2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Pukki begurította, kikapott a magyar válogatott Finnországban

MTI utolsó frissítés: 19:24 GMT +2, 2018. szeptember 11.

Vereséggel debütált a kispadon Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek csapata szombat este 1–0-ra kikapott Finnországban az újonnan indult Nemzetek Ligája első fordulójában.  A tamperei találkozó egyetlen gólját Teemu Pukki szerezte a hetedik percben.


Nem kezdődött jól a magyar válogatott történetében a Rossi-korszak, mivel Pukki már a hetedik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Norwich City ékje a jobb oldalon ugrott ki, lefutotta Kádárt, belépett a magyar védő elé és hét méterről a kivetődő Gulácsi mellett könnyedén gurított jobb sarokba (1–0).

fotó: Finn Labdarúgó Szövetség - palloliitto.fi

A bekapott gól érezhetően megfogta a magyar csapatot, a házigazdák könnyedén növelhették volna előnyüket.

Az első magyar lehetőségre szűk húsz percet kellett várni, igaz, a beadás veszélyesebb volt, mint Szalai fejese. Innentől a szünetig a magyar válogatott irányított és birtokolta többet a labdát, de igazi nagy helyzetet nem alakított ki.

A második félidő finn lehetőséggel indult, majd az 56. percben Szalai ziccert rontott, az újdonsült csapatkapitány lövését Hradecky védte bravúrral. A 66. percben kis híján eldőlt a mérkőzés, Toivio gyönyörű szabadrúgása a kapufáról jött ki. Tíz perccel a vége előtt újabb meccslabda maradt ki, Pukki közeli pörgetése is a kapufán csattant. A hajrában mezőnyfölényben volt a magyar válogatott, de nem tudott egyenlíteni.

A finn válogatott tétmérkőzésen 40 év után győzte le újra a magyar csapatot, ezt megelőzően legutóbb 1978 szeptemberében egy Európa-bajnoki selejtezőn diadalmaskodott. A magyar válogatott kispadján legutóbb tíz évvel ezelőtt tudott győzelemmel debütálni az aktuális szövetségi kapitány, akkor a holland Erwin Koeman irányításával a görögök ellen nyert a nemzeti csapat.

A magyarok kedden a görögök ellen folytatják szereplésüket a sorozatban, a Groupama Arénában 21.45-től kezdődő összecsapást zárt kapuk mögött rendezik az Európai Labdarúgó Szövetség büntetése nyomán, amelyet még a románok elleni 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.

UEFA Nemzetek Ligája, 1. forduló

C osztály, 2. csoport

Finnország–Magyarország 1–0 (1–0)
Tampere, Ratina Stadion, 10 220 néző
játékvezető: Gediminas Mazeika (litván)
gól: Pukki (7.)
sárga lap: Uronen (41.), illetve Szalai (45+3.), Fiola (59.), Lovrencsics (63.), Kádár (68.)

Finnország: Lukas Hradecky – Jukka Raitala, Joona Toivio, Paulus Arajuuri, Jere Uronen (Albin Granlund, 45+2.) – Robin Lod, Joni Kauko, Rasmus Schüller (Tim Sparv, 63.), Pyry Soiri (Robert Taylor, 85.) – Teemu Pukki, Jasse Tuominen. Szövetségi kapitány: Markku Kanerva.

Magyarország: Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Lang Ádám, Kádár Tamás, Fiola Attila – Kleinheisler László, Pátkai Máté – Stieber Zoltán (Varga Roland, 54.), Kovács István (Kalmár Zsolt, 61.), Sallai Roland (Eppel Márton, 73.) – Szalai Ádám. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Frissítés: a csoport másik mérkőzésén a görögök Kosztasz Fortunisz góljával 1–0-ra nyertek Észtországban, így a finnek mellett ők is három ponttal kezdtek a magyarok csoportjában.

A csoport másik mérkőzésén

Észtország–Görögország 0–1 (0–1)
gól: Kosztasz Fortunisz (14.)

További szombati eredmények

A osztály

2-es csoport

Svájc–Izland 6–0 (2–0)
gól: Steven Zuber (13.), Denis Zakaria (23.), Xherdan Shaqiri (53.), Haris Seferovic (67.), Albian Ajeti (71.), Admin Mehmedi (82.)

4-es csoport

Anglia–Spanyolország 1–2 (1–2)
gól: Marcus Rashford (11.) / Saul Niguez (13.), Rodrigo (32.)

B osztály

3-as csoport

Észak-Írország–Bosznia-Hercegovina 1–2 (0–1)
gól.: Will Grigg (90+3.), illetve Haris Duljevic (36.), Elvis Saric (64.)
D osztály

2-es csoport

Fehéroroszország–San Marino 5–0 (2–0)
gól: Igor Sztaszevics (4.), Sztaniszlav Dragun (26., 87.), Anton Szaroka (67., tizenegyesből), Juri Kovaljov (91.)

Luxemburg–Moldova 4–0 (1–0)
gól: Kevin Malget (34.), Olivier Thill (60.), Danel Sinani (75.), Christopher Martins (83.)

futballUEFANemzetek Ligájamagyar labdarúgó-válogatott
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális