2020. július 9. csütörtökLukrécia

Újra büszkék lehetünk Szőcs Berniékre

szerk. utolsó frissítés: 21:59 GMT +2, 2018. május 04.

A tavalyi Európa-bajnokságon aranyérmes román női asztalitenisz-válogatott a svédországi csapat-világbajnokságon is szép eredményt ért el. Halmastadban a lányok csoportgyőztesként egyenesen a legjobb nyolc közé jutottak, ott viszont a hongkongiak megállították őket. Ez a menetelés most az ötödik helyre volt elég.


A Szőcs Bernadett, Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu, Irina Ciobanu összeállítású román csapat a C-csoportban szerepelt a svédországi világbajnokságon. Ugyanitt kapott helyet Tajvan, Hollandia, Lengyelország, Észak-Korea, illetve Csehország együttese.

A csoportkörben Viorel Filimon tanítványai kilenc pontot gyűjtöttek, egyedül a hollandokat nem sikerült legyőzni a második fordulóban, a többi párharcát 3–1-re nyerte a román válogatott. Bár a koreaiak is ennyi pontot szereztek, Románia végzett az első helyen, mivel az egymás elleni eredmény Berniéknek kedvezett. Ez volt egyébként a vb egyik szenzációja, ugyanis ebben a sportágban a kelet-ázsiai csapatok ritkán szoktak kikapni európai riválistól, a viszonylag sima román siker Észak-Koreával szemben nagyot szólt Halmstadban.

Románia erőnyerőként jutott be a negyeddöntőbe, vagyis a tizenhat között nem kellett játsszon a csapat, de az újabb bravúr sajnos nem jött össze a kiesés szakasz második körében, ahol Hongkong legjobbjai elsöpörték a válogatottat. Csak Szőcs Berni mérkőzése alakult izgalmasan, de az első és a negyedik szettet megnyerő marosvásárhelyi játékos a döntő játszmát 11:9-re elbukta Doo Hoi Kem ellen. Elizbata Samara 3:1, míg Daniela Dodean Monteira 3:0 arányban maradt alul a negyeddöntőben.

A román csapat végül ötödik lett a 24 csapatos vébén, ami nagyon jó eredménynek számít. A nőknél Magyarország a B-csoportban Japán, Ausztria, illetve Ukrajna mögött, az Egyesült Államokat és Egyiptomot megelőzve a negyedik lett, így Póta Georgináék az alsóházban folytatták vb-szereplésüket, jelenleg a 13. helyért vannak versenyben. A szombati döntőben Japán és Kína mérkőzik meg.

Szőcs Bernadetteasztalitenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális