2021. április 14. szerdaTibor

Egyértelmű volt, melyik csapat nyeri a székely focirangadót

Lelátó utolsó frissítés: 14:41 GMT +2, 2018. szeptember 01.

Megduplázta pontjai számát az FK Csíkszereda a Székelyudvarhelyi FC elleni Hargita megyei rangadón, amely két másik mérkőzéssel együtt megnyitotta a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság erdélyi csoportjának második fordulóját.


Az FK négygólos idegenbeli sikerrel kezdte az új idényt, Valentin Suciu legényei a nyitókörben Barcarozsnyóról hozták el a pontokat egy kiváló második félidei teljesítménnyel, míg az SzFC hatgólos döntetlent játszott a Dési Unirea vendégeként.  

A pénteki, csíkszeredai mérkőzésen a házigazdák győzelme nem igazán forgott veszélyben, a piros-feketék már a szünetben 2–0-ra vezettek, majd a második félidőben még egy-egy gólt szereztek a felek.

A csíkszeredai csapatból Bara Levente, Bajkó Barna, illetve a Kolozsvári CFR-nél nevelkedett Veres Szilárd volt eredményes, a vendégektől Vékás Barna találta be az FK kapujába, a 75. percben becserélt játékos kevéssel a pályára lépése után állította be a 3–1-es végeredményt.

fotó: Halmágyi Zsolt

A csíkiak tizenegyest hagytak ki 2–0-s állásnál, az első félidő hosszabbításában Bajkó Barna a keresztlécet találta el a büntetőpontról.

„Nagyon lágyan kezdtünk, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, sajnos abból nem sikerült mindent megvalósítani, de dolgozunk tovább – mondta a Hargita megyei focirangadó után Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője. – Sajnos egy figyelmetlenséget követően gólt is kaptunk, ennek nem örvendek. Ugyanakkor tudom, hogy megtörténik világbajnokságon is, hogy kimarad egy tizenegyes, de én jobban szeretném, ha nem hagynánk ki.

Azt éreztem a fiúkon, hogy nem voltak eléggé koncentráltak és emiatt nem sikerült az, amit mi szerettünk volna. Az ellenfél nem tudott minket nyomás alá helyezni és összességében nem éreztem veszélyben egy pillanatig sem a három pontot” – nyilatkozta a Sepsi OSK egykori szakvezetője az fkcsikszereda.ro-nak.

Az immár hatpontos FK a következő héten Szászrégenben szerezheti meg harmadik győzelmét, a Székelyudvarhelyi FC legközelebb hazai pályán játszik a Radnóti SK-val.

A másik két pénteki összecsapáson a Kolozsvári CFR másodszámú csapata döntetlent játszott a Nagybányai Minaur alakulatával, míg a Marosvásárhelyi MSE gólzáporos meccsen győzte le idegenben a Medgyesi Gaz Metan tartalékegyüttesét.

Liga 3, ötös csoport, második forduló

FK Csíkszereda–Székelyudvarhelyi FC 3:1 (2:0)
gól: Bara (30.), Bajkó (37.), Veres (51.), illetve Vékás (75.).

FK Csíkszereda: Somogyi Pál – Majzik Adrián, Berde István, Csürös Attila, Fábio Guarú (Vizi Tamás 60.), Veres Szilárd (Kovács István Szabolcs 70.), Soufiane Jebari (Marius Corbu 60.), Eder González, Antal Norbert (Magyari Szilárd 70.), Bajkó Barna, Bara Levente. Vezetőedző: Valentin Suciu.

Székelyudvarhelyi FC: Nagy Barna – Mihai Constantin Musea, Bogdan Alexandru Mintaș, Robert Ionuț Bolozan, Lakatos Miklós, Cosmin Alexandru Stăncuț, Péter Mózes, Sorin Marinel Acatrinei (Tankó Előd, a szünetben), Györgydeák Apor (Cristian Cucuruzan, 84.), Csifó István (Daniel Cristian Chifu, 63.), Bálint Rajmond (Vékás Barna, 75.). Vezetőedző: Mészáros Alpár.

További pénteki eredmények

Kolozsvári CFR II–Nagybányai Minaur 1–1 (1–0)

Medgyesi Gaz Metan II–Marosvásárhelyi MSE 2–4 (2–3)

A forduló hátralevő meccseinek programja és a bajnokság állása a szövetség honlapján.

Nyitókép: Halmágyi Zsolt

FK CsíkszeredaSzékelyudvarhelyi FCfutballLiga 3
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális