2020. november 28. szombatStefánia

Csont nélkül: elődöntős a Kolozsvári U és a Nagyszebeni CSU

Lelátó utolsó frissítés: 12:04 GMT +2, 2018. május 10.

A bajnoki címre jó esélyekkel pályázó erdélyi csapatok egyaránt 3–0-s összesítéssel jutottak be a férfi kosárlabda nemzeti liga elődöntőjébe. Az U és a CSU legközelebb a fináléban találkozhat, már ha a négy között is sikerrel járnak.


Javában zajlik az élvonalbeli férfi kosárlabdaliga utolsó szakasza, vagyis a rájátszás. Kedden a címvédő Kolozsvári U-BT és az alapszakaszt a Szamos-partiakkal azonos pontszámmal, de a második helyen záró Nagyszebeni BC CSU is letudta negyeddöntős párharcát.

Mihai Silvășan csapata a Phoenix Galați együttesét a kettős hazai siker után idegenben is legyőzte. A harmadik mérkőzésen a horvát Zeljko Sakic és szenegáli Ousmane Barro tolta a kolozsváriak szekerét, előbbi 19 pontot és 11 lepattanót, utóbbi 15 pontot és 13 lepattanót tett hozzá a győzelemhez. A szerb légiós, Alekszandar Rasics szintén jó formában játszott, ő 15 pontot dobott, ebből négy tripla volt.

A Kolozsvári U 71:67 arányban győzött a galaci sportcsarnokban, az elődöntőben vagy a Steaua, vagy a Temesvári BC lesz a bajnokcsapat ellenfele, ez a párharc 1–1-es állásról folytatódik szerdán.


A döntőben is összejöhet az erdélyi rangadó - fotó: Manases Sándor/u-bt.ro

A kolozsváriakhoz hasonlóan a Nagyszebeni CSU is két hazai sikerrel kezdte a rájátszást. Dan Fleșeriu kosarasai előbb tizenhárom, majd hét ponttal voltak jobbak a Transilvania Sportcsarnokban a SCM U Craiovánál. A harmadik meccs nagyon izgalmasan alakult, 23 másodperccel az utolsó dudaszó előtt 83:83 állt az eredményjelzőn, végül a vendég szebeniek nyertek 85:84-re. A továbbjutást kiharcoló sárga-kékeknél az amerikai légiósok szépen megosztoztak a pontokon: Kevin Capers 17, Marcel Davis és Monyea Pratt 16-16, Christopher Williams 15, Lawrence Kinnard 11 egységgel fejezte be a mérkőzést.

A CSU egyik legjobbját, Tyler Lasert hazaengedte az edzői stáb, mivel a Michigan állambeli Hillsdale-ből származó játékosnak a napokban született meg második kisfia. A szebeniek pár napot pihenhetnek, az elődöntőben a Nagyváradi VSK–BCM U Pitești párharc győztesével csapnak össze. Az állás itt is 1–1.

Frissítés: előnyben a nagyváradi és a temesvári csapat

A Nagyváradi VSK szerdán 83:70-re győzött a BCM U Pitești vendégeként, így egy győzelemre került az elődöntőtől, akárcsak a Temesvári BC, amely saját közönsége előtt 89:82-re múlta felül a tavalyi ezüstérmes Steauát. A partiumi és a bánsági kosárlabdacsapat is 2–1-re vezet összesítésben, a negyedik mérkőzéseket pénteken (május 11-én) este rendezik Temesváron és Pitești-en.     

Román Kosárlabda Szövetség (FRB)kosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális