2021. április 14. szerdaTibor

Ébresztőt fújt Valentin Suciu az FK Csíkszereda labdarúgóinak

Lelátó utolsó frissítés: 20:21 GMT +2, 2018. október 20.

A Románia Kupában bravúros továbbjutásokat produkáltak, egymás után két másodosztályú ellenfelet is kiejtettek, a bajnokságban viszont gyenge eredményéket érnek el az utóbbi időben az FK Csíkszereda felnőtt csapatának játékosai. Valentin Suciu vezetőedző ébresztőt fújt, miután a piros-feketék a Marosvásárhelyi SE vendégeként gól nélküli döntetlent játszottak pénteken.


Az FK múlt héten rangadót bukott el Csíkszeredában, ahol a Máramaros megyei Lénárdfalvi SK (CS Comuna Recea) nagy meglepetésre 3–0-ra nyert. A vendégek mindhárom góljukat az első félidőben szerezték, Valentin Suciu alakulatának a szépítés sem jött össze a második játékrészben.

A hazai kudarcot nem sikerült kijavítani, az FK Csíkszereda Marosvásárhelyen is pontokat veszített, az MSE elleni pénteki mérkőzésen 0–0-ra végzett a székely csapat. Az fkcsikszereda.ro beszámolója alapján a játékvezető a 28. percben szabályos gólt vett el az FK-tól, Eder Gonzalez találatát lesre hivatkozva nem adták meg. Az FK-nak jóval több gólszerzési lehetősége volt a találkozón, ám az MSE védelme kitartott a végéig.

Suciu nem leplezte csalódottságát - fotó: Halmágyi Zsolt / Fk Csíkszereda

„Sajnos, mióta összesorsoltak minket a Románia Kupában a Bukaresti Dinamóval, a legtöbb játékosnak ott jár az esze, pedig addig még sok van, nem beszélve arról, hogy nekünk a cél a bajnokság! Egy olyan csapat, amely fel akar jutni, az nem szabad ilyen hibákat elkövessen. Tisztában voltunk azzal, hogy az MSE milyen játékot fog alkalmazni, de sajnos a partjelző is megóvott minket egy szabályos góltól és ugye szünetben visszanéztük, teljesen szabályos volt, na de ilyen a foci, nem mindig csak rajtunk múlik. Rossz napja mindenkinek van, ez természetes, de a gond az, hogy nekünk ez már a második rossz napunk volt” – nyilatkozta Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője a klub honlapjának.

A piros-feketék a bajnokság jelenlegi állása szerint két ponttal vannak lemaradva az éllovas máramarosi kettőstől, a Lénárdfalvi SK és a Nagybányai Minaur együttesétől. A csíkiak a Liga 3 ötös csoportjának tizedik fordulójában, október 26-án a Medgyesi Gaz Metan tartalékcsapatát fogadják, november 1-jén pedig a Dinamo látogat Csíkszeredába. Utóbbi mérkőzés a Románia Kupa nyolcaddöntőjének a része, a továbbjutás pedig egy meccsen dől el. A Dinamo elleni kupameccsre hétfőtől kezdik árusítani a jegyeket a csíkszeredai sportcsarnok pénztáránál.

Liga 3, ötös csoport, kilencedik forduló

Marosvásárhelyi SE–FK Csíkszereda 0–0

MSE: Molnár Dávid – Mihály Zoltán, Bucur Virgil, Silaghi Cătălin, Papp Norbert, Ungur Mircea, Moldován Tamás, Ruja Rareș, Tamás Attila (Deteșan Emil 72.), Borbély Roland, Dudás Levente (Totó Szilárd 82.). Edző: Fehér Csaba.

FK Csíkszereda: Somogyi Pál Csaba – Majzik Adrián, Mitra Szilárd, Nascimento de Oliveira Fabio, Vízi Tamás (Bajkó Barna 74.), Veres Szilárd, Eder Gonzalez, Jebari Soufiane, Nagy Zsolt András (Pál Kristóf 81.), Magyari Szilárd, Csegöldi Ottó (Györgyi Arthur 55.). Edző: Suciu Valentin.

További eredmények

Besztercei Gloria–Tordai Arieșul 1–2
Dési Unirea–Szászrégeni Avântul 1–1
Székelyudvarhelyi FC–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–1
Kolozsvári CFR II–Szászhermányi FC 2–1
Nagybányai Minaur–Kolozsvári Sănătatea 2–1
Radnóti SK–Tasnádi Unirea 6–2
Lénárdfalvi SK–Medgyesi Gaz Metan II 3–0

A tabella élmezőnyében: 1. Lénárdfalvi SK 21 pont, 2. Nagybányai Minaur 21 p., 3. FK Csíkszereda 19 p., 4. Kolozsvári CFR II 18 p., 5. Kolozsvári Sănătatea 16 p., 6. Barcarozsnyói Olimpic Cetate 16 p.

 

futballLiga 3FK CsíkszeredaValentin Suciu
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális