2024. március 29. péntekAuguszta

Bemutatták Edi Iordănescut, a „vasutasok” új edzőjét

Lelátó utolsó frissítés: 10:09 GMT +2, 2018. június 14.

Nincs meglepetés, a Kolozsvári CFR vezetői a kiszivárgott információknak megfelelően Edward Iordănescut szerződtették a Kínába távozó Dan Petrescu helyére. Az új edzőt szerdán sajtótájékoztatón mutatták be az erdélyi labdarúgóklubnál.


Iuliu Mureșan, a CFR elnöke bejelentette, hogy Iordănescu három évre szóló szerződést írt alá. A 39 éves bukaresti tréner, akinek edzői karrierje 2010-ben indult, elmondta: megtisztelve érzi magát, amiért Petrescu utódja lehet Kolozsváron, és azon az úton szeretne haladni, amit a kollégája már kitaposott a CFR-nél. Rendkívül elismerően beszélt elődjéről, illetve a csapatnál elért eredményeiről, s mint mondta, a közelegő szezonban egy különleges helyért fognak harcolni az európai kupákban. Szeretné a „vasutasokat” újra Európa legjobb csapatai között látni.


Az Astra Giurgiu korábbi edzője a BL-csoportkörről álmodozik - fotó: Manases Sándor

A román bajnokság elmúlt szezonját a FCSB előtt egy ponttal megnyerő Kolozsvári CFR az UEFA Bajnokok Ligája második selejtezőkörében játszik július végén, ellenfelet a június 19-i nyoni sorsoláson kap a Liga 1 bajnoka, amely nem lesz kiemelt a bajnokok ágán. Ha a CFR nem tud továbbjutni a BL-ben, az Európa Liga harmadik selejtezőkörében próbálkozhat főtáblára kerülni.

Az új edzői stáb hat szakemberből áll, Edward Iordănesu munkáját Radu Alexandru (másodedző), Pârv Bogdan (kapusedző), Stelescu Ioan, Cristian Dragotă (erőnléti edzők), és Francisc Marius (elemző) segíti majd a csapatnál.   

A korábbi román szövetségi kapitány, Anghel Iordănescu fia legutóbb az Astra Giurgiu vezetőedzője volt, ezt megelőzően a CSZKA Szófia, a Pandurii Târgu Jiu, illetve a Marosvásárhelyi ASA alakulatát edzette, ugyanakkor az FC Vaslui-nál és a Steaua Bukarestnél is dolgozott másodedzőként. Edi Iordănescu Petrescuhoz hasonlóan a 4–2–3–1-es játékrendszert favorizálja, csapatai meccsenkénti átlagban 1,6 gólt szereztek.

A Kolozsvári CFR labdarúgói június 14-én kezdik meg a felkészülést az új szezonra, a bajnokcsapat június 17–27. között Brassóban edzőtáborozik.

Szerdán Dan Petrescut is bemutatták új klubjánál, a kínai szuperligában játszó Kujcsou Csecsengnél (angolosan Guizhou Hengfeng). Petrescu az utolsó helyről veszi át a gárdát, amely 11 forduló alatt mindössze egy győzelmet, egy döntetlent és kilenc vereséget könyvelt el Gregorio Manzanóval. A spanyol trénernek a katasztrofális szezonkezdés után el kellett hagynia a klubot. A kínai bajnokság márciusban kezdődött és novemberben ér véget, a világbajnokság ideje alatt szünetel a liga.

Nyitókép: Manases Sándor

Dan PetrescuKolozsvári CFRedzőváltásfutballLiga 1
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális