2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Startol a II. Székelyföld OTP Bank Kupa

Lelátó utolsó frissítés: 13:43 GMT +2, 2018. augusztus 01.

Csíkszereda második alkalommal ad otthont a Székelyföld OTP Bank Kupának, a szombat estig tartó nemzetközi labdarúgótornán hat ifjúsági csapat vesz részt.


Rangos tornának lesz a házigazdája a következő napokban a Futball Klub Csíkszereda, a székely városban ismét U17-es labdarúgócsapatok mérkőznek meg a Székelyföld OTP Bank Kupa keretében.

Egy éve a horvát NK Osijek tehetségei a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia együttesét győzték le a fináléban, az eszékiek 4:0-ra nyertek. A tavalyi döntősök most is részt vesznek a kupán, akárcsak a felvidéki FC DAC 1904, a vajdasági FK TSC Topolya, a Kárpátaljai Akadémiák Csapata (Munkács, Kisvárda, Ungvár) és természetesen a rendező klub fiataljai is harcba szállnak a trófeáért.

fotó: fkcsikszereda.ro

A szervezők két hármas csoportot alakítottak ki, a csoportmeccsek szerda és péntek között zajlanak a csíkszeredai városi stadionban, illetve a Márton Áron Gimnázium mellett található műfüves pályán. A helyosztókat és a döntőt szombaton rendezik, mindegyik mérkőzésre ingyenes a belépés.

A 2002. január 1-je után született fiúk 2x40 percet játszanak, a cserék száma mérkőzésenként öt fő. A csoportmeccsek után három-három büntetőrúgást végeznek el a csapatok, ezek a helyezésekről döntenek, ha a pontszám, az egymás elleni eredmény, a gólarány, illetve a szerzett gólok száma is egyforma két csapat között. A dobogós alakulatok mellett a szervezők kupával díjazzák a torna legjobb kapusát, legügyesebb játékosát és a gólkirályt is.

Frissítés: megtartották a kupa sajtótájékoztatóját

A tornát felvezető szerda reggeli sajtótájékoztatón az OTP Bank részéről Demeter Attila kiemelte, szívesen támogatnak olyan sportrendezvényeket, amelyek a régió magyarságához szólnak. A bajnokság versenyigazgatója hozzátette, az OTP a jövőben is a hozzájárul az ifjúsági kupa sikeres lebonyolításához.

Krecska János, a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia (SZLA) technikai igazgatója szerint tavaly nagyon jó visszhangja volt az eseménynek, egyúttal megjegyezte, a nívós kupa jó alkalom arra, hogy felmérjék a fiatal labdarúgók aktuális formáját.

Varga Károly, az SzLA korábbi szakmai igazgatója elmondta, a Székelyföld OTP Bank Kupa a Kárpát-medencei akadémiai rendszer legszínvonalasabb bajnoksága.

Végül Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke mutatta be röviden a csapatokat, elsőként a címvédő eszékiekről beszélt elismerően. Mint fogalmazott, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát senkinek nem kell bemutatni, de a DAC neve is ismerős az erdélyi sportbarátoknak, a felvidéki klub egyébként az ifjúsági torna U 19-es megfelelőjének volt nemrég a szervezője.

A házigazdák csapatáról szólva Szondy Zoltán elmondta, az FK Csíkszereda korosztályos együttese idén országos bajnoki címet nyert. A srácok közül négyen a román válogatott edzőtáborából érkeznek, így az FK elnöke szerint fáradtak lehetnek, ezzel együtt bízik a piros-feketék jó szereplésében.

A II. Székelyföld OTP Bank Kupa programja

Szerda
17.00: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia–NK Osijek /Stadion
19.00: FK Csíkszereda–Topolya SC / Márton Áron (műfüves pálya)

Csütörtök
17.00: FK Csíkszereda–FC DAC 1904 / Stadion
19.00: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia–Kárpátaljai Akadémiák Csapata / Márton Áron (műfüves pálya)

Péntek
17.00: NK Osijek– Kárpátaljai Akadémiák Csapata / Stadion
19.00: Topolya SC–FC DAC 1904 / Márton Áron (műfüves pálya)

Szombat
14.00: 5–6. helyért / Márton Áron (műfüves pálya)
16.00: 3–4. helyért / Márton Áron vagy stadion (időjárástól függően)
18.00: döntő / Stadion
20.00: díjátadó

FK CsíkszeredaSzékelyföld OTP Bank Kupafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális