2021. február 28. vasárnapElemér

Csíkszeredában járt a magyar válogatottsági rekordot tartó Király Gábor

Lelátó utolsó frissítés: 15:36 GMT +2, 2018. június 07.

Az FK Csíkszereda labdarúgóklubnál vendégeskedett Király Gábor. A magyar válogatottból a 2016-os franciaországi Eb után visszavonult szombati helyi kapus, aki jelenleg szülővárosa csapatában, az OTP Bank Ligában szereplő Haladásban véd, elméleti és gyakorlati oktatást tartott a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia kapusainak, majd a közönségtalálkozó után autogramokat is osztogatott.


Király Gábor a legendássá vált szürke mackónadrág helyett fekete rövidnadrágban tesztelte szerdán a Székely Labdarúgó Akadémia alközpontjainak kapusait. A 108-szoros magyar válogatott, topligás tapasztalattal rendelkező sportember elméleti és gyakorlati oktatást tartott a fiatal labdarúgóknak. A Bundesligában és a Premier League-ben is megfordult Király a nevét viselő kapusiskola szakembereivel együtt közös edzésen mérte fel az akadémia hálóőreit, ezt követően közönségtalálkozót tartott. Az előadására sokan voltak kíváncsiak, a 42 éves kapus az fkcsikszereda.ro beszámolója szerint karrierjéről, sikerekről, kudarcokról, a válogatottról, illetve a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságról is mesélt az érdeklődőknek.

„A fiataloknak azt üzente, hogy kemény munka nélkül nincs siker és rávilágított arra is, hogy hiába van valakinek tehetsége a futballhoz, ha nem dolgozik rá, semmit sem ér vele. Hozzátette, a szülőknek kötelességük támogatni gyermekeiket abban, amiben tehetségesek, még akkor is, ha az számukra nem fontos. A közönségtalálkozó végén Szondy Zoltán az FK Csíkszereda elnöke megköszönte Király Gábor látogatását és ajándékcsomagot adott át, majd a magyar válogatottsági rekordot tartó kapus autogramot és a fotóival ellátott kártyát osztott ki az érdeklődőknek” – írja a csíkszeredai labdarúgóklub honlapja.

Kollégánk, Gábos Albin is jelen volt a szerdai eseményen, az alábbi fotókat ő készítette.

magyar labdarúgó-válogatottfutballKirály GáborFK Csíkszereda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális