 22:45 GMT +2, 2018. október 26.

Nem sikerült túl jól a Sepsi-SIC bemutatkozása a FIBA EuroKupában, a női kosárlabda nemzeti liga címvédője első mérkőzésén 74:53-ra kikapott hazai pályán az orosz WBC Enisey gárdájától.


A Sepsi Arénában rendezett csütörtök esti mérkőzésen Zoran Mikes lányai az első két negyedben csak 17 pontot dobtak, s bár a folytatásban feljavult a hazaiak játéka, a nagyszünetben már 19 egységgel vezető Enisey simán nyert Sepsiszentgyörgyön.

A vendégek legjobbja a WNBA-ben edződött Stephanie Mavunga volt, az amerikai erőcsatár dupla-duplázott, 20 pontja mellett begyűjtött 10 lepattanót és hat alkalommal sikeresen blokkolta az ellenfél játékosait. A hazaiaknál Kristina Higginsnek szintén összejött a dupla-dupla (10 pont, 11 lepattanó), az amerikai center volt a zöld-fehérek legeredményesebb játékosa.

A Sepsi-SIC kosárlabdázói mindössze 31 százalékos hatékonysággal (54/17) dobták a kétpontosokat, míg a 20 triplakísérletből mindössze kettő akadt be a gyűrűbe. Ugyanebben a tekintetben a Enisey 51 (47/24), illetve 25 (20/5) százalékos teljesítményt produkált.

A Sepsi-SIC csoportjában még két török alakulat, a Mersin BSB és az Orman Genclik kapott helyet, november 1-jén (csütörtökön) előbbi együttes látogat a Sepsi Arénába.

A háromszéki kosárcsapat a legutóbbi szezonban bravúrosan jutott tovább a másodrangú kontinentális versenysorozatban: a Sepsi elveszítette első három mérkőzését, de két sikerrel végül megelőzte a Piestanke Cajkyt (Szlovákia), valamint az Energa Torunt (Lengyelország) és a Hatay BB (Törökország) mögött bejött a második helyre.

Annemarie Gödri Părăuék a nyolcaddöntőbe kerülésért a görög bajnok Olympiakosszal mérkőztek meg, s bár az első mérkőzést megnyerték, összesítésben végül 122:115 arányban alulmaradtak. A nyáron majdnem teljesen kicserélődött a székelyföldi bajnokcsapat kerete, csak Gödri-Părău és Kovács Renáta maradt a klubnál és érkezett tizenegy új játékos.   

A Sepsi-SIC három forduló után hibátlan a román bajnokságban, a CSM Târgoviște-t 101:69-re, az Aradi ICIM-et 68:58-ra, a Brassói Olimpiát pedig 96:57-re győzte le a bajnok, amely vasárnap 17 órától a Kolozsvári U vendégeként lép pályára a Horia Demian Sportcsarnokban.

FIBA EuroKupa, csoportkör, 1. forduló

D-csoport

Sepsi-SIC–WBC Enisey (orosz) 54–73 (8:17, 9:19, 22:23, 15:14)

Sepsi-SIC: Ioana Ghizilă 6, Annemarie Gödri-Părău 9, Angelika Slamová 3, Peyton Whitted 7, Kristina Higgins 10. Cserék: Jovana Pasic 9, Demeter Nóra, Anca Șipoș, Marina Solopova 8, Dominique Allen 2, Kovács Renáta. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Enisey: Stephanie Mavunga 20, Myisha Hines-Allen 15, Marina Goldyreva 2, Olga Vorobeva 4, Daria Namok 5. Cserék: Veronika Dorosheva 2, Tatiana Grigoreva 10, Ekaterina Kiryanova 2, Victoriia Ponamarchuk 4, Natalia Dorovskikh, Alexandra Marchenkova 9. Vezetőedző: Olga Shuneikina.

A csoport másik mérkőzésén:
Mersin BSB (török)–Orman Genclik (török) 75–70

FIBA Európa KupaSepsi-SICkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális