2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Magyarországi túrája után is ligaelső maradna a Sportklub

Közlemény utolsó frissítés: 15:18 GMT +2, 2018. szeptember 27.

Elutazott első magyarországi kiszállására a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, hogy sorrendben a Dunaújvárosi Acélbikákkal, a Fehérvári Titánokkal, a Schiller-Vasas SC-vel, illetve a FTC-Telekommal mérkőzzön meg.fotó és nyitókép: Pál Zoltán - Csíkszeredai Sportklub / Facebook

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata négysornyi játékossal utazott el Dunaújvárosba, ahol elkezdi az Erste Liga aktuális idényének első idegenbeli mérkőzéseit. A Sportklub azzal a szándékkal utazott el, hogy az igencsak nehéznek ígérkező túra végén megőrizze első helyüket a liga tabelláján.

Az elmúlt időben mutatott játék alapján ez nem is lehetetlen küldetés, viszont a szakmai stáb tisztában van azzal, hogy nagyon jól kell beosszák a játékosok erőtartalékait, hiszen öt nap alatt négy mérkőzést kell letudni, ami igencsak megterhelő:

„Minden meccsen győzni szeretnénk és a lehető legtöbb pontot szeretnénk begyűjteni. Ugyanakkor úgy állunk fel a pályára, hogy tiszteljük az ellenfelet, hiszen láthattuk, az ellenkezőjének következményei vannak. A Dunaújvárossal kezdünk, és egyáltalán nem számítunk könnyű összecsapásra, hiszen egy remek csapatról beszélünk. Viszont bizakodásra ad okot az elmúlt időben mutatott játékunk és mi ezen az úton akarunk továbbmenni” – jegyezte meg Hozó Levente a csapat másodedzője, aki hozzátette, hogy az öt nap alatt gondosan be kell majd osztani az erőt, hogy végig bírni lehessen a túrát.

Hozó Levente továbbá elmondta, hogy a Brassó elleni mérkőzésen sérülést szenvedők közül Eduard Căsăneanu nem tudott a csapattal tartani, viszont Vjacseszlav Belov, illetve Rokaly Szilárd elutazott, ám játékuk igencsak kérdéses, legalábbis a Dunaújváros ellen. A korábbi hiányzók közül Gecse Hugó továbbra sincs tökéletes állapotban, így ő sem utazott el.

A Sportklub csütörtökön 19 órától a Dunaújvárossal, pénteken 19.30-tól a Fehérvári Titánokkal, vasárnap 18.40-től a Schiller-Vasas SC-vel, míg hétfőn 21 órától az FTC-Telekommal mérkőzik meg.

jégkorongErste LigaCsíkszeredai Sportklub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális