2021. április 14. szerdaTibor

Marad a harmadosztályban az FK Csíkszereda

Lelátó utolsó frissítés: 15:50 GMT +2, 2018. május 19.

Egy fordulóval a vége előtt eldőlt a feljutás a Liga 3 első csoportjában: az FK Csíkszereda hiába nyert hazai pályán a Botoșani megyei Sănătatea Dărăbani ellen, mivel a listavezető Aerostar Bákó is sikerrel abszolválta a Suporter Club Oțelul Galaccal szembeni rangadót, az éllovast már nem érhetik utol a csíkiak.


Nem lehetett teljes a csíkszeredai szurkolók öröme a pénteki játéknapon. Bár az FK szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén három góllal jobbnak bizonyult a Sănătatea Dărăbani együttesénél, Bákóból rossz hír érkezett. A tabellán harmadik Oțelul Galac 1–0-ra kikapott a feljutásért pole pozícióban levő Aerostartól. A bákóianak az utolsó forduló előtt 67 pontjuk van, míg az FK Csíkszereda 63 ponttal a második, tehát az előzés már nem lehetséges.


Gábos Albin fotója

A csíkiak Bajkó Barna 41. percben szerzett góljával kerültek előnybe a pénteki mérkőzésen, majd a második félidőben a Bajkót váltó Hodgyai László is eredményes volt kétszer. A piros-feketék a következő összeállításban léptek pályára: Horvát Adrián – Ilyés Róbert, Lőrincz József, Csiszer Balázs, Majzik Adrián, Benkő-Bíró Norbert, Györgyi Arthur (Barta Norbert, a 85.), Kilyén Szabolcs (Lakatos Miklós, 67.), Magyari Szilárd (Antal Barna, 60.), Eder Gonzales, Bajkó Barna (Hodgyai László, 69.).     

Bálint László György vezetőedző így értékelte a látottakat: „Sajnos az történt, amitől féltem, egy kicsit lebecsültük az ellenfelet és azért kezdtük nehezebben a mérkőzést. A fiúk nem koncentráltak eléggé és sok helyzetet kihagytunk, de végül mienk lett a három pont. Sajnos Bákónak sikerült legyőznie Galacot és ezzel eldőlt a feljutás sorsa. Ennek ellenére azonban, örülök, hogy sikerült nyerni a szurkolóink előtt, akik egész évben szenzációsak voltak. Ez van, az utolsó fordulóban is győzni megyünk Pascaniba.”

futballLiga 3FK Csíkszereda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális