2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Majdnem teljesen kicserélődött a Sepsi-SIC játékoskerete

Lelátó utolsó frissítés: 12:35 GMT +2, 2018. július 13.

Az elmúlt idényben nemzeti ligát és Románia Kupát nyert sepsiszentgyörgyi csapatból csak két kosaras, Annemarie Gödri-Părău és Kovács Renáta marad tagja az új szezonra is a háromszéki alakulatnak. A nyári szünetben nem kevesebb mint tizenegy új játékos érkezett a zöld-fehérekhez, míg a vezetőedző a boszniai Zoran Mikes maradt.


A Sepsi-SIC az utóbbi években háromszor is győzedelmeskedett a női kosárlabda nemzeti ligában és a nemzeti kupában is triplázott, a 2017/18-as idényben ugyanakkor a FIBA Európa Kupa csoportkörén is túljutottak a lányok. A Sepsi-SIC idén is benevezett a másodrangú európai versenysorozatba, de a csapat időközben jelentősen átalakult. Csak a kapitány Annemarie Gödri-Părău, illetve Kovács Renáta maradt a tavalyiak közül, távozott mind a hat légiós, akárcsak Kilin Tünde, Teodora Neagu, Ancuța Stoenescu és Andreea Huțanu.

Az újakat Rusz István klubmenedzser mutatta be röviden egy sajtótájékoztatón. A Román Kosárlabda Szövetség szabálymódosítása értelmében a következő bajnoki idényben minden csapatban két 23 év alatti hazai játékos kell parketten legyen az első és a második negyedben. Az újak közül ennek a kritériumnak hárman felelnek meg: a PEAC-Pécstől hazatérő, kézdivásárhelyi Demeter Nóra, a rivális Kolozsvári U-t elhagyó Ioana Ghizilă, illetve a Sepsi ISK-tól csatlakozó Jankó Edit, aki a játékoskeret legfiatalabb tagja.

A szlovák Piestanke Cajkytól érkezett Angelika Slamová, aki tagja hazája válogatottjának, és ugyanez elmondható egy másik új légiósról, a montenegrói Jovana Pasicsról – utóbbi korábban az aradi csapatban is megfordult. Marina Solopova a Szatmárnémeti VSK-val az elmúlt idényben a bajnoki és a kupadöntőt is elveszítette a Sepsi-SIC ellen, de a litván játékos az új szezontól a zöld-fehéreket fogja erősíteni. Szintén Sepsiszentgyörgyön folytatja pályafutását a Brassói Olimpia immáron egykori centere, Krsitina Higgins is, valamint a rutinos Viorela Voicu, a CSBT Alexandria volt játékos. A brit Dominique Allen a Manchester Mystics, az amerikai Peyton Whitted a görög Niki Lefkadasz, míg Anca Șipoș a francia La Glaciere együttesét hagyta ott a sepsiszentgyörgyiek hívására.

Zoran Mikes vezetőedzővel nemrégiben négy évre szóló szerződést kötött a Sepsi-SIC, Mikes a klub honlapjának nyilatkozott a következő szezon célkitűzéseiről:

„A célunk az, hogy mindenkinél többet dolgozzunk és megmutassuk a jellemünket, mert ennek köszönhetően tudunk a csúcson maradni. Nem tudom, hogy a különböző versenykiírásokban meddig jutunk, de azt egyáltalán nem szeretném, ha az emberek azt gondolnák, hogy nem tettünk meg minden tőlünk telhetőt.

Általában mindegyik szezonban sikeresek voltunk, sporttörténelmi eredményeket értünk el és tökéletesítettük a játékosainkat. Még azt is mondhatom, hogy karrierjük legjobb idényét játszották nálunk, és ha ezt ezúttal is meg tudjuk ismételni, én boldog leszek.

Mivel a bajnokság bizonytalanul alakul, így a figyelmünket a FIBA Európa Kupára fordítjuk, mert szeretnénk megfelelően képviselni a klubot és a várost. A bajnokságban a csúcsformánkat arra az időszakra időzítjük, amikor a legfontosabb. Egy másik célunk, hogy a klubot tovább építsük a jövő számára, és azt gondolom, hogy ez egy tökéletes pillanat az új ciklus elkezdéséhez” – mondta a szerb mester.

Akik távoztak: Adrienne Webb, Kilin Tünde, Danielle Hamilton-Carter, Ruzica Dzankic, Marina Kress, Tyaunna Marshall, Carley Mijovic, Annemarie Gödri-Părău, Teodora Neagu, Ancuța Stoenescu, Andreea Huțanu.

kosárlabdaSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális