2024. február 27. keddÁkos, Bátor

Búcsúzik a Dribli első generációja

Közlemény utolsó frissítés: 12:08 GMT +2, 2018. június 15.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Dribli FC, a kolozsvári székelyű Erdélyi Gyerekfoci Klub június 15-én búcsúztatja első generációját, a 2005-ös korosztályt.


A közös munkát ifjú tehetségeinkkel 2012 szeptemberében kezdtük meg, ekkor még a 2004-es születésű gyerekekkel közösen alkottak egy csapatot. Később a 2004-es születésű gyerekek lassan elmaradoztak, így alakult ki a 2005-ös korosztály – néhány 2006-os születésű gyerekkel kiegészülve. Először 2014/15-ös idényben vettünk részt a hivatalos bajnokságban. Elsőre a kilencedik helyen végeztünk, később a dolgunkat nehezítette, hogy a 2015/16-os és a 2016/17-es idényben egy évvel idősebbek ellen kényszerültünk játszani.

Az idei szezonban már a hatodik helyen zártunk a bajnokságot, stabil középcsapattá értünk, szinte minden csapattól tudtunk pontot szerezni, az Kolozsvári U-t például oda-vissza legyőztük (2–0 és 1–0). Bár a számok is mutatják a fejlődést – 2015 őszén: Dribli–Viitorul Cluj 1–22, majd 2017 őszén: Dribli–Viitorul Cluj 2–0 – az igazi fejlődés a játékban mutatkozott meg. Végig szépen focizva, a labdát birtokolva, magabiztos játékkal hoztuk le az idei szezont, majd a rájátszásban minden meccset megnyertünk. A hosszú évek kemény munkája valóban meghozta az eredményt.

Driblis gyerekből is lehet profi labdarúgó

Talán ennél is nagyobb előrelépésként könyvelhetjük el, hogy az immár négyszeres bajnok Kolozsvári CFR három végzős játékosunkat is meghívta a csapatába. Büszkén mondhatjuk tehát, hogy Fekete László, Lőrincz Joshua és Nemes Csaba immár a profi karrier előszobájába lépett!

Ez óriási siker, hiszen nem mindegy, hogy egy gyerek, hány esztendősen kerül nagy csapathoz. A kisebb korosztályok esetében nem számít melyik csapatban játszik, sokkal fontosabb a közösség, az edző és az edzésmódszerek. A Dribli FC ráadásul a kisebb korosztályokban egyértelműen felveszi a versenyt a legnagyobbakkal. Amikor U14-es korosztályba ér egy játékos, akkor viszont már egy csak lépés választja el attól, hogy aláírhassa élete első profi szerződését!

Összegezve a Dribli első féltucat évét, nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy nagyszerű hat év áll mögöttünk, ami bizakodásra ad okot a jövőre nézve. Bizonyítva látjuk, hogy a helyes és kitartó munka meghozza a gyümölcsét.

Mindezért hálás szívvel mondunk köszönetet az edzőknek, a gyerekeknek és az őket bizalommal, türelemmel és szeretettel támogató szülőknek, összességében az egész csapatnak! Végző fiainknak pedig további sok sikert kívánunk!

 

Dribli - Erdélyi Gyerekfoci Klubfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális