2021. november 28. vasárnapStefánia

Bölöni László egy ideig még Antwerpenben marad

Lelátó utolsó frissítés: 19:23 GMT +2, 2018. szeptember 11.

A napokban meghosszabbították Bölöni László szerződését a Royal Antwerp FC-nél, az erdélyi edző 2020. június 30-ig írt alá a flandriai labdarúgóklubnál.


A 65 éves Bölöni László tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, az RAFC több mint egy évtized után jutott vissza a belga élvonalba. Bölöni vezetésével az újonc szépen menetelt az elmúlt szezonban: az Antwerp az alapszakasz utolsó fordulójáig versenyben volt a rájátszást jelentő top hatos pozíciókért, végül a nyolcadik helyen zárt, mindössze három ponttal lemaradva a hatodik Standard Liège-től.

A „Nagy Öreg” (az 1880-ban alapított Royal Antwerp FC a legrégebbi labdarúgóklub a belga futball történetében) vezetői elégedettek voltak a marosvásárhelyi edző munkájával, ezért pénteken meghosszabbították a szerződését, egészen 2020. június 30-ig.

A klub rövid közleményében az olvasható, hogy Bölöni Lászlónak nehéz dolga volt, mivel az élvonalba való visszatérést követően a játékoskeret nagyon átalakult, de a csapat így is a várakozásokon felül teljesített.

Bölöni nemrég a Vásárhelyi Forgatag egyik rendezvényén elmondta, foglalkoztatja a hazatérés gondolata és az is, hogy megmérkőzzön szülővárosa polgármesteri tisztségéért. A nyilatkozatra reagálva az erdélyi magyar pártok képviselői támogatásukról biztosították. A következő önkormányzati választásokat éppen 2020 nyarán tartják.

Visszatérve Bölöni jelenlegi munkahelyéhez, az Antwerp hat forduló után ötödik a 16 csapatos Jupiler Pro Ligában. Az RAFC veretlen az új szezonban, három győzelem mellett három döntetlent jegyzett. A legutóbbi fordulóban a 17/18-as idényben harmadik és ezzel az Európa Liga csoportkörébe kvalifikált RSC Anderlecht otthonában harcolt ki döntetlent a flamand alakulat, amely a ghánai William Owusu 90+2. percben mentett pontot a Constant Vanden Stock Stadionban.

Bölöni László nem ünnepelhette felhőtlenül a pontszerzést, ugyanis az első félidőben kiállította a játékvezető, így a lelátóról izgulta végig a mérkőzés második részét. Az Antwerp edzője kétmeccses eltiltásra számíthat, ugyanakkor a belga fociszövetség fegyelmi bizottsága 2000 eurós pénzbírságot helyezett kilátásba.   

Bernd Storck a Mouscron új edzője

A belga élvonalban utolsó helyezett Royal Excel Mouscron szerződtette vezetőedzőnek Bernd Storckot, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányát – írja az MTI. Az együttműködés egyelőre egy évre szól, de a megállapodás értelmében még egy évvel meghosszabbítható.

Az 55 éves német tréner és a Magyar Labdarúgó Szövetség 2017 októberében bontott szerződést közös megegyezéssel, Storck – akivel a magyar válogatott nyolcaddöntős volt a 2016-os Európa-bajnokságon – a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott, s azóta nem volt együttese. A Mouscron hat vereséggel kezdte a 16 csapatos belga bajnokságot, így a Frank Defays-t váltó új trénerre komoly feladat hárul.

futballBölöni LászlóRoyal Antwerp FC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális