2024. március 29. péntekAuguszta

Otthon tartották a kupát

Lelátó utolsó frissítés: 15:58 GMT +2, 2018. augusztus 06.

Az FK Csíkszereda U17-es csapata nyerte a II. Székelyföld OTP Bank Kupát. Dusinszki Zoltán tanítványai az ifjúsági labdarúgótorna szombati döntőjében a Puskás-akadémia fiataljait győzték le 2–1-re.


A házigazdák sikerével zárult a Csíkszeredában rendezett labdarúgókupa, amelyen hat ificsapat vett részt ugyanannyi országból. A székelyföldi sporteseményen az FK Csíkszereda mellett a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a horvátországi NK Osijek, a felvidéki FC DAC 1904, a vajdasági TSC Topolya, illetve a kárpátaljai akadémiák válogatottjának játékosai rúgták a bőrt az elmúlt négy napban.

fotó: fkcsikszereda.ro

A tornán résztvevő alakulatok két hármas csoportban próbálkoztak a döntőbe jutással, ez végül az FK-nak és a Puskásnak sikerült, mindkét együttes két győzelmet összekapcsolva nyerte meg csoportját.

A szombati zárómeccsen két gólt láthattak a csíkszeredai városi stadionba kilátogató érdeklődők. Az első félidő nem bővelkedett nagy helyzetekben, egyik félnek sem sikerült hosszabb ideig irányítani a játékot. A játékrész hosszabbításában végül ifj. Botorok János törte meg a jeget, tavaly a magyar U16-os válogatottban is bemutatkozott székelyudvarhelyi fiú lélektanilag a legjobb pillanatban talált be.

A második 40 perc elején a PFLA Nagy Lorenzo révén kapufát lőtt egy bal oldali szabadrúgásból. A vendégek bánhattak a kihagyott helyzetet, mivel a 60. percben Marius Corbu megduplázta a csíkiak előnyét egy nagyszerű lövéssel. A végén Kófiás Áron góljával még szépítettek a felcsúti akadémisták, de az egyenlítésre már nem maradt idejük. A piros-feketék megnyerték a hazai rendezésű nemzetközi tornát, Dusinszki Zoltán csapatának ez már a második nagy sikere idén, a májusban az U17-es országos bajnokság döntőjében az FK Csíkszereda U16-os alakulata 5–0-ra legyőzte a klub U17-es gárdáját.

A II. OTP-kupán a 2017-ben tornagyőztes eszékiek szerezték meg a harmadik helyet, miután jobbnak bizonyultak a DAC-nál. Az ötödik pozícióért vívott mérkőzésen a szerbiai Topolya felülmúlta a kárpátaljai válogatottat. A döntő után a szervezők oklevéllel, érmekkel, kupákkal díjazták a csapatokat, illetve a kiemelkedő játékosokat.

II. Székelyföld OTP Bank Kupa – ifjúsági labdarúgótorna, Csíkszereda

Utolsó nap, szombat

Döntő: FK Csíkszereda–Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 2–1 (1–0)
gól: Botorok János (40+1.), Marius Corbu (60.), ill. Kófiás Áron (80+1.)

Harmadik helyért: NK Osijek–FC DAC 1904 2–0 (1–0)
gól: Conjar (15.), Markovic (83.)

Ötödik helyért: TSC Topolya–Kárpátaljai Akadémiák Csapata 3–1 (2–0)
gól: Safran (31.), Perunovic (35.), Kangra (65.), ill. Ivancho (48.)

Különdíjak
Legsportszerűbb csapat: Topolya
Legjobb játékos: Marius Corbu – FK Csíkszereda
Legjobb kapus: Hámori Tamás – PFLA
Gólkirályok: Dominik Veselovsky – DAC; Suciu Toni – FK Csíkszereda (3–3 találattal)

futballSzékelyföld OTP Bank KupaFK Csíkszereda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális