2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Jégkorong: Brassóban kész a csapat

Lelátó utolsó frissítés: 16:34 GMT +2, 2018. június 16.

A jégkorong Erste Liga és a román bajnokság csak szeptemberben kezdődik, de a Brassói Corona vezetői már elvégezték a nyári házi feladat egy részét, véglegesítették a játékoskeretet és az edzői stábot a 2018/19-es idényre.


A brassói jégkorongcsapat az elmúlt szezont a kanadai Martin Lacroix vezetőedzővel kezdte és a szlovák Julius Penzessel fejezte be. A sárga-kékek sikertelen évadon vannak túl, a Románia Kupa döntőjében simán kikaptak a rivális Csíkszeredai Sportklubtól, s bár a magyar bajnokságban a várakozásokat felülmúlva bejutottak az elődöntőbe, a román bajnokság nagydöntőjében újból alulmaradtak a csíkiakkal szemben. A Sportklub a hatodik mérkőzésen, Brassóban zárta le a párharcot Fodor Csanád aranygóljával. A kék-fehérek a hazai pontvadászatban öt év után szerezték meg ismét a bajnoki címet.

A brassói csapatnál nagyon készülnek az új szezonra, jól jelzi szándékukat, hogy a játékoskeret már június közepén véglegesnek tekinthető. A klubhoz visszatért Kjell G. Lindqvist, az a svéd tréner, aki az elmúlt három évben a Ferencvárosnál dolgozott és akinek vezetésvel a Brassó korábban a bajnokságban és a Románia Kupában is diadalmaskodott.

A Corona hat új külföldi játékost szerződtetett, négy kanadai és két skandináv hokis csatlakozott a csapathoz, ők a következők: Tendler Jereme, Cody Carlson, Craigh Cescon, Garrett Clarke (kanadaiak), Mikael Lidhammer (svéd), Henrik Nielsen (dán).

Rajtuk kívül három olyan jégkorongozó érkezett, akik egyaránt román állampolgárok: Molnár Zoltán a Sportklub, Pavlo Boriszenko a Gyergyószentmiklósi Progym, míg Péter Balázs Szabolcs a Fehérvári Titánok gárdájától.

Nem tagja már a keretnek Imecs Attila (visszavonult), illetve Péter Zsolt, Csíki Zoltán, Balázs Zsombor, Gyenisz Zabludvoszkij és Jevgenyij Jemelianenko sem. Ezen játékosok lejárt szerződését nem hosszabbították meg.

A Brassói Corona játékoskerete és edzői a 2018/19-es szezonban

Kapusok: Patrik Polc, Tőke Zoltán-László, Béres Szilárd, Cosmin Agapie

Védők: Nagy István, Bors Huba, Pavlo Boriszenko, Garrett Clarke, Cody Carlson, Craigh Cescon, Andrei Haraga

Csatárok: Roberto Gliga, Biró Gergő, Biró Ottó, Molnár Zsombor, Mihály Árpád, Daniel Trancă, Mihály Ede, Zsók Levente, Tendler Jereme, Mikael Lidhammer, Henrik Nielsen, Molnár Zoltán, Andrei Vasile, Gajdó Balázs, Iulian Chițac.

Edzők: Greg Lindqvist (vezetőedző), Marius Trandafir (másodedző)

Biró Ottó már májusban munkába állt volna, de szerencsére figyelnek rá:

Biro Otto@Wolfpack 2018-2019

Corona Braşov Wolves (@wolvesbrasov) által megosztott bejegyzés,

Erste LigaBrassói Coronajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális